Πλειοδοσία προόδου

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη χώρα όπου ακόμα γίνονται αγιασμοί για τα εγκαίνια αθλητικών εγκαταστάσεων και συμπολίτες μας με προβλήματα κινητικότητας ευτελίζονται γιατί κανείς δεν σκέφτηκε το αυτονόητο, τα τρία μεγάλα κόμματα εμφανίζονται το ένα βασιλικότερο του άλλου ως προς τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Ενα καλό παράδειγμα: ποιος να μας το έλεγε ότι στο Athens Pride του Σαββάτου θα έκανε την εμφάνισή της σημαία της Νέας Δημοκρατίας στα χρώματα του ουράνιου τόξου! Ποιος να μας το έλεγε ότι η κυβέρνηση θα είχε στην πλατεία Συντάγματος δικό της περίπτερο στο οποίο έδωσαν το «παρών» κορυφαίοι υπουργοί και κυβερνητικά στελέχη (ανάμεσά τους οι υπουργοί Επικρατείας Ακης Σκέρτσος και Γιώργος Γεραπετρίτης). Υψηλού συμβολισμού και η παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος με την πρόταση νόμου για επέκταση του δικαιώματος στον πολιτικό γάμο και στην τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια θέλει να φέρει σε δύσκολη θέση τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ναι μεν έχει να επιδείξει αξιοσημείωτα αντανακλαστικά σε σχέση με τα ζητήματα αυτά αλλά είναι βέβαιο ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη «βαθιά» Νέα Δημοκρατία, τουλάχιστον στο θέμα της υιοθεσίας.

Το ΠΑΣΟΚ έδωσε κι αυτό το δικό του δυναμικό «παρών» στο Pride με τα σημαιάκια με τον ήλιο του κινήματος στα χρώματα του ουράνιου τόξου να γίνονται ανάρπαστα αλλά και με την αυστηρή απάντηση στην αιχμή του Αλέξη Τσίπρα ότι ως κυβέρνηση περνούσε τα δικαιωματικά νομοσχέδια μόνος του. «Οσο και να τον δυσαρεστεί, η αλήθεια είναι ότι το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης το 2015 και για την ταυτότητα φύλου το 2017 υιοθετήθηκαν και έγιναν νόμοι του κράτους χάρη στις ψήφους των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ (Δημοκρατικής Συμπαράταξης) και του Ποταμιού. Αντιθέτως αυτοί που καταψήφισαν ήταν ο κυβερνητικός του εταίρος κ. Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες», ανέφερε με ανάρτησή του ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δημήτρης Μάντζος.

Υπενθυμίζουμε ότι ο γάμος μεταξύ ζευγαριών του ίδιου φύλου αναγνωρίζεται σε 16 ευρωπαϊκές χώρες (Αυστρία, Ολλανδία, Βέλγιο, Γερμανία, Μάλτα, Ιρλανδία, Φινλανδία, Γαλλία, Δανία, Λουξεμβούργο, Ισπανία, Σουηδία, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Νορβηγία και Ισλανδία), ενώ η από κοινού τεκνοθεσία από ζευγάρια ιδίου φύλου σε ακόμα περισσότερες: Ανδόρα, Λιθουανία, Ελβετία, κ.λπ.

Είναι ωραίο να βλέπεις τα κόμματα της χώρας σου να συναγωνίζονται το ένα το άλλο για θέματα που υπερασπίζονται ανθρώπινα δικαιώματα και μας πηγαίνουν ως κοινωνία ένα βήμα πιο πέρα. Δεν μας συμβαίνει τόσο συχνά, ας το χαρούμε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή