90 χρόνια πριν στην «Κ»…3 – 7 – 1932

90 χρόνια πριν στην «Κ»…3 – 7 – 1932

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΦΘΟΝΙΑ: Ενα από τα χαρακτηριστικώτερα φαινόμενα του εφετινού θέρους αποτελεί το γεγονός της εξαιρετικής αφθονίας φρούτων. Πράγματι, ένας περίπατος ανά την Κεντρικήν Αγοράν των Αθηνών αλλά και ανά τας συνοικίας πείθει αμέσως ότι ευρισκόμεθα προ υπερπαραγωγής – όχι βέβαια τοιαύτης ως η «υπερπαραγωγή» των φιλμ. Ενωρίτερα και πρωιμότατα εκυκλοφόρησαν λοιπόν ανά την Αθηναϊκήν αγοράν τα φρούτα κατά τρόπον ενθυμίζοντα τα παλαιά ευτυχή έτη, τα οποία νοσταλγούμεν. Και η νοσταλγία δεν περιορίζεται απλώς εις το γεγονός της πληθώρας. Διότι και όσον αφορά την τιμήν επανήλθομεν εις τα παλαιά ευχάριστα χαμηλά επίπεδα, όχι βέβαια ακριβώς εις τα ίδια, αλλά κατά τρόπον αρκετά προσεγγίζοντα.

ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ: Φαίνεται ότι δεν πηγαίνουν καθόλου καλά τα πράγματα εις την Σερβίαν. Τα οικονομικά, δημόσια και ιδιωτικά, είνε εις τρισαθλίαν κατάστασιν. Ο στρατός έχει διχασθή εις δύο μεγάλα κόμματα, την παλαιάν «Λευκήν Χείραν» και την νέαν «Μαύρην χείρα», η οποία ημέραν με την ημέραν καθίσταται διαρκώς ισχυροτέρα. Και η μεν «Λευκή» είνε μοναρχική, η «Μαύρη» είναι δημοκρατική και το αποτέλεσμα της μεταξύ των διαμάχης είνε ότι το καθεστώς κλονίζεται και όλοι ομιλούν περί καθεστωτικής μεταβολής ως περί γεγονότος βεβαίου και λίαν προσεχούς. Ο παραγοντισμός δύει εν Σερβία κατά τρόπον οικτρόν.

ΤΑ ΥΓΙΕΣΤΕΡΑ ΒΡΕΦΗ: Διεξήχθη χθες το απόγευμα εις το Διδασκαλείον Πειραιώς μια ωραία εορτή ήτις διωργανώθη υπό του τμήματος Προστασίας Βρεφών του Πατριωτικού Ιδρύματος Πειραιώς. Εν αρχή παρήλασαν υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου πολλαί μητέρες με τα βρέφη των. Ακολούθως εγένετο επίδειξις των υγιεστέρων βρεφών υπό τα χειροκροτήματα των παρισταμένων και μετά μικρόν λόγον του κ. Φεράλδη απενεμήθησαν βραβεία εις τα εξής υγιέστερα βρέφη: […].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή