Η άλλη «Προοδευτική Συμμαχία»

Η άλλη «Προοδευτική Συμμαχία»

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παίζει να είναι ο κ. Αλέξης Τσίπρας ο τελευταίος Ελληνας που έμαθε τι έγινε το 2009. Γι’ αυτό τον τελευταίο καιρό το επαναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία. Το είπε και χθες στη Βουλή απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Ερχεστε εσείς, η παράταξή σας να παριστάνετε τους τιμητές; Εσείς δεν είστε που παραδώσατε το 2009 με έλλειμμα 15%; (σ.σ.: 15,6% ήταν, αλλά τέλος πάντων) και οδηγήσατε την πατρίδα στο ικρίωμα των μνημονίων;».

Μπα; Τι ακούμε; Δεν μας οδήγησε ο Πινοσέτ-Γιώργος Παπανδρέου «στο ικρίωμα των μνημονίων»; Δεν φταίει καν ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής κ. Ανδρέας Γεωργίου, τον οποίο η «Αυγή» χαρακτήριζε στο κύριο άρθρο της «Ο εκτελεστής Γεωργίου και οι εντολοδότες του»; (4.8.2016).

Να σημειώσουμε ότι και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας μιλώντας στον αλησμόνητο (για άλλους λόγους) Γιώργο Τράγκα έλεγε τις ένδοξες εποχές του αντιμνημονίου: «Η ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, η ΕΛΣΤΑΤ; Οπου τέθηκε επικεφαλής ένας πρώην υπάλληλος του ΔΝΤ; Ποιον λοιπόν είχε αφεντικό αυτός ο άνθρωπος; Και ανεβάζει 2,5 μονάδες πάνω το έλλειμμα. Ξέρετε τι σημαίνει 2-2,5 μονάδες πάνω το έλλειμμα; Σημαίνει ότι με αυτόν τον τρόπο (σ.σ.: ο Γεωργίου) μας έκανε την πιο ελλειμματική χώρα της Ευρωζώνης, ότι με αυτόν τον τρόπο έπεσαν όλα τα μάτια των Ευρωπαίων εταίρων στη χώρα μας, γίναμε ο αποδιοπομπαίος τράγος και αυτές τις δύο μονάδες τις πληρώσαμε με δάκρυα και αίμα…».

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Γεωργίου δεν υβρίστηκε απλώς. Ταλαιπωρείται ακόμη –δώδεκα χρόνια μετά!– από το δικαστικό σύστημα, με τις συκοφαντίες (και) του κ. Τσίπρα, για να μπορεί ο τελευταίος να εγκαλεί εσχάτως τη Ν.Δ. για το έλλειμμα και τη χρεοκοπία του 2009.

Βεβαίως, για να πούμε και του κ. Τσίπρα το δίκιο, είναι αληθές ότι η Ν.Δ. την περίοδο 2007-2009 όξυνε τις χρόνιες παθογένειες της ελληνικής οικονομίας μέχρι τελικής χρεοκοπίας. Διόγκωσε τα ελλείμματα μέχρι που έσκασε η οικονομία και έκρυψε τα οικονομικά στοιχεία μέχρι το σημείο που η Ελλάδα έχασε κάθε αξιοπιστία.

Μόνο που εκείνη η Ν.Δ., αυτή που χρεοκόπησε τη χώρα, δεν είναι ίδια με τη σημερινή, ή έστω με αυτή που προσπαθεί να φτιάξει ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Είναι η Ν.Δ. με την οποία ο κ. Τσίπρας συνέπηξε την προηγούμενη «Προοδευτική Συμμαχία». Γι’ αυτό καλό είναι να απαιτεί συγγνώμες από τον πρωθυπουργό επειδή εξύβρισε κάποιους δημοσιογράφους, αλλά η έκκλησή του θα είχε μεγαλύτερη σημασία αν ζητούσε κι εκείνος συγγνώμη, όχι από τον ελληνικό λαό, αλλά από έναν άνθρωπο που δεν άκουσε απλώς χαρακτηρισμούς, αλλά σέρνεται διαρκώς στα δικαστήρια.

Το αυτό ισχύει και για τις υπόλοιπες εκκλήσεις του, περί προοδευτικών μετώπων κ.λπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή