90 χρόνια πριν…22 – 7 – 1932

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΕΧΩΡΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ: «Η αληθής σπουδαιότης της Διασκέψεως [Σημ.: της Οττάβα], είπεν ο κ. Μπάλντουϊν [φωτ., κέντρο], έγκειται εις το ότι αύτη πρόκειται να λάβη αποφάσεις την στιγμήν καθ’ ην ευρισκόμεθα ενώπιον δύο κεχωρισμένων κατευθύνσεων εξ ων η μεν πρώτη αποσκοπεί την ανάπτυξιν των καθαρώς εθνικών συμφερόντων ενός εκάστου τμήματος της αυτοκρατορίας, ενώ η άλλη μάς φέρει εγγύτερον προς την ενότητα της αυτοκρατορίας διά της αναγνωρίσεως των πλεονεκτημάτων των προκυπτόντων εκ της συνεργασίας επί του εμπορικού επιπέδου».

ΑΤΕΛΕΙΑ: Αι εφημερίδες, αι οποίαι αγοράζουσαι χάρτην ατελή διά να δημοσιογραφούν επ’ αυτού, μεταχειρίζονται τον χάρτην αυτόν δι’ έργα ξένα προς την δημοσιογραφίαν, όπως είνε η βιβλιεμπορία, ενεργούν λαθρεμπόριον εις βάρος του Δημοσίου, μεταπωλούσαι τον δασμόν και ωφελούμεναι τα κέρδη, τα οποία ζημιούται το Δημόσιον. Αφού λοιπόν ούτε το συναίσθημα της ευπρεπείας, ούτε οι Νόμοι, ούτε τα Δικαστήρια ίσχυσαν διά ν’ απαλλάξουν την Ελληνικήν εφημερίδα από τα Δώρα, τα λεξικά, τους ονειροκρίτας, τα αισχρά μυθιστορήματα και την μαγειρικήν άνευ διδασκάλου, η άρσις της ατελείας του χάρτου θα σώση αφ’ ενός την κατάστασιν και θα προσπορίση κέρδος σημαντικόν εις το Κράτος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή