Oι καλόπιστοι και οι επιτήδειοι

Oι καλόπιστοι και οι επιτήδειοι

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τροπή που πήρε η υπόθεση με τους 38 πρόσφυγες δικαίωσε όλους αυτούς που από την πρώτη μέρα κατάλαβαν τι σκηνικό πήγαινε να στηθεί εις βάρος της Ελλάδας και της εικόνας της στη διεθνή σκηνή. Η εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου και κυρίως η απώλειας μιας παιδικής ζωής διεγείρει τα αντανακλαστικά των πολιτών, που αδυνατούν σε πρώτο χρόνο να ξεχωρίσουν την πραγματικότητα από τη σκηνοθεσία. Και επειδή τα λεφτά που διακινούνται είναι πάρα πολλά επιστρατεύονται οι πιο ταλαντούχοι «σκηνοθέτες».

Δεν χρειάζονται πολλά πράγματα για να στηθεί ένα αφήγημα γεμάτο πόνο και δυστυχία, γιατί αυτές οι καταστάσεις όντως υπάρχουν στις μεταναστευτικές ροές. Απαιτείται μια ΜΚΟ, ένας ή δύο δικτυωμένοι δημοσιογράφοι και άλλοι τόσοι δικηγόροι, γνώστες των ζητημάτων ασύλου και ιθαγένειας. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουν καλοπροαίρετοι ανθρωπιστές και επιτήδειοι διασώστες που έτσι επιβεβαιώνουν τον ρόλο τους.

Στην περίπτωση του Εβρου τον ρόλο του διακινητή έχει αναλάβει η τουρκική στρατοχωροφυλακή, που μεθοδικά προωθεί αυτούς τους απελπισμένους ανθρώπους σε περάσματα του ποταμού. Από την άλλη όχθη υπάρχει όλο το εγχώριο σύστημα που περιέγραψα, το οποίο δεν αντιλαμβάνεται πως το μεταναστευτικό – προσφυγικό είναι εκτός από ανθρωπιστικό και εθνικό ζήτημα. Αφορά την εθνική άμυνα και ασφάλεια της πατρίδας μας, γιατί οι μεταναστευτικές ροές έχουν χειραγωγηθεί από το 2020 από το τουρκικό κράτος. Αποτελούν ένα μέσο για να εκτεθεί η Ελλάδα στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης, ώστε το κύρος της να τρωθεί, τα διεθνή στηρίγματά της να κλονιστούν και να βρεθεί αποδυναμωμένη στην αντιμετώπιση των τουρκικών απειλών. Δεχόμαστε μια πολυμέτωπη επίθεση, υβριδικού χαρακτήρα, που θα πρέπει να μας βρίσκει όλους ενωμένους. Ιδεοληψίες δεν συγχωρούνται στα εθνικά θέματα.

Συνεπώς, όσοι άκριτα υιοθετούν τις κατηγορίες που προσάπτουν στην πατρίδα μας ΜΚΟ με οικονομική ισχύ και διασυνδέσεις στον διεθνή Τύπο, δεν αντιλαμβάνονται πως συμμετέχουν ακουσίως σε ένα παιχνίδι στο οποίο διακυβεύονται δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες εκατομμύρια από τη μια μεριά και η διεθνής εικόνα της πατρίδας μας από την άλλη. Η κυβέρνηση έχει λάβει μια εντολή από τους πολίτες. Να φυλάξει τα σύνορά μας και αυτό οφείλει να κάνει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή