Το Μάτι και το γινάτι

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φαίνεται πως η καταστροφή στο Μάτι στοιχειώνει ακόμη τα στελέχη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ένα άγος που το κουβαλούν. Πάντως, εξ όσων θυμούμαι, ουδείς κατηγόρησε τότε την κυβέρνηση για τη συμφορά. Οι ευθύνες εντοπίζονταν σε υπηρεσιακό επίπεδο. Την κατηγόρησαν για την εν συνεχεία επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος και δεν είχαν καθόλου άδικο καθώς ήταν προκλητική. Προχθές έγινε απόπειρα να συνδυαστεί το Predator με το Μάτι. Πώς; Προσπαθώντας να εμπλέξουν τον κ. Κυρ. Πιερρακάκη, του οποίου η οικογένεια διασώθηκε κάτω από εφιαλτικές συνθήκες, εγκλωβισμένη σε μια ακτή. Απέδωσαν τον εντοπισμό και τη διάσωσή της στη χρήση του παράνομου λογισμικού, αφήνοντας υπονοούμενα πως κάτι άλλο συνέβη στο Μάτι.

Δεν χρειάζεται καν να μπει κάποιος στον κόπο για να αντικρούσει με επιχειρήματα αυτή τη χυδαιότητα. Απλώς η πολιτική στόχευση είναι τόσο κραυγαλέα που αποκαλύπτει και τις προθέσεις των εμπνευστών αυτού του σεναρίου. Ο κ. Πιερρακάκης είναι ένας από τους πλέον επιτυχημένους υπουργούς της κυβέρνησης –κάτι που αναγνωρίζουν και όσοι δεν ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία– με σημαντικό έργο που βελτιώνει την καθημερινότητα του πολίτη. Συνεπώς, θα πρέπει να φθαρεί η εικόνα του και επιλέχθηκε αυτή η ανοησία, που έφερε τα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα. Σηκώθηκε ένα κύμα υποστήριξης προς τον υπουργό από τον ευρύτερο χώρο του μεταρρυθμιστικού Κέντρου και όχι μόνο.

Συγχρόνως –και αυτό δεν το υπολόγισαν οι γνωστοί «σκηνοθέτες»– η απόπειρα εμπλοκής του κ. Πιερρακάκη και οι αντιδράσεις που προκάλεσε υπονόμευσαν όλο το σενάριο που προσπαθούν, με κυριακάτικα επεισόδια, να συντηρήσουν. Γιατί όταν σε μια υπόθεση εντοπίζεται μια χονδροειδής ανακρίβεια, δημιουργούνται αμφισβητήσεις και προκαλούνται αμφιβολίες και για το σύνολο της υπόθεσης. Μια χαραμάδα αναξιοπιστίας μετατρέπεται πολύ εύκολα σε ρήγμα που αποδομεί όλο το αφήγημα. Στην προκειμένη περίπτωση το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης εστιάσθηκε στο προφανές ψεύδος και έφυγε από το κυρίως θέμα της χρήσης του παράνομου λογισμικού. Αυτό ήταν ένα ασυγχώρητο λάθος από δημοσιογράφους με χιλιάδες ώρες πτήσεις στη λεγόμενη «αποκαλυπτική» δημοσιογραφία, καθώς κλόνισε την έρευνά τους. Νομίζω πως η προσπάθεια να αποσείσουν ετεροχρονισμένα τις ευθύνες τής τότε κυβέρνησης για το Μάτι επηρέασε την κρίση τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή