Όλα και όλοι για την Εύα (Καϊλή)

Όλα και όλοι για την Εύα (Καϊλή)

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απολογήτρια των επιδόσεων του Κατάρ στα εργασιακά δικαιώματα. Bασίλισσα των κρυπτονομισμάτων. Κάτοχος της σύνθετης αλήθειας όσον αφορά το blockchain. Συνδαιτυμόνας ολιγαρχών. Φιλορώσα, φιλοκαταριανή, μακεδονομάχος. Εθνικίστρια και λαϊκίστρια. Ομορφη, αλλά κενή. Αδίστακτη και άπληστη. Απολίτικη και Δούρειος Ιππος. Σατανική, που τα φορτώνει όλα στον σύντροφό της.

Αίφνης η Εύα Καϊλή είναι η προσωποποίηση του Απόλυτου Κακού στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες. H Εύα πόζαρε με μήλο, η Εύα δεν σκέφτηκε το παιδί της, η Εύα αυτό, η Εύα εκείνο. Ολοι έχουν από μια ιστορία να διηγηθούν. Κάποτε που την είδαν στα μπουζούκια, μια άλλη φορά που αδίκησε μια εργαζόμενη.

Πάτησε επί πτωμάτων, είπε μια ελληνικούρα όταν εκφωνούσε ειδήσεις, δεν σεβάστηκε τους μέντορές της.

Δεν αμφισβητώ ότι όλα αυτά ευσταθούν, ένα ένα ξεχωριστά, αλλά ως συνήθως όταν εκφέρονται όλα μαζί και δη κατόπιν εορτής, φιλοτεχνούν την εικόνα ενός τέρατος. Και το χειρότερο: χωρίς ίχνος αυτοκριτικής.

Ποιος άλλος εξήρε τις μεταρρυθμίσεις στο Κατάρ; Ποιος πήγε γονυπετής στην Ντόχα για λίγο LNG; Πόσοι αποδέχθηκαν την απαγόρευση του αλκοόλ στο Μουντιάλ; Ποιοι δεν φόρεσαν περιβραχιόνια για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ; Ποιος προώθησε τα κρυπτονομίσματα; Ποιος την έχρισε δημοσιογράφο και της ανέθεσε το δελτίο ειδήσεων; Ποιος δεν τη διέγραψε από το κόμμα; Ποιος την ψήφισε; Ποιος τη συνεχάρη όταν εξελέγη αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής; Ποιος την πόθησε για την ομορφιά της; Ποιος δεν κατήγγειλε την αδικία την οποία υπέστη εξαιτίας της; Ποιος την «έγλειψε» για να τα έχει καλά με τον ολιγάρχη; Ποιος φλέρταρε πολιτικά μαζί της; Πόσοι σιώπησαν;

Η Εύα Καϊλή, αν κρίνουμε από τα τεράστια χρηματικά ποσά που βρέθηκαν στο σπίτι της, είναι πιθανότατα αποδέκτης μαύρου χρήματος. Η υπόθεση με εκτενές κατηγορητήριο, που επισύρει βαρύτατες ποινές, βρίσκεται στα χέρια της βελγικής δικαιοσύνης.

Η Εύα θα δικαστεί και θα τιμωρηθεί. Μένει όμως η υποκρισία της κοινής γνώμης, του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα και τις Βρυξέλλες και όσων θυμήθηκαν εκ των υστέρων να δαιμονοποιήσουν την Εύα για όλα τα δεινά της ανθρωπότητας για να εξιλεωθούν για τις δικές τους ευθύνες. Οταν έπρεπε να μιλήσουν σιώπησαν, τώρα που έπρεπε να σιωπήσουν κραυγάζουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή