Η Διάνα της αριστείας

1' 40" χρόνος ανάγνωσης

Αναμφίβολα θετικό –πολύ θετικό θα έλεγα– είναι το ότι κοσμεί το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική Αττική η κ. Διάνα Βουτυράκου. Eνα νεαρό κορίτσι που διέπρεψε στη ρομποτική. Κατέκτησε την πρώτη θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής της Σαγκάης και «είναι η πρώτη Ελληνίδα και η νεότερη που ορίστηκε ποτέ κριτής σε Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής», όπως έγραψε ο Αλ. Τσίπρας στο Twitter όταν ανήγγειλε την υποψηφιότητά της με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, αυτό το νεαρό κορίτσι έχει ιδρύσει μια ΜΚΟ, τη Unique Μinds, που αποσκοπεί στο να αναδείξει την ακαδημαϊκή ταυτότητα των φοιτητών. Αναντίρρητα είναι ένα χαρισματικό άτομο, εκ των αρίστων της ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας κοινωνίας.

Η κ. Δ. Βουτυράκου είναι μόλις 27 ετών και έχει ειδικευθεί στη βιοϊατρική και ειδικά στη ρομποτική χειρουργική. Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Διότι είναι υποψήφια με ένα κόμμα που απεχθάνεται την αριστεία, όπως έχουν δηλώσει κατ’ επανάληψη επιφανή στελέχη του. «Η αριστεία είναι ρετσινιά» – αυτό που είπαν θα τους ακολουθεί και θα τους στοιχειώνει.

Οπως λέει σε μια παλαιότερη συνέντευξή της η νεαρή κ. Δ. Βουτυράκου, «η ενασχόλησή μου με τη ρομποτική είναι όπως ένας αθλητής που κάνει πρωταθλητισμό. Καθημερινή προπόνηση, έρευνα για νέα πρότζεκτ… πειθαρχία, υπευθυνότητα, οργανωτικότητα». Αυτές είναι οι προϋποθέσεις για να διακριθεί κάποιος, για να μπει στην κατηγορία των πρωταθλητών, των αρίστων.

Δεν γνωρίζω αν η συγκεκριμένη υποψηφιότητα αποτελεί και μια έμμεση μορφή αυτοκριτικής από τον ίδιο τον Αλ. Τσίπρα για τα όσα κατά καιρούς έχει πει το κόμμα του για τους αρίστους. Σίγουρα όμως είναι μια υποψηφιότητα-χαστούκι για όλα εκείνα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που περιέφεραν τη μιζέρια τους στα κανάλια και στα ραδιόφωνα καταφερόμενα κατά της αριστείας.

Η κ. Δ. Βουτυράκου αποτελεί κοινωνικό υπόδειγμα όχι μόνο για τις διακρίσεις που πέτυχε, αλλά και για το πώς τις πέτυχε. Γιατί κατόρθωσε αυτό που φέρνει την ευτυχία σε έναν άνθρωπο. Να κάνει επάγγελμα την κλίση του. Να αγαπάει αυτό που κάνει και να κάνει αυτό που αγαπάει. Και κάτι ακόμη για να μην το ξεχάσω. Η κ. Δ. Βουτυράκου είναι απόφοιτος Πειραματικού Σχολείου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT