Ο κ. Χατζηδάκης και οι συνδικαλιστές

2' 3" χρόνος ανάγνωσης

Του Ελληνος ο τράχηλος νόμον δεν υποφέρει. Ο κ. Χατζηδάκης βρήκε απέναντί του τους συνδικαλιστές του πρώην ΟΑΕΔ επειδή πέρασε έναν νόμο βάσει του οποίου ορισμένες κατηγορίες συμπολιτών μας δεν δικαιούνται επίδομα ανεργίας. Μέχρι τώρα ξέραμε ότι υπάρχουν ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι δηλώνουν στην εφορία ποσό, τόσο όσο, για να μπορούν να απολαύσουν το αφορολόγητο. Εκείνο που δεν ξέραμε είναι ότι υπάρχουν άνεργοι οι οποίοι, ενώ εισπράττουν επίδομα ανεργίας, δηλώνουν εισόδημα 50.000 ευρώ ετησίως. Ο νόμος του κ. Χατζηδάκη επιβάλλει τη διαγραφή τους από τα αρχεία της ανεργίας. Και πώς θα ζήσεις με 50.000 ευρώ τον χρόνο αν είσαι άνεργος; Δεν βλέπει ο κ. Χατζηδάκης πού έχουν πάει οι τιμές στο σούπερ μάρκετ; Αυτό όμως που δεν βλέπει ο κ. Χατζηδάκης το βλέπουν οι συνδικαλιστές. Καταγγέλλουν τον νόμο ως νεοφιλελεύθερο και αποφασίζουν να μην τον εφαρμόσουν. Νεοφιλελεύθερος με ακροδεξιές αποκλίσεις, αφού οι συνδικαλιστές, που πάντα βρίσκουν κάποια λέξη για να αιτιολογήσουν την αυθαιρεσία τους, θεωρούν ότι έτσι δημιουργείται ένα «ποινολόγιο» για τους ανέργους. Και πού ακούστηκε ένας υπάλληλος να μη δέχεται να εφαρμόσει έναν νόμο ο οποίος έχει ψηφισθεί από τη Βουλή, θα αναρωτιόταν κάποιος εξωγήινος που για κακή του τύχη βρέθηκε στην Ελλάδα. Θα αντέστρεφα το ερώτημα. Με ποιο δικαίωμα η Βουλή ψηφίζει νόμους, ενώ υπάρχουν συνδικαλιστές δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι κατανοούν τον πόνο των πολιτών; Και όχι μόνον ξέρουν ποιο είναι το σωστό και το λάθος, αλλά είναι και φιλάνθρωποι.

Ομως, τα ωραία δεν σταματάνε εδώ. Διότι ο νόμος ισχύει από την αρχή του έτους. Και υποτίθεται ότι εφαρμοζόταν έως προχθές. Ωσπου προχθές οι συνδικαλιστές αποφάσισαν να απεργήσουν για να καταργήσουν την εφαρμογή του. Τώρα τους ήρθε. Ανθρωποι είναι κι αυτοί. Ισως να επηρέασε την ευαίσθητη ψυχή τους η κατανυκτική ατμόσφαιρα της Μεγάλης Εβδομάδας. Ισως επειδή τώρα μπήκαμε στην προεκλογική περίοδο θα έλεγε κάποιος καχύποπτος, τον οποίον και καταδικάζω μετά βδελυγμίας. Οι συνδικαλιστές δεν είναι τέτοιοι άνθρωποι. Είναι φιλάνθρωποι, ειδικά όταν τους πνίγει το δίκιο για τους αναξιοπαθούντες εισοδηματίες ανέργους. Ομως, ο κ. Χατζηδάκης, ως ανάλγητος νεοφιλελεύθερος, δεν το βάζει κάτω. Τους απειλεί με πειθαρχικές διώξεις. Αν είναι ποτέ δυνατόν να διωχθεί πειθαρχικώς ένας δημόσιος υπάλληλος επειδή δεν δέχεται να εφαρμόσει έναν νόμο που έχει ψηφίσει η Βουλή. Θα μου πείτε, είναι ο πρώτος νόμος που ψηφίζεται χωρίς να εφαρμόζεται; Ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος. Η διαφορά είναι ότι στην περίπτωση αυτή ο υπουργός, αντί να κάνει τα στραβά μάτια, απαιτεί την εφαρμογή του. Μακάρι να υπάρξουν κι άλλοι. Ή, με άλλα λόγια: «Αντε και καλή Ανάσταση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT