Ποιους ψηφίζουμε

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μέρα των εκλογών έφτασε και, ανεξάρτητα από το αν θα πρέπει να ψηφίσουμε κι άλλη φορά, είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, γιατί σήμερα θα καθοριστεί ποιοι θα είναι βουλευτές στην επόμενη Βουλή.

Ανεξάρτητα από το κόμμα που θα ψηφίσει ο καθένας μας, θα πρέπει να έχει στο μυαλό του ότι τα πρόσωπα που θα εκλεγούν στη Βουλή θα παίξουν σημαντικό ρόλο κατά την επόμενη κοινοβουλευτική θητεία στην πορεία που θα έχει η χώρα και βέβαια στην ποιότητα ζωής των πολιτών.

Για να γίνει αυτό πιο κατανοητό θα χρησιμοποιήσω κάποια παραδείγματα.

Ο πρωθυπουργός της χώρας θα κληθεί να ορίσει υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς κυρίως ανάμεσα σε βουλευτές που έχουν εκλεγεί με το κόμμα του. Αν οι πολίτες που ψήφισαν το συγκεκριμένο κόμμα δεν έχουν εκλέξει πολλούς αξιόλογους βουλευτές, τότε και ο πρωθυπουργός θα έχει λίγες επιλογές. Για να το εξηγήσω με ποδοσφαιρικούς όρους, οι πολίτες επιλέγουν προπονητή και παίχτες σε μία ομάδα. Αν έχουν επιλέξει καλό προπονητή και μέτριους παίχτες, τότε δύσκολα ο προπονητής θα φτιάξει μια ομάδα που θα κερδίζει. Και για να επιστρέψω στην πραγματική κατάσταση, αν οι επιλογές των πολιτών δεν είναι καλές, τότε το κόστος δεν θα είναι να μην κερδίζει η ομάδα και να στενοχωριούνται, αλλά θα είναι να μην είναι καλή η ζωή τους κάθε μέρα.

Κριτήριο επιλογής των βουλευτών πρέπει να είναι το ποιος, με αποδείξεις, μπορεί να βοηθήσει τη χώρα να πάει μπροστά και τη ζωή μας να γίνει καλύτερη.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντίστοιχα, αν δεν έχουν αξιόλογους βουλευτές επειδή έτσι ψήφισαν οι πολίτες, τότε δεν θα μπορεί να γίνεται εποικοδομητική κριτική στην κυβέρνηση για να βελτιώνει την πολιτική της για το καλό των πολιτών και της κοινωνίας.

Οι πολίτες με την ψήφο τους καθορίζουν σε σημαντικό βαθμό την πορεία της χώρας και τη δική τους ζωή, και αυτό θα πρέπει να το κατανοήσουν. Και δεν είναι σημαντικό μόνο το κόμμα που θα επιλέξουν. Επίσης κρίσιμο είναι το ποιους υποψήφιους βουλευτές θα επιλέξουν. Και τα κριτήρια επιλογής δεν μπορεί να είναι ούτε απλά το ποιον ξέρω ούτε το ποιον έχω γνωστό ή φίλο. Κριτήριο είναι το ποιος, με αποδείξεις, μπορεί να βοηθήσει τη χώρα να πάει μπροστά και τη ζωή μας να γίνει καλύτερη. Αρα ψηφίζουμε, κατά την άποψή μου, όσους έχουν αποδείξει ότι είναι ικανοί σε προηγούμενη θητεία και όσους είναι νέοι υποψήφιοι αλλά έχουν αποδείξει από τον επαγγελματικό τους βίο και τη μέχρι σήμερα πορεία τους στη ζωή ότι μπορούν να προσφέρουν ουσιαστικά στη χώρα και για το καλό των πολιτών.

Ψηφίζουμε όλοι και βάζουμε σταυρό μόνο σε όσους κρίνουμε ότι θα συνεισφέρουν στο να έχουμε όλοι ένα καλύτερο αύριο.

Ο κ. Γιώργος Στασινός είναι πρόεδρος του ΤΕΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή