Αυτοδιοικητικές αντιφάσεις

Αυτοδιοικητικές αντιφάσεις

2' 7" χρόνος ανάγνωσης

Από τη μια ο θρίαμβος του Αχιλλέα Μπέου στον Βόλο που εκπροσωπεί την παρακμή, από την άλλη η εντυπωσιακή πρώτη εμφάνιση του Χάρη Δούκα στην Αθήνα που εκφράζει την πρόοδο.

Από τη μια η άνετη επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας σε όλη τη χώρα, παρά την απογοητευτική διαχείριση των φυσικών καταστροφών και από την άλλη η ενίσχυση των δυνάμεων του ΚΚΕ, που μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ θυμίζει το δίκιο των Παλαιστινίων.

Από τη μια η μεγάλη αποχή που δείχνει συλλογική κόπωση, διάθεση παραίτησης και απόσυρσης, από την άλλη η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να επωφεληθεί από αυτή την τάση, να διδαχθεί από τα λάθη του παρελθόντος, να αλλάξει.

Από τη μια το απίστευτο 70% του «γαλάζιου» Γιώργου Παπανικολάου στη Γλυφάδα και από την άλλη η αντοχή του «κατακόκκινου» Σίμου Ρούσσου στο Χαλάνδρι.

Ο πρώτος γύρος των εκλογών αφήνει την κυβέρνηση ικανοποιημένη, τον ΣΥΡΙΖΑ αμήχανο και σαστισμένο και το ΠΑΣΟΚ ανακουφισμένο.

Ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών αφήνει την κυβέρνηση ικανοποιημένη για την άνετη κυριαρχία της Ν.Δ. σε όλες τις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους, τον ΣΥΡΙΖΑ αμήχανο και σαστισμένο για την υποχώρησή του σε έναν χώρο όπου ήταν ήδη αδύναμος, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανακουφισμένο, ενώ τα χαμόγελα στον Περισσό είναι απολύτως δικαιολογημένα.

Ηταν οι εκλογές στις οποίες συμμετείχε νεοναζί υποψήφιος δήμαρχος έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού, στις οποίες το 2% του πληθυσμού ήταν σε κάποιο ψηφοδέλτιο, ενώ δημαρχιακό θώκο διεκδίκησαν 1.047 άνδρες και μόλις 164 γυναίκες.

Φυλλάδια, αφίσες και κάρτες κυκλοφόρησαν όπως παλιά, παρά την υποτιθέμενη ευαισθησία για το περιβάλλον που επιβάλλει η κλιματική κρίση, οι τηλεφωνικοί αριθμοί των ψηφοφόρων βρέθηκαν στα γραφεία των υποψηφίων και χρησιμοποιήθηκαν χωρίς δισταγμό, το TikTok γνώρισε μεγάλη αυτοδιοικητική δόξα, μεγάλα έργα ολοκληρώθηκαν μαγικά λίγο πριν από τις κάλπες στον Δήμο Αθηναίων και αλλού, πεζοδρόμια πλύθηκαν και υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων τοποθετήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Εχουμε δήμαρχο εκλεγμένο για έκτη φορά (Παχατουρίδης στο Περιστέρι) και περιφερειάρχη Αττικής εκλεγμένο από τον πρώτο γύρο, τον Νίκο Χαρδαλιά, που προσπάθησε σκληρά για να μαζέψει celebrities στο ψηφοδέλτιό του (από τον ηθοποιό Κώστα Σόμερ μέχρι την τραγουδίστρια Μπέσσυ Αργυράκη).

Από σήμερα κάποιος στην Κουμουνδούρου θα πρέπει να εξηγεί στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη τι σημαίνει ότι η μάχη στις περιφέρειες την επόμενη Κυριακή (πλην Θεσσαλίας) θα δοθεί μεταξύ Νεοδημοκρατών και «ανταρτών», γιατί ο Κώστας Ζαχαριάδης στον Δήμο Αθηναίων δεν κατάφερε να πεί-σει ούτε όσους είχαν ψηφίσει τον Νάσο Ηλιόπουλο το 2019, πώς γίνεται ο Δημήτρης Κουτσούμπας να έχει υψηλότερη δημοτικότητα από τον ίδιο χωρίς λογαριασμό στο instagram και τι το τόσο καλό έχει συμβεί στον Πειραιά που να δικαιολογεί την επιτυχία του Γιάννη Μώραλη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT