Η πυριτιδαποθήκη της δημοκρατίας

Η πυριτιδαποθήκη της δημοκρατίας

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε παλαιότερους καιρούς η μεταφορά περιέγραφε τα Βαλκάνια. Οι χώρες τους ανταποκρίθηκαν στον ρόλο τους, απλώς σήμερα έχουν συνταξιοδοτηθεί. Η πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης αναφέρεται στον κεντρικό πυρήνα της. Λες και η Ιστορία την εκδικείται για την ύβρι της. Οι επικείμενες ευρωεκλογές απειλούν τις ευρωπαϊκές δημοκρατίες με όνειρα που θα ταράξουν τον μακάριο ύπνο τους. Καταλύτης τους, ο αριστεροδεξιός λαϊκισμός. Μην ανησυχείτε. Δεν έχει σχέση με την οικονομία. Η προβλεπόμενη άνοδός του στις ευρωεκλογές του Ιουνίου έχει σχέση με τη θέση της Γηραιάς Ηπείρου στο παγκόσμιο στερέωμα. Θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την αντίσταση της Ουκρανίας απέναντι στη ρωσική εισβολή την οποία υπερασπίζεται ο αριστεροδεξιός λαϊκισμός; Ειδικά αν στις ΗΠΑ εκλεγεί ο Τραμπ. Πάρτε για παράδειγμα τη Μελόνι. Μέχρι στιγμής έχει προσαρμοσθεί στην πολιτική της Ε.Ε. απέναντι στην Ουκρανία. Ομως θα συνεχίσει αν στη Γαλλία κατοχυρώσει την υπεροχή της η Λεπέν; Εμείς όλ’ αυτά τα αντιμετωπίζουμε αφ’ υψηλού. Η περίοδος της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εμβολίασε την ελληνική κοινωνία για την αντιμετώπιση του αριστεροδεξιού λαϊκισμού. Ενώ ενόψει των ευρωεκλογών οι δυνάμεις του αριστεροδεξιού λαϊκισμού τρομάζουν ως πυριτιδαποθήκη της δημοκρατίας στις κεντρικές δυνάμεις, σ’ εμάς επιδίδονται σε μια μάχη επιβίωσης. Δεν είναι τυχαίο ότι η εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη προκαλεί μεγαλύτερη ένταση από ό,τι πέρυσι, τέτοια εποχή, είχε προκαλέσει το ίδιο το τραγικό δυστύχημα. Πέρυσι είχαμε εθνικές εκλογές. Οι δυνάμεις του λαϊκισμού δεν περίμεναν την πανωλεθρία. Ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ που σέρνεται πίσω του, σήμερα δίνουν μάχη επιβίωσης. Σε ένα ευρωπαϊκό περιβάλλον που ενισχύει τον αριστεροδεξιό λαϊκισμό, οι Eλληνες εκπρόσωποί του αισθάνονται απομονωμένοι.

Ας μη γελιόμαστε. Ο Ρουβίκωνας των επερχόμενων ευρωεκλογών είναι η στάση απέναντι στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ποιες ευρωπαϊκές δυνάμεις στέκονται απέναντί της, ποιες θεωρούν ότι η ήττα της Ουκρανίας θα σημάνει την ήττα της Ευρώπης; Και ποιες θεωρούν ότι η Ευρώπη οφείλει να παραδοθεί στην επίθεση της Ρωσίας, μιας χώρας που δεν αναγνωρίζει σύνορα και δεν διστάζει να επιδείξει τον ολοκληρωτικό της χαρακτήρα; Πέρα από τα υπόλοιπα, αυτό είναι το δίλημμα των ευρωεκλογών. Δεν είναι ούτε η Εξεταστική για τα Τέμπη ούτε η καταθλιπτική ακρίβεια. Ανδρουλάκης, Κασσελάκης, Βελόπουλος. Μπορούν να πάρουν καθαρή θέση απέναντι στο δίλημμα; Μένει ο Κουτσούμπας, ο οποίος, ως αντιπρόσωπος της Ρωσίας, θεωρεί ότι η Ουκρανία διεξάγει ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά της μητέρας πατρίδας. Δεν είναι απορίας άξιον που όλοι αυτοί δίνουν αγώνα επιβίωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή