Αυτό το μουρλό ποια λογική και ποιος θεός ή «αρμόδιος» το θέλει;

Αυτό το μουρλό ποια λογική και ποιος θεός ή «αρμόδιος» το θέλει;

2' 45" χρόνος ανάγνωσης

Πληρώνουμε ακριβότερα το ηλεκτρικό ρεύμα όταν ακριβαίνει η παραγωγή του, δηλαδή πρώτες ύλες –πετρέλαια, λιγνίτες, φυσικό αέριο κτλ.– ή/και διάφορες σχετικές υπηρεσίες – μεταφορές, διύλιση, διανομή κτλ. l Πονεμένο ζήτημα, ανέβα κατέβα οι τιμές –συχνότατα ανέβα, σπανίως κατέβα–, αλλά εν πάση περιπτώσει κατανοητό. l Κάτι ακριβαίνει, το πληρώνει όποιος το καταναλώνει. l Αλλά να πληρώνεις πιο ακριβό ηλεκτρικό επειδή υπάρχουν άλλοι που το κλέβουν, αυτό το μουρλό ποια λογική και ποιος θεός ή «αρμόδιος» το θέλει; l Επειδή κάποιοι κλέβουν ηλεκτρικό, καλούμαι εγώ κι εσύ να το πληρώνουμε ακριβότερα, αντί να το χρεώνεται ο πάροχος ή όποιοι είναι υπεύθυνοι να ελέγχουν και να βρίσκουν τους κλέφτες και οι οποίοι προφανέστατα δεν κάνουν σωστά –ή καθόλου– τη δουλειά τους; l Πάνε να μας τρελάνουν εντελώς; l Επισήμως ανακοινώνεται ότι κάπου 400 εκατομμύρια ευρώ κοστίζει το κλεπτόμενο κάθε χρόνο ρεύμα, l που φτάνει να είναι το 4,8% του ρεύματος που συνολικά καταναλώνεται κάθε χρόνο. l Και τι κάνει το ράθυμο ελληνικό δαιμόνιο; l Το φορτώνει στους συνεπείς και νόμιμους καταναλωτές! l Oχι στους παραγωγούς του ηλεκτρικού ρεύματος, όχι στους παρόχους ή σε όποιους τέλος πάντων είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή και τη διανομή του, αλλά στους άλλους, τα συνήθη υποζύγια-καταναλωτές. l Δηλαδή αν ληστέψουν μια τράπεζα, η τράπεζα φορτώνει τα κλεμμένα στους καταθέτες και τους άλλους πελάτες της. l Ή αν κλέψουν ένα σούπερ μάρκετ, θα πληρώνουμε οι πελάτες του τη ζημιά. l Δεν είναι το ίδιο με το ηλεκτρικό ρεύμα; l Μπα, γιατί; l Θα κάνει κανείς τον κόπο να μας το εξηγήσει; l Οι πάροχοι δεν έχουν καμιά ευθύνη που τους κλέβουν – και το ξέρουν κιόλας πριν καν συμβεί; l Και ποια υπεράνθρωπη δύναμη εμποδίζει την εξακρίβωση του ποιος και πώς κλέβει ρεύμα; l Χρειάζεται Επανάσταση των Υποζυγίων για να εκλογικευθούν τέτοιες καταστάσεις; l

Διότι δεν είναι μόνο η περίπτωση του κλεμμένου ηλεκτρικού ρεύματος που σε τρελαίνει στο ευνομούμενο κράτος μας. l Ακούμε, για παράδειγμα, ότι το Δημόσιο θα διαθέσει 35 εκατομμύρια (βάλε 50 για να είσαι μέσα) στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) για να ανακαινίσει και να διαμορφώσει διαφορετικά τους επί πολλά έτη εγκαταλελειμμένους και βανδαλισμένους χώρους του διαβόητου Κτιρίου Γκίνη, στις γνωστές, παλαιές εγκαταστάσεις του Πολυτεχνείου επί της Πατησίων. l Δηλαδή το ΕΜΠ, το αυτοδιοίκητο ΕΜΠ, που είναι απολύτως υπεύθυνο για την επί δεκαετίες εγκατάλειψη (την «άνευ όρων παραχώρηση» μάλλον) του Κτιρίου Γκίνη στα χέρια «αναρχοαυτόνομων» και παντοίων κομματικών μουστερήδων και παρασκευαστών μολότοφ, ζητάει, και επιτυγχάνει, να χρηματοδοτηθεί από το Δημόσιο (δηλαδή τον φορολογούμενο πολίτη) για να επαναφέρει το ατιμασμένο και εγκαταλελειμμένο κτίριο σε (προσοδοφόρα για το ίδιο το ΕΜΠ) χρήση. l Ας θυμηθούμε εδώ, ως οφείλουμε, το απολύτως αποσιωπημένο από την κυβέρνηση Μητσοτάκη γεγονός ότι οι σεπτές πρυτανείες και σύγκλητοι του ΕΜΠ στύλωσαν πεισματικά τα πόδια και αρνήθηκαν διαρρήδην την παραχώρηση του Κτιρίου Γκίνη και των άλλων εκεί κτισμάτων του ΕΜΠ για τη συνένωσή τους με το παρακείμενο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο που ασφυκτιά δεκαετίες τώρα και αναγκάζεται ήδη να επεκταθεί υπογείως και δεν ξερω’γώ πού αλλού, επειδή το αυτοδιοίκητο ΕΜΠ απείλησε την πρώτη κυβέρνηση Μητσοτάκη πως θα κινηθεί δικαστικά και βάσει της διαθήκης του ιδρυτή του Γ. Αβέρωφ αν προσπαθήσει να επεκτείνει το Μουσείο στα εγκαταλελειμμένα κτίρια. l Αντιθέτως, το σεπτόν καθηγητικό προσωπικό του ΕΜΠ ασμένως είχε παραχωρήσει επί δεκαετίες στους μπάχαλους της Αθήνας το κτίριο που τώρα θέλει να του πληρώσουμε κι από πάνω την… αναστύλωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή