Βιολογία και κοινή λογική

2' 3" χρόνος ανάγνωσης

Ο κ. Βαρτζόπουλος εκστόμισε κάτι ανατριχιαστικό. Ντρέπομαι, αλλά είμαι αναγκασμένος να το επαναλάβω. Είπε ότι υπάρχει βιολογική διαφοροποίηση των δύο φύλων. Οτι το αρσενικό έχει μεγαλύτερη μυϊκή δύναμη από το θηλυκό – εξαιρούνται εκείνες οι υπέροχες Ανατολικογερμανίδες σφαιροβόλοι. Είπε ότι ο άνδρας ήταν κυνηγός και η γυναίκα έμενε στο σπίτι γιατί ήταν προορισμένη να τίκτει. Χωρίς να προσκομίσει ιστορικά τεκμήρια που να το αποδεικνύουν, τα οποία, ως γνωστόν, έχουν αναιρεθεί από τις σύγχρονες αντιλήψεις περί φύλων. Οι οποίες, ως γνωστόν, υπερισχύουν της επιστημονικής αλήθειας, αφού είναι και σύγχρονες και αντιλήψεις. Τι μας νοιάζει τι γινόταν από καταβολής κόσμου έως τον εικοστό αιώνα. Εμείς ζούμε στον 21ο, στον καλύτερο των κόσμων.

Δεν τόλμησε, ευτυχώς, να πει ότι οι βιολογικές διαφορές φτάνουν έως τα γεννητικά όργανα των δύο φύλων. Αντιλαμβάνεται και ο ίδιος ότι αν το έλεγε δεν θα μπορούσε να ερμηνεύσει την ύπαρξη 39 και φύλων, τα οποία η επιστήμη έχει εντοπίσει μέχρι στιγμής. Η επιστημονική κοινότητα που ονομάζεται ΛΟΑΤΚΙ έχει προσθέσει και το πρόσημο + αναμένοντας τα αποτελέσματα των επιστημονικών ερευνών. Ο κ. Βαρτζόπουλος τα είπε όλ’ αυτά προσπαθώντας να ορίσει τον όρο «γυναικοκτονία». Και στο σημείο αυτό παρεμβαίνει η κοινή λογική. Οσοι δεν δέχονται τη διαφορά των δύο φύλων, τότε για ποιο λόγο θέλουν να ξεχωρίσουν τη «γυναικοκτονία» από την ανθρωποκτονία; Θα μου πείτε ποιος νοιάζεται για την «κοινή λογική»; Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι ο κ. Βαρτζόπουλος είναι αυθωρεί και παραχρήμα μισογύνης επειδή τόλμησε να πει ότι υπάρχει βιολογική διαφορά ανάμεσα στο αρσενικό και στο θηλυκό. Την καλύτερη απάντηση μου την έδωσε ο γάτος μου, Λουδοβίκος. Ζήτησα την άποψή του και μου απάντησε μ’ ένα θυμωμένο νιαρ. Είχε έρθει η ώρα για την κονσέρβα του κι εγώ ασχολιόμουν με τις βιολογικές διαφορές των δύο φύλων.

Ας παραδεχθούμε, λοιπόν, ότι οι διαφορές των δύο φύλων δεν είναι βιολογικές. Πώς θα τις χαρακτηρίζαμε αν δεν ήμασταν «μισογύνηδες» σαν τον κ. Βαρτζόπουλο; Ιδεολογικές; Πολιτικές; Ταξικές; Ψυχολογικές; Φιλοσοφικές μήπως; Εδώ σας θέλω. Καμία από τις παραπάνω απαντήσεις δεν είναι η σωστή. Ειρήνη υμίν. Δεν υπάρχουν διαφορές. Εξαιρείται η γυναικοκτονία η οποία, όπως κάθε εξαίρεση, επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Απαίτησαν την αποπομπή του από την κυβέρνηση. Οι ευφυέστεροι υπερασπιστές του όρου «γυναικοκτονία» διατείνονται ότι η βιολογική διαφορά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ελαφρυντικό. Θα προτιμούσαν, ας πούμε, την ψυχολογική ερμηνεία, η οποία ταυτίζει το αρσενικό με την παραφροσύνη. Αυτά για όσους δέχονται τον όρο «γυναικοκτονία». Επειδή δεν είναι η περίπτωσή μου και πάλι θα καταφύγω, για να γλιτώσω από την παραφροσύνη, στις επιταγές της κοινής λογικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT