Ο Κασσελάκης απλώς ενστερνίστηκε αδίστακτα την παρακαταθήκη Τσίπρα

Ο Κασσελάκης απλώς ενστερνίστηκε αδίστακτα την παρακαταθήκη Τσίπρα

2' 49" χρόνος ανάγνωσης

Σχολιαστής από τους κορυφαίους των καιρών μας, του οποίου οι οξυδερκείς και άφατες από άλλους επισημάνσεις διευρύνουν τη σκέψη σε ουσιώδη πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα, με παραξένεψε πρόσφατα γράφοντας το εξής: l «Ο αληθινός νεωτερισμός που κομίζει (ο Κασσελάκης στον Σύριζα) δεν είναι “ιδεολογικός”» – ότι λ.χ. στρέφει το κόμμα στα δεξιά. «Είναι κυρίως η παντελής έλλειψη δισταγμού», γράφει – ότι λ.χ. ο Κασσελάκης λέει και ξελέει αδίστακτα ό,τι του κατέβει στις κατά ριπάς εμφανίσεις του στα κανάλια και αλλού. l «Νεωτερισμός» του Κασσελάκη στον Σύριζα «η παντελής έλλειψη δισταγμού»; l Μα, αυτό το πρωτοφανές στη μεταπολίτευση «αδίστακτο» το εξέφρασε ο Τσίπρας λόγω και έργω επί 15 χρόνια και το επέβαλε εντέλει ως χαρακτηριστικό ολόκληρου του Σύριζα. l Από το 2008 που ανέλαβε το κόμμα ως και τη συντριβή του πέρυσι, δεν έπαψε να μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό με την αδίστακτη, ακραία ρητορική και πρακτική του. l Ξεχνάμε τι έταζε και πώς καθύβριζε δικούς μας και ξένους προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός; l Οτι για να «καλύψει» μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, ξαμόλησε το πρωί της επομένης το μαντρόσκυλό του για να δηλώσει «Αποκαλύπτουμε το μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο της μεταπολίτευσης, την υπόθεση Νοβάρτις», l διασύροντας επί χρόνια δέκα πολιτικούς αντιπάλους του; l Και, πάνω απ’ όλα, ξεχνάμε ότι τη νύχτα της εκατόμβης στο Μάτι δεν δίστασε να στήσει άθλιο τηλεοπτικό «θέατρο», παριστάνοντας ότι δεν ήξερε τίποτα; l Και μόνο αυτό αρκεί για να αποδείξει πόσο αδίστακτος υπήρξε ο Τσίπρας. l Ο Κασσελάκης απλώς ενστερνίστηκε αδίστακτα την παρακαταθήκη Τσίπρα. l Πασπαλίζοντάς την με άχνη ελαφρότητας και luxury. l

Στάχτη στα μάτια αυτά που ανακοίνωσε η αστυνομία λίγο πριν από το Πάσχα. l Oτι κατασχέθηκαν χιλιάδες εκρηκτικά και συνελήφθησαν καμιά εκατοστή πωλητές τους. l Οτι και καλά έκανε το χρέος της, άρα δεν φταίει για όσους θα μείνουν πάλι χωρίς χέρι ή πόδι – όσους θα αναπηρωθούν αναστάσιμα. l Σταγόνα στον ωκεανό βέβαια αυτά για τα οποία καυχάται μπροστά στα εκατοντάδες χιλιάδες εκρηκτικά που καταναλώθηκαν, αλλά και δια-κι-νή-θη-καν ανά τη χώρα. l Είναι προφανές: ου φροντίς Ιπποκλείδη. l Δεν υπήρξε ποτέ σχέδιο αντιμετώπισης ξετραχηλισμένης γιγάντωσης επικίνδυνου «εθίμου». l Σε χωριό των Χανίων και στους Φούρνους, ανήλικα έμειναν χωρίς χέρι. l Ου φροντίς. l Ιδίως όταν ο τόπος βασίζει τα τουριστικά πασχαλινά του θέλγητρα στο «πατροπαράδοτο», τάχα μου, έθιμο της Εκρηκτικής Ανάστασης. l Οτι και καλά «από παλιά» οι ντόπιοι κάνανε θόρυβο χτυπώντας πάσης φύσεως κατσαρολικά «για να φοβηθούν και να φύγουν τα κακά πνεύματα». l Ακουσα να το λέει δήμαρχος πόλης που, όπως κι άλλες, βρήκαν να κάνουν θόρυβο πετώντας κι αυτές «μπότηδες» από μπαλκόνια, l οικειοποιούμενες ανενδοίαστα το έθιμο της Κέρκυρας – άλλο εκείνο πάλι. l Οπου ολόκληρη στάμνα έσκασε φέτος στο κεφάλι κοπέλας που περνούσε από κάτω. l Πετάνε δηλαδή «μπότηδες» χωρίς καν να κοιτάξουν κάτω αν περνάει άνθρωπος, παιδί, σκυλί, γάτα; l Δεν ξέρω, αλλά ένα το έφαγε κατακέφαλα η κοπέλα. l Oπως και τη γλεντζέδικη σφαίρα που χτύπησε στο πόδι ανύποπτο διαβάτη στο άγριο γουέστ Μενιδίου. l Και τη ναυτική φωτοβολίδα που βρήκε πατέρα και κόρη στον κήπο του σπιτιού τους στην Καλαμάτα – παραλίγο στο δόξα πατρί. l Την εκσφενδόνισε στα τυφλά, 150 μέτρα μακρύτερα, όχι κάνας χούλιγκαν σαν αυτούς που δολοφόνησαν τον νεαρό αστυνομικό Λυγγερίδη, αλλά ανθρωποειδές ετών 58! l Πού βρίσκουν τις ναυτικές φωτοβολίδες; Σε ψιλικατζίδικα τις πουλάνε; l Ναι: Δεν υπάρχει κανένα απολύτως σχέδιο για αποτελεσματική αντιμετώπιση του καφρικού «εθίμου». l Ποιος τολμάει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT