ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

3' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα είκοσι χρόνια της πολιτικής του κυριαρχίας το ΠΑΣΟΚ έχασε ασφαλώς την έξωθεν καλή μαρτυρία, παρά την αναλαμπή της σημιτικής περιόδου. Γι’ αυτό μάλλον θα χάσει και τις επόμενες εκλογές και όχι γιατί η Ν.Δ. είναι κόμμα ικανότερο να μας κυβερνήσει: Ματαίως και ίσως δολίως οι δημοσκόποι απτόητοι κάνουν τις ίδιες ερωτήσεις (ποιος είναι ικανότερος κ.λπ.), στους ίδιους ανθρώπους και λαμβάνουν τις ίδιες ακριβώς απαντήσεις. Αν κάποτε πάρουν το θάρρος και ρωτήσουν ποιο κόμμα θεωρείτε περισσότερο διεφθαρμένο (εννοώ πολιτικά) θα λάβουν άλλες απαντήσεις. Το ΚΚΕ θα αναδειχθεί πρώτο αδιάφθορο κόμμα με 95%, το ΠΑΣΟΚ τελευταίο με 5% και κάπου εκεί ανάμεσα θα είναι και η Ν.Δ.! Αλλά αυτήν την ερώτηση οι δημοσκόποι δεν θα την κάνουν ποτέ, γιατί και οι ίδιοι είναι μέσα στο παιχνίδι που χρόνια τώρα παίζεται μεταξύ των δύο κομμάτων, των λεγομένων εξουσίας, τρομάρα τους…

Εχασε, λοιπόν, το ΠΑΣΟΚ την έξωθεν καλή μαρτυρία, απέκτησε όμως άλλες αξιοθαύμαστες ικανότητες. Ο μακαρίτης Ανδρέας έλεγε ότι έδιωξε τις βάσεις και εννοούσε ότι τις διατηρεί μέχρι που οι βάσεις έχασαν τη σημασία τους και μερικές έφυγαν μόνες τους, οπότε… ο αγώνας δικαιώθηκε και ο λαός εξέλεξε πάλι το ΠΑΣΟΚ. Τώρα καταθέτει στη Βουλή νομοσχέδιο για την «προστασία του αιγιαλού και της παραλίας» και εννοεί ακριβώς το αντίθετο, την καταστροφή και το ξεπούλημα του αιγιαλού και της παραλίας. Ο λαός φαίνεται ότι συνήθισε αυτά τα τερτίπια, αυτήν την ανειλικρινή γλώσσα και προσαρμόσθηκε και αυτός στην πολιτική διαφθορά των κυβερνώντων. Γι’ αυτό και, όταν σκοπίμως άρχισαν να διοχετεύονται οι πληροφορίες περί επικειμένου νομοσχεδίου περί «προστασίας του αιγιαλού και της παραλίας», κατάλαβε ότι πρόκειται περί ψευδεπιγράφου και άρχισε να αγοράζει και να πουλάει, να καταπατεί και να αυθαιρετεί ακριβώς στον αιγιαλό και την παραλία, βέβαιος ότι το ΠΑΣΟΚ θα σεβασθεί τα «κεκτημένα». Ακριβώς, όπως οι καλόγεροι του Ροΐδη, το ΠΑΣΟΚ έχει τη σπάνια και θαυματουργή ικανότητα να… βαφτίζει το κρέας ψάρι και χωρίς τύψεις, χωρίς να αμαρτάνει, να το καταβροχθίζει σε ημέρες αυστηράς νηστείας!

* * *

Αυτές τις μέρες καταθέτει (αν δεν το έχει ήδη καταθέσει) άλλο νομοσχέδιο, δεν γνωρίζω τον τίτλο του, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα είναι και αυτός ψευδεπίγραφος.

Σκοπός αυτού του νομοσχεδίου είναι να καταργήσει τη ΣΕΛΕΤΕ και το πραγματικό αντικείμενο του πόθου να βάλουν στο χέρι το οικόπεδο που κατέχει (το… απαλότερο φιλέτο του Λεκανοπεδίου, κατά την επικρατούσα κυνική και χυδαία ορολογία) δίπλα ακριβώς στο Ολυμπιακό Στάδιο, το επιλεγόμενο ΟΑΚΑ… ιαπωνιστί!

Τι δουλειά κάνει η ΣΕΛΕΤΕ εδώ και πενήντα χρόνια και πλέον. Είναι καθηγητική σχολή και εκπαιδεύει τεχνολόγους καθηγητές για τη Μέση Εκπαίδευση, όπως η Φιλοσοφική Σχολή εκπαιδεύει φιλολόγους, η Μαθηματική μαθηματικούς κ.λπ. Να πείτε ότι δεν έχουμε πλέον ανάγκες από τεχνολόγους καθηγητές; Μα ακριβώς αυτό είναι το μεγάλο έλλειμμα στα τεχνολογικά επαγγελματικά εκπαιδευτήρια, τα ΤΕΕ, που αν είχαν καθηγητές, βιβλία, κτίρια και εργαστήρια θα μπορούσαν να είναι η πραγματικά μεγάλη επανάσταση στη Μέση Εκπαίδευση, ο κρίκος που θα τη συνέδεε με την εποχή μας, με την κοινωνία και τα επαγγέλματα. Η ΣΕΛΕΤΕ είναι ουσιαστικά πανεπιστημιακό τμήμα και λογικά θα έπρεπε να ενσωματωθεί σε κάποια πανεπιστήμια. Αντί γι’ αυτό ο κ. Τσουρουπλής, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, φαγώθηκε να την καταργήσει και να την αντικαταστήσει με διάφορα… σεμινάρια, όπου, ως γνωστόν, διοχετεύονται ευκολότερα τα ευρωπαϊκά χρήματα!

(Θα πρέπει ο κ. Χριστοδουλάκης να πάρει απόφαση που να λέει ότι όλα τα χρήματα του Γ’ Κοινοτικού Προγράμματος θα διατεθούν σε μικρά και μεγάλα έργα υποδομής και στη δημιουργία θέσεων εργασίας, αλλιώς θα τα φάμε και αυτά σε… σεμινάρια και σε (ψευτο)έρευνες), όπως και τα χρήματα των δύο πρώτων προγραμμάτων.

Ο κ. Τσουρουπλής έδωσε προ ενός έτους τη… μάχη της «ανωτατοποίησης» για να επωφεληθεί πρώτος ο ίδιος. Τώρα δίνει τη μάχη της… «κατωτατοποίησης». Αβυσσος η ψυχή του ανθρώπου…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή