ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ

3' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου προ πολλού. Ωστόσο, κανείς δεν φαίνεται να τους ακούει. Τα θεμέλια των σπιτιών και των παλατιών στην όμορφη Βενετία κινδυνεύουν μέρα με τη μέρα και περισσότερο. Και η αιτία δεν είναι άλλη από την αύξηση της κυκλοφορίας των πλοιαρίων στα κανάλια της πόλης. Ολο και πιο πολλά, όλο και πιο γρήγορα είναι τα τουριστικά πλοιάρια που «αλωνίζουν» τα κανάλια με ξένους τουρίστες, προκαλώντας όλο και μεγαλύτερους κυματισμούς, στους οποίους αδυνατούν να… αντισταθούν τα αιωνόβια οικοδομήματα. Τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται στο Μεγάλο Κανάλι, τη μεγαλύτερη, ωραιότερη αλλά και πιο πολυσύχναστη θαλάσσια οδό. Μια επιπλέον υπαρκτή απειλή για τα παμπάλαια παλάτια και τα σπίτια, θεμελιωμένα σε ξύλινες βάσεις, είναι οι πλημμύρες από τις καταιγιστικές βροχές, που και προσφάτως έπληξαν την πόλη της Βενετίας.

Μητέρα…

Η αειθαλής και αεικίνητη Μπάρμπι, η αγαπημένη κουκλίτσα των κοριτσιών, δεν αποκλείεται να εμφανιστεί σύντομα με εντυπωσιακό τατουάζ στην πλάτη. Το σίγουρο, ωστόσο, είναι ότι πολύ σύντομα η λεπτεπίλεπτη Μπάρμπι θα μπει στα… βάσανα. Η εγκυμονούσα εκδοχή της θα κυκλοφορήσει συν τω χρόνω από την ιαπωνική εταιρεία κατασκευής Takara και όσοι έσπευσαν να συνδυάσουν το γεγονός με την εγκυμοσύνη της πριγκίπισσας Μασάκο, δεν ξέρουν τι λένε. Η Μπάρμπι τα έκανε όλα και ήλθε πια η ώρα της μητρότητας, έτσι όπως τη φαντάστηκαν οι Ιάπωνες σχεδιαστές, αφού το μωρό της θα έρχεται μέσω ταχυδρομείου. Ο αγοραστής της εγκυμονούσας Μπάρμπι θα στέλνει το σχετικό κουπόνι στην εταιρεία, μόλις συμπληρωθεί το εννεάμηνο, και εκείνη θα στέλνει το μωρό, αλλά και ένα κλειδί! Απαραίτητο για να ξεφουσκώσει η κοιλιά της Μπάρμπι, έτσι ώστε να επανέλθει στις κομψές γραμμές της, να συνεχίσει τις αθλητικές και επαγγελματικές δραστηριότητές της.

Εμπορικό πνεύμα

Μια άκρως επιχειρηματική αλλά ουδόλως… φιλοζωική ιδέα είχε έμπορας αυτοκινήτων από την Καλιφόρνια, ο οποίος θέλησε να αυξήσει τον τζίρο της επιχείρησής του, εκμεταλλευόμενος την Ημέρα των Ευχαριστιών. Αγόρασε και έφερε στη μάντρα αυτοκινήτων του, κάπου 300 γαλοπούλες, το παραδοσιακό έδεσμα της αμερικανικής γιορτής. Τις τάισε, τις πότισε και τις άφησε ελεύθερες να γυρίζουν στη μάντρα, προσκαλώντας μέσω διαφημιστικών καταχωρίσεων τους πελάτες να επισκεφθούν την επιχείρηση και να εξασφαλίσουν μία απ’ αυτές, εφόσον βεβαίως καταφέρουν να την πιάσουν. Ο άνθρωπος ήλπιζε ότι πολλοί θα έρθουν για τη γαλοπούλα και πολλοί θα δουν τα προς πώλησιν αυτοκίνητά του. Επιπλέον, όποιος έπιανε το γαλόπουλο δεν θα το έπαιρνε εντελώς δωρεάν, αλλά θα κατέβαλε το αντίτιμο των 25 σεντς. Οι φιλόζωοι γείτονες, όμως, που πήραν «μυρωδιά» από την επιχείρηση, τού έστειλαν την αστυνομία, θεωρώντας ότι τα ζώα βασανίζονται στη μάντρα του, υποφέρουν από το κυνηγητό και άλλα συναφή. Η ευαισθησία τους δεν έμεινε χωρίς αποτέλεσμα, αφού απαγορεύτηκε στον έμπορο να συνεχίσει την πρωτότυπη προσφορά του και έτσι τώρα αναζητεί το κοντινότερο σφαγείο για να «ξαποστείλει» τις γαλοπούλες, οι οποίες όπως ισχυρίζεται, «τρώνε σαν γουρούνια».

Μοιρασιά

Συμφώνησαν γρήγορα και ξαφνικά να χωρίσουν, ύστερα από δέκα χρόνια κοινής ζωής. Το διαζύγιό τους προκάλεσε συζητήσεις επί συζητήσεων, σχόλια πικρόχολα και κακεντρεχή για το ύψος του 39χρονου Τομ Κρουζ και τα ψηλοτάκουνα της 34χρονης Νικόλ Κίντμαν. Οι δυο τους αδιαφόρησαν για όλ’ αυτά και επί εννιά μήνες προσπαθούσαν να συμφωνήσουν τι θα γίνει με τα δυο παιδιά τους. Ποιος θα αναλάβει την κηδεμονία της υιοθετημένης 8χρονης Ιζαμπέλα και του 6χρονου Κόνορ. Η υπόθεση δεν ήταν απλή και χρειάστηκε πολύς χρόνος, αλλά άξιζε τον κόπο, αφού οι δυο τους συμφώνησαν να μοιραστούν τις υποχρεώσεις. Οι δικηγόροι τους ανακοίνωσαν ότι τα πάντα διευθετήθηκαν φιλικά, αν και απέφυγαν να υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες. Κουβέντα δεν είπαν επίσης και για τον φιλικό διακανονισμό της τεράστιας περιουσίας των δύο αστέρων του Χόλιγουντ, αφήνοντας με την απορία τους ενδιαφερόμενους θαυμαστές τους.

Στον ύπνο

Κυριολεκτικά στον ύπνο έπιασαν οι ληστές δύο φορτηγατζήδες που μετέφεραν τυρί μοτσαρέλα και κρασιά από τη Σικελία στο Λονδίνο, σε δύο διαφορετικά περιστατικά, το βράδυ της Δευτέρας. Το… πολύτιμο φορτίο έγινε άφαντο, ενώ οι οδηγοί βρέθηκαν την άλλη μέρα δεμένοι χειροπόδαρα από τους Ιταλούς αστυνομικούς, σε ένα από τα τούνελ της διαδρομής τους. Οι δράστες παραμένουν άγνωστοι, όπως και το μυστήριο γύρω από τις περίεργες προτιμήσεις τους. Πεινούσαν απλώς ή μήπως ήταν φίλοι της ιταλικής μοτσαρέλας και του καλού σισιλιάνικου κρασιού. Οι κάτοικοι της περιοχής, πάντως, στους οποίους απευθύνθηκαν οι αστυνομικοί, δεν είδαν ούτε άκουσαν κάτι περίεργο, δεν πήρε τ’ αυτί τους τίποτα για πάρτι με μοτσαρέλα!

ΤΟ Α300 ΤΗΣ AMERICAN AIRLINES

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή