Σε χριστουγεννιάτικο κλίμα η μεγάλη εορταγορά του Σώματος Ελληνίδων Οδηγών την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου

Σε χριστουγεννιάτικο κλίμα η μεγάλη εορταγορά του Σώματος Ελληνίδων Οδηγών την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές και που η κάθε οικογένεια ετοιμάζεται να γιορτάσει τις Αγιες Ημέρες σε χαρμόσυνο κλίμα αγάπης, ας σκεφθούμε και την άλλη μεγάλη οικογένεια, αυτή του Σώματος Ελληνίδων Οδηγών, που επιτελεί για πολλές δεκαετίες ένα μέγα αξιόλογο έργο, με στόχο να βοηθήσει τα νέα μέλη της κοινωνίας μας, τα παιδιά, να εξελιχθούν σε άξιους δημιουργικούς πολίτες με αρχές, ιδανικά και «πιστεύω», με αγάπη και σεβασμό στη Φύση, με εμπιστοσύνη στον άνθρωπο, με επίδοση στην ευγενή άμιλλα. Γιατί ο Οδηγισμός είναι τρόπος ζωής. Οπως μας έχουν διδάξει οι πρωτοπόροι Οδηγοί, ο Οδηγισμός βασίζεται στον σεβασμό των δικαιωμάτων του ατόμου, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην αυτοδιοίκηση και τις σωστές δημοκρατικές διαδικασίες και στην αρχή «μαθαίνω μέσα από το τραγούδι, το παιχνίδι, την ομαδική ζωή». Σε αυτή την εποχή της απομόνωσης μέσα στην πολυάνθρωπη πόλη, μέσα στα διαμερίσματα με τις κατάκλειστες πόρτες είναι σημαντικό το ότι, όπου κι αν βρισκόμαστε, υπάρχει μια Ομάδα του ΣΕΟ κοντά μας, έτοιμη να υποδεχθεί παιδιά από 5 έως 17 ετών. Είναι τα Αστέρια, τα παιδιά από 5 ώς 7 ετών, τα Πουλιά, 7 ώς 11 ετών, οι Οδηγοί 11 ώς 14 ετών και οι Μεγάλοι Οδηγοί 14 ώς 17 ετών. Κι αυτή η Ομάδα του ΣΕΟ τους προσφέρει, ανάλογα με την ηλικία τους, ευκαιρίες για προσωπική ανάπτυξη, συμμετοχή στο κοινωνικό σύνολο, ζωή κοντά στη Φύση.

Κυριακή σήμερα, η τελευταία του Νοεμβρίου, κι αυτό το σημείωμα μας κλείνει ένα ραντεβού για την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου που έρχεται, φθάνει. Είναι η Κυριακή της μεγάλης χαρούμενης χριστουγεννιάτικης Εορταγοράς του Σώματος Ελληνίδων Οδηγών που θα γίνει στο Ζάππειο Μέγαρο, σε ταιριαστό χώρο και πλαίσιο για μια οικογενειακή εξόρμηση, από τις 10 το πρωί ώς τις 7 το απόγευμα. Οι επισκέπτες και φίλου του Οδηγισμού με τα παιδιά και τους φίλους τους θα βρουν μεγάλη ποικιλία δώρων, συγκεντρωμένα ειδικά για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, επιλεγμένα με γούστο και με σκέψη και αγάπη. Βιβλία, χαρτικά, κεριά, κοσμήματα, φυτά και λουλούδια, χειροτεχνήματα, σπιτικές λιχουδιές από όλη την Ελλάδα, παλιά αλλά φορτωμένα αναμνήσεις αντικείμενα, είδη ρουχισμού σε καλή κατάσταση και όλα αυτά μέσα σε εορταστική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

Εφέτος για πρώτη φορά θα οργανωθούν, όπως μας λέει η ανακοίνωση του ΣΕΟ, οδηγικά παιχνίδια για τους μικρούς επισκέπτες της Εορταγοράς, για να διασκεδάζουν, όσο οι γονείς τους θα ψωνίζουν. Επίσης, θα υπάρχει άνετος χώρος για ένα ελαφρύ γεύμα επί τόπου ή ένα αναψυκτικό. Είναι μια Κυριακή προγραμματισμένη για όλη την οικογένεια από τη μεγάλη, την τιμημένη για την κοινωνική προσφορά της Οικογένειας του Οδηγισμού, το Σώμα Ελληνίδων Οδηγών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή