Αστοχες κατηγορίες

1' 50" χρόνος ανάγνωσης

H παντελώς αντιδεοντολογική εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου CBS για την τρομοκρατία στην Ελλάδα θα ήταν μόνο μία μελανή σελίδα για την αμερικανική δημοσιογραφία εάν δεν αποτελούσε κρίκο μιας αλυσίδος με συγκεκριμένη πολιτική σκόπευση. Υπενθυμίζουμε ότι έχουν προηγηθεί η απαράδεκτη έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το ίδιο θέμα, ένα ατεκμηρίωτο δημοσίευμα του «Τάιμ» και μία εξίσου ατεκμηρίωτη έκθεση, που συνέταξε επιτροπή εμπειρογνωμόνων για ενημέρωση του Κογκρέσου. Σημειώνεται ότι εκείνη η έκθεση πρότεινε ακόμη και την επιβολή κυρώσεων εναντίον της χώρας μας!

Η «K» απορρίπτει κατηγορηματικά τις συνωμοσιολογικές θεωρίες για τις προθέσεις και τον ρόλο των ΗΠΑ, αλλά είναι υποχρεωμένη να παραδεχθεί ότι όλα αυτά αποτελούν μέρος ενορχηστρωμένης επιθέσεως. Τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι ορισμένοι κύκλοι στην Ουάσιγκτον κατασκευάζουν εκθέσεις, δημοσιεύματα και εκπομπές, τις οποίες χρησιμοποιούν σαν μοχλό πιέσεως προς την Αθήνα. Φιλοτεχνούν μία εικόνα για την Ελλάδα, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Εάν οι ίδιοι εμπειρογνώμονες εφαρμόσουν τα ίδια κριτήρια, θα πρέπει να χαρακτηρίσουν τις ίδιες τις ΗΠΑ άκρως επικίνδυνη χώρα. Εκτός κι αν θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα να κρίνουν τους άλλους, αλλά να εξαιρούν τον εαυτό τους από τέτοιου είδους κρίσεις.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αποτυχία των ελληνικών διωκτικών αρχών να εξαρθρώσουν την «17 Νοέμβρη» συνιστά ανοικτή πληγή, πρωτίστως για την ίδια την Ελλάδα. Οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν μπορούν, βεβαίως, να είναι υπερήφανες για το γεγονός ότι οι τρομοκράτες παραμένουν για τόσα πολλά χρόνια ασύλληπτοι, αλλά θα πρέπει να υπογραμμισθεί ότι τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια μέρος της αποτυχίας βαραίνει και τις αμερικανικές υπηρεσίες, οι οποίες έχουν πλήρη εικόνα και συμμετέχουν ενεργά στις σχετικές έρευνες. Ούτε, βεβαίως, είναι στοιχειωδώς σοβαρή η πίεση για πραγματοποίηση συλλήψεων, οι οποίες, λόγω ελλείψεως αποδεικτικών στοιχείων, θα οδηγούσαν σε αθώωση των κατηγορουμένων και την υπόθεση σε φιάσκο.

Το εξοργιστικό είναι ότι το υπαρκτό αυτό πρόβλημα χρησιμοποιείται για να εκτοξευθούν κατηγορίες εναντίον του κυβερνώντος κόμματος ότι διάκειται θετικά προς την τρομοκρατία! Δεν είναι σαφές εάν όλα αυτά είναι εκδήλωση αντιτρομοκρατικής υστερίας ή τρόπος ασκήσεως πολιτικών πιέσεων για την επίτευξη αλλότριων σκοπών. Ο,τι από τα δύο, όμως, και να συμβαίνει, η συκοφαντική αυτή εκστρατεία πρέπει να σταματήσει. Είναι απολύτως ενδεικτικό, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση καταδίκασε κατηγορηματικά την εκπομπή του CBS και ουσιαστικώς στήριξε τους πολιτικούς αντιπάλους της απέναντι σ’ αυτή την επίθεση.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT