H ΕΥΡΩ-Γλαύκα έβαλε τα γυαλιά στον πρόεδρο Μπους!

H ΕΥΡΩ-Γλαύκα έβαλε τα γυαλιά στον πρόεδρο Μπους!

2' 37" χρόνος ανάγνωσης

H μικρή ΕΥΡΩ-Γλαύκα του ενός ευρώ «έκλεψε την παράσταση» στο Οβάλ Γραφείο και κέρδισε για τον Ελληνα πρωθυπουργό κ. Κώστα Σημίτη μια ωραία φωτογραφία με τον πρόεδρο Τζορτζ W. Μπους σε ζεστό στιγμιότυπο για την ελληνοαμερικανική φιλία και συνεργασία. Ηταν η στιγμή που ο κ. Σημίτης έβγαλε, ως ο πρώτος πρωθυπουργός από τις 12 χώρες της Ευρωζώνης που επισκεπτόταν τον Λευκό Οίκο, και πρόσφερε στον πρόεδρο Μπους το νόμισμα του ενός ευρώ με τη Γλαύκα την Αθηναία και των δύο ευρώ με την παράσταση της Αρπαγής της Ευρώπης. Για να δει τις ελληνικές παραστάσεις στο νέο διεθνές ευρωπαϊκό νόμισμα ο πρόεδρος Μπους έγειρε προς το μέρος τού κ. Σημίτη, έβαλε και τα γυαλιά του για να δει καλύτερα, πήρε και το κέρμα με το αριστερό του χέρι, ενώ το δεξί έκανε μια θερμή χειραψία, που η φωτογραφία της ένωσε όλες τις πρώτες σελίδες των ελληνικών φωτογραφιών στην είδηση-σχόλιο, που απέδωσε η χθεσινή «K», ως «Συνάντηση Καλών Προθέσεων». Λίγη σοφία ποτέ δεν έβλαψε κανέναν και τίποτα – και αυτό υπενθύμισε η Γλαύκα της Αθήνας, παράσταση από το αρχαίο Αργυρό τετράδραχμο των Αθηνών του 520-510 π.Χ., που πέρασε στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα. Οποιου ιδέα ήταν αυτή -μάλλον του ιδίου του κ. Σημίτη πρέπει να ‘ναι- ήταν πολύ καλή, έσπασε τον πάγο, έφερε κοντά τους δύο πολιτικούς ηγέτες που ξέχασαν για μια στιγμή τον πονοκέφαλό τους. O πρόεδρος Μπους με το κέρμα του ευρώ έβγαλε για λίγο από το νου του την ENRON, την πτώχευση της άλλοτε πανίσχυρης εταιρείας και τη δικαστική έρευνα, ενώ ο κ. Σημίτης που πονοκεφάλιασε με την εκπομπή του CBS και με την καταχώριση των «Ουάσιγκτον Τάιμς» βασίστηκε στη σοφία της γλαύκας και επαληθεύθηκε. Γιατί την καλύτερη υπεράσπιση έκανε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Thomas Miller, που συνοδεύει την ελληνική αντιπροσωπεία, και ο οποίος είπε, σταράτα, στην ελληνική εκπομπή του BBC -που αναμεταδόθηκε από τον ΣΚΑΪ- πως «το περιεχόμενο της εκπομπής δεν εκφράζει, δεν απηχεί τις θέσεις της αμερικανικής κυβέρνησης». Εάν το έλεγε και σε κάποιο σταθμό παναμερικανικού δικτύου, να το ακούσουν και οι Αμερικανοί θα ήταν ακόμη καλύτερα!

«Απαγορεύεται… διά πυραύλου»

Με τους πολιτικούς σχολιαστές να ψάχνουν πόσο και εάν προχώρησαν, και προς ποίαν κατεύθυνση, τα γνωστά θέματα -τρομοκρατία, Ευρωστρατός, ελληνικά σύνορα και ηλεκτρονικοί χάρτες και το Κυπριακό- οι δημοσιογράφοι της αποστολής είχαν και την ευκαιρία για ρεπορτάζ από πρώτο χέρι, με αρνητική εμπειρία! Στην ωριαία πτήση από Νέα Υόρκη – Ουάσιγκτον – όπως ωραία τα έγραψε και τα είπε, η Κύρα Αδάμ της «E»- έμαθαν πως πρέπει να βγάλουν κάλτσες και παπούτσια για τον έλεγχο πριν να μπουν, ενώ μέσα στο αεροπλάνο προσδέθηκαν και έμειναν στη θέση τους, χωρίς δικαίωμα ούτε καν να πάνε στην τουαλέτα! O λόγος; Κάθε τι απόβλητο στον εναέριο χώρο πάνω από τον Λευκό Οίκο μπορεί να προκαλέσει ενεργοποίηση πυραύλων με στόχο το αεροσκάφος. Αυτή τη ζωή κάνουν όσοι πετούν με εσωτερικές αμερικανικές αεροπορικές γραμμές ύστερα από την 11η Σεπτεμβρίου 2001! Κι ύστερα σου λεν «ο φίλος στην ανάγκη φαίνεται». Στην περίπτωση αυτή… η ανάγκη απαγορεύεται για λόγους εθνικής ασφαλείας! O πρωθυπουργός κ. Σημίτης προτίμησε να πάει οδικώς, 4 ώρες αλλά ανθρώπινα!

Γράφαμε προχθές ότι ας μην σπεύσουμε να θεωρήσουμε δεδομένη την υποψηφιότητα της Ειρήνης Παπά…

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT