Ολοι πλην Λαλιώτη

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ελληνικό παράδοξο συνεχίζεται και θριαμβεύει. Φαίνεται τελικώς ότι όλα τα προβλήματα που δηλητηριάζουν τη ζωή μας και μουτζουρώνουν την εικόνα της «ισχυρής» Ελλάδας, το σπάταλο Δημόσιο, η άκαρδη άσκηση της εξουσίας, η γραφειοκρατία, η διαφθορά, οι τυραννικές πόλεις, η ακρίβεια, η ανεργία, το όνειδος του χρηματιστηρίου, όλα μα όλα, είχαν ονοματεπώνυμο: Κώστας Λαλιώτης.

Ο χρόνος ή, ακριβέστερα, οι επόμενες δημοσκοπήσεις θα δείξουν εάν ο πολιτισμός τού φαίνεσθαι και η δημοκρατία των media κατισχύσουν της κοινής λογικής και της πραγματικότητας. Επιβάτες, λοιπόν, της περίφημης πράσινης αμαξοστοιχίας στην τελευταία της έφοδο προς την εξουσία, θα είναι όλοι πλην Λαλιώτη. O πιο σκληρός παίκτης του ΠΑΣΟΚ, ο ταχυδακτυλουργός του επικοινωνιακού παιχνιδιού, η περίληψη της δύναμης των μηχανισμών και του παρασκηνίου, ο υπουργός των μεγάλων έργων, ο μεθοδιστής της εξουσίας, βρήκε εντέλει τον μάστορά του. O Κώστας Σημίτης τού αφαίρεσε με συνοπτικές διαδικασίες τα κλειδιά του ΠΑΣΟΚ και ορίζει από ‘δω και πέρα απόλυτα το παιχνίδι.

Οχι μόνο μέχρι τις εκλογές αλλά και έπειτα απ’ αυτές. Οχι μόνο σε περίπτωση νίκης αλλά και σε ενδεχόμενη ήττα. Παρέα με τον Νίκο Χριστοδουλάκη και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και με μια κυβέρνηση που ουσιαστικά παραμένει ίδια, ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να πείσει τους Ελληνες ότι το ΠΑΣΟΚ αλλάζει και ότι την επόμενη τετραετία θα είναι καλύτερο. Και είναι βέβαιο ότι θα τον ακολουθήσει πειθαρχικά και το «παλιό» και το «νέο» ΠΑΣΟΚ. Και οι εκσυγχρονιστές και οι αντιεκσυγχρονιστές και οι πικραμένοι και οι χαρούμενοι και οι φίλοι του Κώστα Λαλιώτη και οι εχθροί του. Τρανό παράδειγμα ο Πέτρος Ευθυμίου, φίλος του τέως γραμματέα του ΠΑΣΟΚ ο οποίος στην εκπομπή του Κώστα Πρεντετέρη «Ανατροπή», την Πέμπτη το βράδυ, μίλησε με ραγισμένη φωνή για το μεγαλείο του ΠΑΣΟΚ, εξηγώντας γιατί συγκινήθηκε και με τις δύο ομιλίες. Και του καρατομηθέντος και του Κώστα Σημίτη. Και υπήρξε ιδιαιτέρως πειστικός!

Η εξουσία αποδεικνύεται ακόμη μια φορά το ισχυρότερο αναλγητικό και για οδυνηρά αισθήματα και για ιδεολογικές τύψεις…

Οσοι πολιτικοί εθίστηκαν να ξεδιψούν στις πηγές της είναι υποχρεωμένοι να συντάσσονται με το νικητή. Και αδιαμφισβήτητος νικητής για την ώρα είναι ο Κώστας Σημίτης. Εάν σας αφορά, μπορείτε να πανηγυρίσετε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή