Θερμή ανταπόκριση με 40° – και καμιά σκιά στην ελληνοαμερικανική φιλία στον εορτασμό της εθνικής επετείου των ΗΠΑ

Θερμή ανταπόκριση με 40° – και καμιά σκιά στην ελληνοαμερικανική φιλία στον εορτασμό της εθνικής επετείου των ΗΠΑ

3' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πιο θερμή δεν γίνεται η ελληνοαμερικανική φιλία! Ηρθαμε με 40 βαθμούς υπό σκιάν στη Γιορτή της Ανεξαρτησίας!», ένα εύστοχο σχόλιο από τον κήπο της πρεσβευτικής κατοικίας, όπου ο πρέσβης κ. Thomas Miller και η σύζυγός του Bonny γιόρτασαν την εθνική εορτή των ΗΠΑ, για την υπογραφή της δήλωσης με αδιαχώρητο στους σκιερούς χώρους! Αλλά πολλοί ήταν εκείνοι που αψήφησαν τη θερμοπληξία και επεζήτησαν μια θέση στον ήλιο, για την τελετή προς τιμήν της σημαίας και την ανάκρουση του αμερικανικού ύμνου, με την Υβέτ στο τραγούδι, «πρώτη δημοτική σύμβουλο Αμερικανίδα», όπως τόνισε ο πρέσβης που την ευχαρίστησε με ένα φιλί.

Και δεν ήταν μόνο η ιουλιανή ζέστη, αλλά και το ότι την ίδια ώρα έγινε και ανακοινώθηκε ο, ας τον πούμε, ανασχηματισμός που άφησε τους πάντες ακλόνητους στις υπουργικές καρέκλες τους, έδωσε στον κ. Φλωρίδη το Δημοσίας Τάξεως του γραμματέα – συντρόφου πλέον κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και άφησε απέξω, «στα κρύα του Ιουλίου», τον σύντροφο Κώστα Λαλιώτη.

Γι’ αυτό ισχνή η κυβερνητική παρουσία στον Κήπο της οδού Παναγή Κυριακού, με τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Πέτρο Ευθυμίου να δέχεται συγχαρητήρια που… έμεινε στο υπουργείο του.

Ηρθε και υπέβαλε τα σέβη του στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλο, συνοδευόμενο από τον πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής κ. Θωμά Συνοδινό. «Εγώ είμαι εδώ και θα μείνω», έκανε μια σιβυλλική δήλωση ο κ. Χριστόδουλος, που είχε γύρω του τον μεγαλύτερο κύκλο φίλων και δημοσιογράφων. Τόσο που όταν ο κ. Τομ Μίλερ -που λόγω καύσωνα δέχθηκε τη μακριά ουρά συγχαρητηρίων μέσα στο σπίτι- βγήκε έξω και ανέβηκε στη σκηνή με την Ορχήστρα, τον παρακάλεσε να ‘ρθει, για να μετακινηθούν προς τα εκεί και οι πέριξ αυτού. O δημοφιλέστατος πλησίασε όντως! Ράσα πολλά, στολές περισσότερες, γεμάτη από πηλήκια η εταζέρα της εισόδου.

Τα μέτρα ασφαλείας, όπως πάντα αυστηρά, αλλά με χαμόγελο από τους επιφορτισμένους με το καθήκον να ελέγξουν τσάντες, μηχανές, μαγνητόφωνα! Ασπρα, κόκκινα και μπλε μπαλόνια, στα χρώματα της αστερόεσσας, το ίδιο σχέδιο και στη γραβάτα του πρέσβη, ενώ η Μπόνι επέλεξε τα ελληνικά χρώματα, μπλε και άσπρο το φόρεμά της. Μαζί τους, ο νέος εμπορικός σύμβουλος δεχόταν συγχαρητήρια, ενώ ο επί του Τύπου κ. Τομ Πιρς, ο κ. Νίκος Καραμολέγκος του USIS, φρόντιζαν όλους και τους δημοσιογράφους.

Από τη Νέα Δημοκρατία, ήρθαν και έφυγαν μαζί, εκπροσωπώντας τον πρόεδρό της κ. Κώστα Καραμανλή που λείπει στο εξωτερικό, ο καθηγητής – βουλευτής κ. Προκόπης Παυλόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκαρτίας και ο κ. Δημήτρης Σιούφας, γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της.

Είχαν μόλις ανακοινωθεί τα ονόματα της «νέας» κυβέρνησης, και έκαναν δηλώσεις στη θέρμη της στιγμής, προβλέποντας γρήγορα εκλογές! «Ωδινεν όρος και έτεκε μυν, ούτε καν αρουραίον», είπε ο κ. Παυλόπουλος, θεωρώντας τη σύνθεση πολύ ίδια, πολύ μικρής προοπτικής, «ποντικάκι»! O κ. Δημήτρης Σιούφας, περισσότερο οξύς -οι δηλώσεις δημοσιεύθηκαν χθες στην «K»- προβλέπει εκλογές κατά το φθινόπωρο, «ώστε να αποφύγει τη βαριά ήττα, εάν οι εκλογές γίνουν τον Απρίλη του 2004!».

Τα μπαρ και οι μπουφέδες είχαν στηθεί σε σκιερά σημεία, χρειάσθηκε επιτελικό σχέδιο ώστε να εξοικονομηθεί και η παραμικρή σκιά, τα παγωτά είχαν τη μεγαλύτερη σύναξη, ενώ οι συζητήσεις είχαν κι αυτές… καυτό θέμα όπως «τι σόι ανασχηματισμός είναι αυτός; Για να μπουν μέσα ο Κοντογιαννόπουλος (που αν έκανε υπομονή!) και ο Μπίστης στην κυβέρνηση; O πρώτος υφυπουργός Υγείας και ο άλλος υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης;». Οχι, δεν αληθεύει ότι εθεάθησαν άρτι εκλεγέντα, και σε καλή σειρά, μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ. Ηταν εκεί ο κ. Κωνσταντίνος Παν. Αγγελόπουλος, ο κ. Πρόδρομος Εμφιετζόγλου με την κόρη του Μελίνα, ο Σπύρος και η Ελιάν Κοκοτού, του «Ελούντα Μάρε» και «Πόρτο Ελούντα», που έχουν κόσμο από τη μόνιμη πελατεία, εντός, εκτός Ελλάδος. «Είμαστε, όμως, η εξαίρεση», είπε ο κ. Σπύρος Κοκοτός, αρχιτέκτων που ποτίζει με Ελλάδα και ποιότητα ό,τι δημιουργεί. Εκεί και η κ. Κατερίνα Παπαθανασίου, πρώτη επέτειο χωρίς τον Περικλή στο πλευρό της! H κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου, η κ. Ελεν Σπερώνις, ο Τζον Ρήγος, ο Αλέκος Ρήγας, ο Ευάγγελος Αντώναρος, πρόεδρος των ξένων ανταποκριτών, ο Στράτης Στρατήγης, όλοι εκεί, γιατί στην εθνική εορτή των ΗΠΑ, οι φίλοι φαίνονται!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή