ΑΠΟΨΕΙΣ

Το μετάλλιο «Νήσος Θήρα» στη Νάνα Μούσχουρη

Με ένα μεγάλο τιμητικό μετάλλιο που της έδωσε πρόσφατα η πόλη του Παρισιού, έφθασε η Νάνα Μούσχουρη στη Σαντορίνη για να παραλάβει ένα ακόμη! Ηρθε για να περάσει λίγες ημέρες στο πανέμορφο νησί, λουσμένο στον ήλιο του Ιουλίου, ξακουστό για τα ηλιοβασιλέματά του, τα οποία η Νάνα απόλαυσε με θέα την Καλντέρα. H Νάνα Μούσχουρη επισκέφθηκε για πρώτη φορά τη Σαντορίνη και έφυγε μαγεμένη από τη φιλοξενία και τις ομορφιές. Ηρθε μαζί με τον σύζυγό της και τον καλό της φίλο Jean-Claude Brialy και φιλοξενήθηκαν στο μοναδικής θέας σπίτι του συλλέκτη Δημήτρη Τσίτουρα. H Νάνα θεώρησε μεγάλη της τιμή το μετάλλιο «Νήσος Θήρα» που της έδωσε ο αντιδήμαρχος κ. Γ. Αργυρός -ήταν μία έκφραση αγάπης και αναγνώρισης από έναν μικρό, πλην διάσημο, τόπο σε μία μεγάλη εκπρόσωπο της Ελλάδας. H Νάνα Μούσχουρη πέρασε ήσυχα τις μέρες της, μελετώντας καθημερινά, κολυμπώντας, διατηρώντας τον εαυτό της σε άριστη φυσική κατάσταση.

Περιζήτητη παντού, τώρα ετοιμάζεται για μια μεγάλη περιοδεία στην Ιαπωνία, η Νάνα έλαβε προ ημερών το μεγάλο μετάλλιο της πόλεως του Παρισιού από τον δήμαρχο τον κ. Bertrand Delanoe που της επέδωσε τη σπουδαία διάκριση: «Paris a Νana».

Εν αναμονή οι Αθηναίοι για τη μεγάλη της συναυλία στο Ηρώδειο στις 29 Σεπτεμβρίου, μπορούν να απολαύσουν το νέο της cd «Fille du Soleil» που έκανε με τη συνεργασία του Jean-Claude Brialy. Αμέσως μετά τη Σαντορίνη, η Νάνα έδωσε δύο συναυλίες στο Φράιμπουργκ. Είναι εντυπωσιακή η προσήλωσή της στη δουλειά, η πειθαρχία της, η εμμονή στην τελειότητα. Μελετάει καθέ μέρα επί δίωρο τουλάχιστον και τραγουδάει ακόμη και τζαζ, την πρώτη αγάπη της. H Νάνα χάρηκε το όμορφο τοπίο της Σαντορίνης, που την υποδέχθηκε με ανοιχτές αγκάλες, ξεναγήθηκε στις αρχαιότητες και στα ωραία σημεία του νησιού, κι έφυγε με τις καλύτερες εντυπώσεις.