Συναυλία της «εθνικής» Νάνας Μούσχουρη στο Ηρώδειο για τον αγώνα ενάντια στο στίγμα της ψυχικής ασθένειας…

Συναυλία της «εθνικής» Νάνας Μούσχουρη στο Ηρώδειο για τον αγώνα ενάντια στο στίγμα της ψυχικής ασθένειας…

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία και μοναδική συναυλία θα δώσει η διεθνώς καταξιωμένη Ελληνίδα τραγουδίστρια, ερμηνεύτρια του Μάνου Χατζιδάκι, πρώην ευρωβουλευτής, με δράση για την επιστροφή των «Μαρμάρων» του Παρθενώνα και, γενικά, προ σωπικότητα φανερά ευαισθητοποιημένη απέναντι στα κοινωνικά ζητήματα.

Αυτήν τη φορά «συντάσσεται στον αγώνα ενάντια στο στίγμα και στην προκατάληψη που συνοδεύουν την ψυχική ασθένεια», όπως μας πληροφορεί το δελτίο Τύπου που λάβαμε. H Νάνα Μούσχουρη θα τραγουδήσει στο Ηρώδειο στις 29 Σεπτεμβρίου για το Ελληνικό Πρόγραμμα της Παγκόσμιας Ψυχιατρικής Εταιρείας κατά του Κοινωνικού Στίγματος των Ψυχικών Διαταραχών.

«Τείνει το χέρι και δίνει φωνή σε όλους εκείνους που πάσχουν από ψυχικά προβλήματα και η κοινωνία μέσα από τον φόβο και την προκατάληψη, τους οδηγεί, τις περισσότερες φορές, στον αποκλεισμό και στην περιθωριοποίηση». Για την απόφασή της αυτή να τραγουδήσει γι’ αυτόν τον σκοπό μίλησε η Νάνα Μούσχουρη σε συνάντηση που έγινε στο «Island», έχοντας στο πλευρό της (φωτο) τον υπουργό Υγείας καθηγητή κ. Κώστα Στεφανή, που είναι ένας από τους εμπνευστές του Διεθνούς Προγράμματος για την καταπολέμηση του στίγματος των ψυχικών διαταραχών και την επίκουρη καθηγήτρια Ψυχιατρικής και επιστημονική υπεύθυνη για το Ελληνικό Πρόγραμμα κατά του κοινωνικού στίγματος των ψυχικών διαταραχών κ. Μαρίνα Οικονόμου – Λαλιώτη. Οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες που γεμίζουν πάντα το Ηρώδειο για να ακούσουν τη Νάνα έχουν από τώρα ραντεβού για τις 29 Σεπτεμβρίου, ημέρα Δευτέρα, όταν οι διακοπές θα έχουν πια τελειώσει και ο σκοπός, μαζί με τη φωνή, το καλούν…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή