Αυθαιρεσίες της ΔΕΗ

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της A.E. «Ενοποίηση των Αρχαιολογικών Χώρων», τον αρχιτέκτονα κ. Γ. Καλαντίδη, λάβαμε την ακόλουθη επιστολή και τον ευχαριστούμε, γιατί είναι από τους πολύ λίγους «αρμοδίους» που απαντάει σε παρατηρήσεις εφημερίδων. Οι άλλοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν…

Φίλε κ. Καρκαγιάννη

«Διά πολλοστή» θα συμφωνήσω μαζί σου πως είναι δύσκολο να κουμαντάρεις τους ΟΚΩ. H μεγάλη ενόχληση που προκαλούν τα έργα στην πόλη, πολλαπλασιάζεται από την αδυναμία αυτού του συντονισμού.

Η αναφορά στη χθεσινή σου στήλη αφορούσε τη ΔΕΗ, που χωρίς καμιά προειδοποίηση σε κανέναν, ξανάσκαψε ένα πρόσφατο καλότεχνο και καλόγουστο πεζοδρόμιο στην οδό Μητροπόλεως.

Η Ερμού δεν ξηλώνεται, ούτε ξανασκάβεται. Φυτεύονται δύο καινούργιες σειρές δένδρα που μαζί με τα κολονάκια που μπαίνουν, φιλοδοξούν να κρατήσουν μακριά τα αυτοκίνητα.

Είμαι σίγουρος ότι και εσύ συμφωνείς πως η σημερινή εικόνα της Ερμού λίγο απέχει από κακό πάρκινγκ. Τα κολονάκια όμως δεν θα σταματήσουν το χάος με τις μοτοσυκλέτες. Αυτό το τελευταίο νομίζω πως θα μείνει για καιρό ως «μάστιγα» στην πόλη.

Με εκτίμηση Γιάννης Καλαντίδης

Αυτή η ομολογία του κ. Καλαντίδη, ότι η ΔΕΗ, χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν, ξήλωσε το προ δύο εβδομάδων κατασκευασθέν, ολοκαίνουργο πεζοδρόμιο στο Σύνταγμα, έκανε τη δουλειά της και μέχρι σήμερα δεν το αποκατέστησε, μου θυμίζει ένα προ αρκετών ετών «χάπενινγκ» του ραδιοφωνικού σταθμού «ΣΚΑΪ». Δύο συνεργάτες του φόρεσαν φόρμες, πήραν φτυάρια και κασμάδες και χωρίς να ειδοποιήσουν κανέναν, χωρίς να πάρουν την άδεια από κανέναν, πήγαν στην οδό Ηρώδου του Αττικού και, αφού διέκοψαν με κορδέλες την κυκλοφορία στη μία λωρίδα, άρχισαν να ψευτοσκάβουν ακριβώς στην είσοδο του προεδρικού μεγάρου, υπό τα έκπληκτα όμματα των μαρμαρωμένων ευζώνων (τι τα θέλετε, κ. πρόεδρε, αυτά τα «περιττά» βάρη της εξουσίας). Επί δύο ώρες έκαναν πως έσκαβαν. Κανείς δεν τους ενόχλησε και κανείς δεν τους ρώτησε ποιοι είναι και γιατί «σκάβουν».

Σε λίγες μέρες αποπερατώνεται το έργο σε μεγάλο τμήμα της οδού Μητροπόλεως. Κράτησε οκτώ μήνες και οι καταστηματάρχες μου λένε ότι σ’ αυτό το διάστημα οι πωλήσεις έπεσαν 60%-80%, ενώ τα τσουχτερά ενοίκια τρέχουν, οι δόσεις της εφορίας και το ΦΠΑ επίσης. Ανήσυχοι, όμως, διερωτώνται τι θα γίνει με τη ΔΕΗ! Ενώ κατά την κατασκευή πέρασαν όλες οι άλλες «κοινές ωφέλειες», δεν πέρασε η ΔΕΗ και φοβούνται μήπως την επομένη της αποπεράτωσης, που θα πουν με ανακούφιση «δόξα σοι ο Θεός», καταφθάσει η ΔΕΗ και αρχίσει να ξηλώνει.

Αλλά τώρα που σας βρήκα, κ. Καλαντίδη, έχω πολλά να ρωτήσω και πολλές απορίες να μου λύσετε: Για το λιθόστρωτο του Πικιώνη που έγινε πονηρό πάρκινγκ, για τον Λόφο του Φιλοπάππου και την επιλεκτική καταπάτησή του, για την πρώην περιουσία του EOT και την τύχη της, για την πλατεία Ομονοίας που δεν αρέσει σε κανέναν (ούτε σε μένα) αλλά προσοχή, θα τινάξετε στον αέρα τον θεσμό του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού και για άλλα πολλά, για τα οποία νομίζω ότι είστε αρμόδιος. Εν καιρώ τω δέοντι. Περιορίζομαι σήμερα να ρωτήσω: Τι τη θέλετε αυτή τη σιδεριά (παραπλεύρως στη φωτογραφία) που θα περιβάλλει πανταχόθεν τον λόφο του Φιλιπάππου και θα τον κάνει να μοιάζει με θηριοτροφείο; Μήπως υπάρχει η σκέψη και το σχέδιο να παραχωρηθεί ο Λόφος στη διαβόητη ETA προς «ανάπλαση» και «αξιοποίηση», όπως έγινε με τις πρώην πλαζ του EOT, όπου ο κόσμος έκανε δωρεάν και πολιτισμένα το μπάνιο του και τώρα θέλει 12 ευρώ;

Αυτά για σήμερα…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή