Εντος Των Τειχων

4' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεπεσμός χωρίς όρια…

Θα πρέπει, ασφαλώς, κάποιος να διδάξει σε κάποιους «ντίλερ», που υποδύονται τους δημοσιογράφους στα «κανάλια» των συμφερόντων, ότι η εναλλαγή των κομμάτων στην εξουσία, εκτός του ότι είναι απαραίτητη, είναι και δείγμα υγείας μιας δημοκρατίας. Εκλογές έχουν χάσει όλοι οι μεγάλοι πολιτικοί, σε όλες τις δημοκρατίες. Αντιθέτως, δεν έχασαν ποτέ εκλογές οι ηγέτες κομμάτων τύπου «Μπάαθ» ή των κομμουνιστικών κομμάτων του πρώην ανατολικού μπλοκ. Ας αντιληφθούν, λοιπόν, οι αυτοαποκαλούμενοι δημοσιογράφοι, ότι δουλειά τους είναι να ερωτούν και να προσπαθούν να «βγάλουν» από τους καλεσμένους τους πολιτικούς ό,τι καλύτερο ή χειρότερο μπορούν. Απαγορεύεται ρητώς στον δημοσιογράφο να πολιτεύεται, να εκτελεί χρέη κυβερνητικού ή κομματικού εκπροσώπου. Αρκετά δεν μας έχει σιχαθεί ο κόσμος με όσα έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια εις βάρος της ενημέρωσής του; Μήπως είναι καιρός να σοβαρευτούμε και να θυμηθούμε ότι η ενημέρωση δεν έχει χρώμα; Μήπως πρέπει τα «κανάλια» να θυμηθούν ότι εκτός από «μαγαζιά» είναι και δημοσιογραφικοί οργανισμοί; Είναι δυνατόν, στενοί συνεργάτες του υπουργού Αμύνης να καταγγέλλουν σημεία και τέρατα και να μας δείχνουν στα «κανάλια» τον Γιάννο να ομιλεί περί των πρωθυπουργικών πρωτοβουλιών; Σε άλλες χώρες, όπου η δημοκρατία, τα MME, η τηλεόραση λειτουργούν, θα είχε σεισθεί συθέμελα η κυβέρνηση με όσα κατήγγειλαν οι σύμβουλοι του Γιάννου. Εδώ, όμως, τα συμφέροντα και οι εργολαβίες προηγούνται της ενημερώσεως…

Ο,τι σώζομεν, καλόν είναι…

«Ε, ας μην τρελαθούμε ομαδικά! Από πού ώς πού ο Σημίτης είναι ο πρώτος ηγέτης κόμματος που παραιτείται πριν από εθνικές εκλογές; Προηγήθηκε, για όσους δεν το θυμούνται, ο Ευάγγελος Αβέρωφ, ο οποίος παραιτήθηκε, ανοίγοντας τον δρόμο για αλλαγή ηγεσίας, όταν έκρινε ότι το κόμμα της Ν.Δ. χρειαζόταν να αλλάξει πρόσωπο», τόνισε ο Νικήτας Κακλαμάνης, σε τηλεοπτική συζήτηση με τον Τηλέμαχο Χυτήρη. O βουλευτής της Ν.Δ. ήταν ιδιαίτερα δηκτικός σε ό,τι αφορά την «αλλαγή» που επαγγέλλεται τοι ΠΑΣΟΚ με την εμφάνιση στο προσκήνιο του Γ. Παπανδρέου. «Πρόκειται, ουσιαστικά, για παραδοχή ήττας και προσπάθεια να περισωθεί ό,τι είναι δυνατόν. Για να φθάσει ο «καταλληλότερος πρωθυπουργός» και «δυνατό χαρτί του ΠΑΣΟΚ» να πηδάει από το πλοίο, καταλαβαίνει κανείς πού είχε φθάσει η πτώση του κυβερνώντος κόμματος», είπε ο τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ., χωρίς να ακουσθεί απάντηση πειστική από την άλλη πλευρά.

Συνεπείς και γυμνοσάλιαγκες

Πολύ γελώ με τους γυμνοσάλιαγκες της πολιτικής, οι οποίοι μέχρι προ δεκαημέρου εξεθείαζαν τον «καταλληλότερο πρωθυπουργό» και τώρα του ζητούν να φύγει «άρον-άρον»! Δεν μπορώ, όμως, να μην παραδεχθώ τη συνέπεια ορισμένων, που δήλωσαν από καιρό την αντίθεσή τους με την εικόνα της κυβερνήσεως και ζητούσαν αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ πολύ πριν τεθεί το θέμα από εκεί που ετέθη, τέλος πάντων! Ενας από αυτούς, ο πρώην υφυπουργός Μανώλης Μπεντενιώτης, ο οποίος δεν δίστασε να πει δημοσίως τη γνώμη του και να επικριθεί γι’ αυτό. Τώρα, όμως, που δικαιώνεται, δεν έχει κάθε δικαίωμα να επιχαίρει για τις αποφάσεις του; Ολα κι όλα, η συνέπεια στην πολιτική πρέπει να αναφέρεται και να επαινείται. Δυστυχώς, βλέπετε, έγινε κι αυτή είδος εν ανεπαρκεία!

Φτιασιδώματα…

«Πρόκειται για μια κυρία περασμένης ηλικίας, που δεν μπορεί να παριστάνει τη νέα», είπε ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, αναφερόμενος στην προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να παρουσιάσει «νέο πρόσωπο»με τον Γιωργάκη Παπανδρέου επικεφαλής. «Και γιατί λέτε αυτό; Μήπως έχετε κάτι εναντίον της τρίτης ηλικίας;» αντέτεινε από το άλλο «παράθυρο» ο (συμπαθέστατος και ευφυής) Πέτρος Ευθυμίου, «καρφώνοντας» τον συνάδελφό του. O Αρης, όμως, ψύχραιμος, έβγαλε τα δικά του ιοβόλα όπλα. «Οχι, ασφαλώς. H τρίτη ηλικία έχει τη δική της, μοναδική ομορφιά, που ζεσταίνει και κάνει καλύτερη τη ζωή μας. Αρκεί αυτή η ομορφιά της ηλικίας να φαίνεται και να μη σκεπάζεται με κακό μακιγιάζ. Είμαι υπέρ της ομορφιάς που έχει η ηλικία μιας κυρίας 70 ετών, αλλά είναι κωμικό το θέαμα μιας εβδομηντάρας που κάνει την εικοσάρα!» απάντησε ο βουλευτής της Ν.Δ. και «έγραψε»!

Χρειάζονται εξηγήσεις…

Δεν έχει ακόμη μιλήσει για το θέμα της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Ναυτιλίας Γιώργος Πασχαλίδης, εκ των πρωτοπόρων του «εκσυγχρονισμού». Μόνο στη NET δήλωσε ότι «όλα αυτά που γίνονται πρέπει να αιτιολογηθούν», εκφράζοντας μια σωστή άποψη, πολύ διαφορετική, ασφαλώς, των άλλων «παιδιών του Σημίτη», που χαμογελούν αυτάρεσκα στα κανάλια και «στηρίζουν τις αποφάσεις του πρωθυπουργού», στέλνοντας μηνύματα στον υποψήφιο διάδοχο. Γιατί, χωρίς αμφιβολία, κάποια στιγμή, ο κ. Σημίτης θα πρέπει να εξηγήσει πώς από τον «εκσυγχρονισμό» της πολιτικής ζωής επιλέγει την επιστροφή στην εποχή του «θυμικού» και των μεθόδων που ο ίδιος είχε καταδικάσει. Θα είναι μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, από πολιτική και ψυχολογική άποψη!

Μετά… τεσσαράκοντα έτη!

Κωστάκης ή Γιωργάκης; Ιδού, λοιπόν, το δίλημμα! Καραμανλής ή Παπανδρέου; Ιδού η απορία! Μεταξύ μας, αγαπητοί, έτσι και ξυπνούσε τώρα από τον αιώνιο ύπνο ο πατέρας μου, δεν θα πίστευε στα μάτια του! Θα έβλεπε πάλι μπροστά του τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Γεώργιο Παπανδρέου! «Λες και ήταν χθες», «Πάμε σαν άλλοτε», «Τι τριάντα, τι σαράντα, τι πενήντα» κι ένα σωρό άλλα παλιά τραγούδια θα του έρχονταν στα χείλη! Σαράντα χρόνια και κάτι από την τελευταία φορά που αντάμωσαν τα δύο μεγάλα ονόματα σε «τελικό», να τα πάλι εμπρός μας! Ουδεμία αντίρρησις, φυσικά, αφού έχουν και οι δύο εκλεγεί με την ψήφο του λαού. Βεβαίως, ο Κώστας Καραμανλής εξελέγη σε ένα συνέδριο έχοντας και αντιπάλους, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου πηγαίνει για πλειοψηφία… Γιαρουζέλσκι και είναι πολύ αμφίβολο αν θα προλάβει να αντιστρέψει το κλίμα κατά του ΠΑΣΟΚ μέσα σε δυο μήνες. Διότι, μην το ξεχνάμε, του ΠΑΣΟΚ και της κυβερνήσεώς του θα ηγηθεί και όχι κάποιου άλλου κόμματος, από άλλη χώρα ή άλλον πλανήτη!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή