Συμπληρωματικά από την επίδοση τιμητικών διακρίσεων στην τελετή της 26ης Ιανουαρίου 2004 στο Προεδρικό Μέγαρο…

Συμπληρωματικά από την επίδοση τιμητικών διακρίσεων στην τελετή της 26ης Ιανουαρίου 2004 στο Προεδρικό Μέγαρο…

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και οι οκτώ παρόντες Ελληνες, προσωπικότητες της νομικής επιστήμης, της έρευνας, της αρχαιολογίας, της τέχνης, της λογοτεχνίας, της μουσικής έλαβαν από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τα παράσημα που τους επέδωσε στην ειδική τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, στην οποία και αφιερώσαμε, χθες, το «Σημειωματάριο». O κατάλογος των τιμηθέντων για να είναι πλήρης, πρέπει να περιλάβει και τα ονόματα των λοιπών προσωπικοτήτων, Ελλήνων και ξένων, που επίσης, επιβραβεύθηκαν για το έργο και την προσφορά τους, αλλά δεν μπόρεσαν να παραστούν, για λόγους ανεξαρτήτως της θελήσεώς τους. Από την επίσημη λίστα της Προεδρίας της Δημοκρατίας δίνουμε τα ονόματα των επτά απόντων.

– Νικηφόρος Διαμαντούρος, Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής (ο τέως «Συνήγορος του Πολίτη») που τιμήθηκε με τον Ανώτατο Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος.

– Hans Enlestrole, εκπρόσωπος Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού κατά τον πόλεμο 1940-1944 στην Πάτρα (Χρυσός Σταυρός του Τάγματος της Τιμής).

– Κυρία Renne Richer, ομότιμος καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας, στο Πανεπιστήμιο Νίκαιας (Χρυσός Σταυρός του Τάγματος της Τιμής).

– Ιωάννης Ανοικτομάτης κυβερνήτης της Πολιτείας της Βορείου Επικρατείας της Αυστραλίας (Χρυσός Σταυρός του Τάγματος του Φοίνικος).

– Κυρία Λίνα Λαλάντη – Emery, διεθνούς φήμης καλλιτέχνις τσέμπαλο, ιδρύτρια του αγγλικού Φεστιβάλ Μπαχ, Οξφόρδη (Χρυσός Σταυρός του Τάγματος του Φοίνικος).

– Κυρία Αλίκη Τέλλογλου, δωρήτρια του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών Θεσσαλονίκης (Αργυρός Σταυρός του Τάγματος του Φοίνικος).

-George Seymour Bissel, πρόεδρος του Δ.Σ. των Εφόρων του Κολλεγίου «Ανατόλια» Θεσσαλονίκης και ιδρυτής της Τεχνολογικής Βιβλιοθήκης (Αργυρός Σταυρός του Τάγματος του Φοίνικος).

Για όλους και όλες ο Πρόεδρος κ. Κων. Στεφανόπουλος μίλησε θερμά για την προσφορά τους και ζήτησε «συγγνώμην, εάν καθυστέρησα» στην αναγγελία της δικαίας επιβραβεύσεώς τους…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή