Μότσαρτ, Αντράς Σιφ και ιδιωτική πρωτοβουλία σε μουσικοκοινωνική κατάληψη του Μεγάρου, χάρις στον Ομιλο Θεοχαράκη που γιορτάζει τα 80 χρόνια δραστηριότητας…

Μότσαρτ, Αντράς Σιφ και ιδιωτική πρωτοβουλία σε μουσικοκοινωνική κατάληψη του Μεγάρου, χάρις στον Ομιλο Θεοχαράκη που γιορτάζει τα 80 χρόνια δραστηριότητας…

3' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Αντράς Σιφ μπήκε σαν ανεμοστρόβιλος μουσικής ιδιοφυΐας στη σκηνή της Αίθουσας Φίλων της Μουσικής στο Μέγαρο Αθηνών, στη σειρά των Μεγάλων Ερμηνευτών στους οποίους, δικαιωματικά ανήκει, αν και είναι μόνον 51 ετών. Στο Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 19 του Μότσαρτ έπαιζε πιάνο ενώ συγχρόνως διηύθυνε και στη Συμφωνία αρ. 40 σε σολ ελάσσονα πάντα του Μότσαρτ, έδειξε τη μαεστρία του ως διευθυντού της Ορχήστρας Δωματίου, την Capella Andrea Barka, την οποία ο ίδιος ίδρυσε το 1999 και διευθύνει – παίζει αποκλειστικά μαζί της. Αλλά και μόνος του γυρίζει τον κόσμο και δίνει ρεσιτάλ πιάνου με τις μεγαλύτερες ορχήστρες και τους πιο φημισμένους μαέστρους. O Ούγγρος καλλιτέχνης γεννήθηκε στη Βουδαπέστη το 1953, σπούδασε μουσική στην Ακαδημία Φραντς Λιστ και στο Λονδίνο και σήμερα είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στη μουσική, ιδανικός ερμηνευτής έργων Μπαχ, Μότσαρτ, Σοπέν, Σούμπερτ, Χάιντν και Μπάρτοκ.

Για πότε έσκυβε, με άψογο μουσικό timing, πάνω στα πλήκτρα και έπαιζε το σόλο του, για πότε πεταγόταν όρθιος και διηύθυνε την ορχήστρα, για να καθίσει, να παίζει με το δεξί και να διευθύνει με το αριστερό – ένα πραγματικό «δυναμό» που απέσπασε θερμότατο χειροκρότημα, έκανε πολλές «αυλαίες» και μας χάρισε ένα ακόμη έργο Μότσαρτ για «BIS», πριν φύγει, ορμητικός, όπως ήρθε!

Αυτά στη σκηνή του Μεγάρου. Στο Θεωρείο 8, όπου οι φίλοι της Μουσικής ήταν και φίλοι της οικογένειας Θεοχαράκη, το κλίμα ήταν ενθουσιώδες, τόσο για το μουσικό μέρος όσο και για το της φιλοξενίας, που ακολούθησε, στο Φουαγιέ, με πλούσιο δείπνο και άφθονες ευκαιρίες για καλλιτεχνική και επιχειρηματική συζήτηση. Γιατί ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου «N. I. Θεοχαράκης A.E.» κ. Βασίλης Θεοχαράκης είναι ζωγράφος καταξιωμένος, με εκθέσεις και έργα του σε συλλογές και μουσεία και με λευκώματα που συναντάς στα γνωστότερα σαλόνια με τοπία της Ελλάδος σε ποιητική ζωγραφική απόδοση. Ετσι, ανάμεσα στους καλεσμένους, ο μεγάλος μας ζωγράφος, καθηγητής και ακαδημαϊκός Παναγιώτης Τέτσης με τη σύζυγό του, αλλά και ο τ. υπουργός κ. Γιάννης Παλαιοκρασσάς, που είναι κι αυτός ζωγράφος. Με τη σύζυγό του του Ναταλία στο πλευρό του, όπως πάντα, ο κ. Παλαιοκρασσάς δέχθηκε τη φωτογραφική επίθεση και για λόγους πολιτικής επικαιρότητας!

Είναι υποψήφιος βουλευτής και πάλι στον νομό Κυκλάδων, στην ιδιαιτέρα του πατρίδα Στενιές Ανδρου θα κάνει την εναρκτήρια ομιλία του, το παρ’ ολίγον θύμα της 17N, όταν ήταν υπουργός Οικονομικών επί πρωθυπουργίας Μητσοτάκη. Στη μακριά λίστα επωνύμων καλεσμένων ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Χρ. Γεραρής, ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και διευθυντής Νομικού Τμήματος Προεδρίας κ. Τίτος P. Κούνδουρος, ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ, διευθύνων σύμβουλος του «TITAN» κ. Ανδρέας Κανελλόπουλος με τη γλυκιά σύζυγό του Γιούλη, ο νυν πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος, οι τέως υπουργοί Νίκος Γκελεστάθης και Χρήστος Ροκόφυλλος με τις συζύγους τους, ο συλλέκτης, ιδρυτής Μουσείου στα Ανάβρυτα κ. Πρόδρομος Εμφιετζόγλου με τη σύζυγό του Λένα και τη στενή φίλη τους κ. Ελένη Σαμαράκη, επίσης, τα γνωστότερα ονόματα από τον επιχειρηματικό κόσμο, με επικεφαλής τον διοικητή της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος κ. Θεόδωρο Καρατζά και τη σύζυγό του Ολγα και τον διευθύνοντα σύμβουλο της EFG EUROBANK – ERGASIAS δρα Νίκο Νανόπουλο.

Τα «φλας» στη Γιάννα

Αλλά, η «υπερστάρ» ήταν, όπως πάντα συμβαίνει, η πρόεδρος του «Αθήνα 2004» κ. Γιάννα Θ. Αγγελοπούλου, με «σινιέ» λευκό σύνολο που τράβηξε επάνω της όλα τα «φλας» κι όλες τις κάμερες, ενώ εκείνη φωτογραφήθηκε με τον Βασίλη Θεοχαράκη και τη σύζυγό του Μαρίνα σε φιλική πόζα. O μόνος ανταγωνισμός που είχε, ήταν από τα εγγόνια του Βασίλη και της Μαρίνας, την Αμαλία, τη Μαρίνα και τη Χριστίνα που πήραν το βάφτισμα της δημοσιότητος κοντά στη μητέρα τους Αννίτα, στη θεία τους Ντένη και όλη τη δεμένη οικογένεια. Ολοι μαζί μάς υποδέχθηκαν στην είσοδο του Μεγάρου, μια ωραία εικόνα. Και οι φίλοι καλεσμένοι είχαν το χαμόγελο της επιτυχίας που ξέρει και κερδίζει η ιδιωτική πρωτοβουλία, με εργασία και προκοπή. Ωραίες παρουσίες η κ. Χρύση Στάμου Ζούλα, η κ. Λία Γιώργου Στεφανάκη, η κ. Μαρία Λαλαούνη-Μπουτάρη, η κ. Μάγδα Μπαλτογιάννη, η κ. Ελένη Χρ. Αρώνη, η κ. Κορίνα Ηλία Μεταξά, η δημοσιογράφος Ελλη Στάη, στο πλευρό του συζύγου της κ. Στέλιου Παναγόπουλου. Εδώ, λίγες φωτογραφίες από την τόσο επιτυχημένη μουσική-κοινωνική βραδιά και τα υπόλοιπα στα «Ελμπιστευτικά» στο περιοδικό «K» της άλλης Κυριακής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή