Οι Βυζαντινές Εικόνες και οι συναρπαστικές ιστορίες τους

Οι Βυζαντινές Εικόνες και οι συναρπαστικές ιστορίες τους

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτήν την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου η αναπληρώτρια καθηγήτρια Βυζαντινής Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και επιστημονική συνεργάτης του Μουσείου Μπενάκη, η αγαπητή κ. Μαρία Βασιλάκη θα μιλήσει, ώρα 19.00, στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών με θέμα «Οι Βυζαντινές εικόνες και οι ιστορίες τους». Στη διάλεξη αυτή έχει στόχο να ανασύρει εικόνες που έχουν να «διηγηθούν» μια συναρπαστική ιστορία. Θα παρουσιάσει εικόνες που προσφέρουν σημαντικά ιστορικά τεκμήρια για την εποχή τους και άλλες που βοηθούν να κατανοήσουμε την ιστορία της καλλιτεχνικής τους δημιουργίας, τον ζωγράφο τους, εκείνον που παρήγγειλε την εικόνα, τις συγκεκριμένες περιστάσεις και τους λόγους που υπηρέτησε η παραγγελία τους. Και θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε, ακούγοντας την Μαρία Βασιλάκη, και βλέποντας τις εικόνες που θα δείξει, τις περιπέτειες ορισμένων εικόνων από τη στιγμή που δημιουργήθηκαν μέχρι να καταλήξουν στις προθήκες κάποιου Μουσείου. Μία από τις εικόνες αυτές που την ιστορία τους θα διηγηθεί η καθηγήτρια Μαρία Βασιλάκη, παρουσιάζουμε σήμερα, με το Βυζάντιο να μας μιλά…

Υ.Γ. Σε ταξίδι προς το χιονισμένο Λονδίνο καλεί την υπεύθυνο της στήλης ο θεσμός της ετήσιας RuncimaLecture, προς τιμήν του αείμνηστου βυζαντινολόγου ελληνολάτρη, γνώστη της ελληνικής γλώσσας, προσκυνητή και μελετητή του Αγίου Ορους και των θησαυρών του, Sir SteveRunciman. Θα γίνει, όπως πάντα, την πρώτη Πέμπτη του Φεβρουαρίου, από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του King’s College στο Λονδίνο, με host τον ιδρυτή κ. Nicholas Εgoκαι τη σύζυγό του Μάτι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή