Παιδικές μνήμες του Εντμουντ Κίλι στην πολυαναμενόμενη αυτοβιογραφία του

Παιδικές μνήμες του Εντμουντ Κίλι στην πολυαναμενόμενη αυτοβιογραφία του

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαν να δραπέτευσε από αμερικάνικη ταινία, ο νεαρός που ετοιμάζεται να… εκτοξεύσει την πεπονόσχημη μπάλα του, δεν είναι άλλος από τον μεγάλο ελληνιστή και μεταφραστή, Εντμουντ Κίλι. Αυτό το δροσερό προσωπάκι που μας γνέφει, με το αποφασιστικό βλέμμα, έγινε ο αγαπητός συγγραφέας, ο σεβάσμιος λόγιος, ο παντοτινός φίλος της Ελλάδας, που πάντα χαιρόμαστε να τον έχουμε ανάμεσά μας. Το ραντεβού είναι για τις 11 Φεβρουαρίου, στις 7.30 το βράδυ, στον ατμοσφαιρικό και απόλυτα ταιριαστό χώρο της Γενναδείου Βιβλιοθήκης (Σουηδίας 61), όπου θα γίνει η παρουσίαση του αυτοβιογραφικού του βιβλίου «Ακροβατώντας στα όρια». Καλούν ο εκδοτικός οίκος «Ωκεανίδα», που ανέλαβε την ωραία έκδοση, και η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη που πολλά τη συνδέουν με τις πνευματικές δραστηριότητες του Εντμουντ Κίλι.

Θα έχουμε τη χαρά και την τιμή, τη βραδιά εκείνη, να τον ακούσαμε από κοντά να μιλάει για το βιβλίο αυτό, που πολλοί περιμένουν με αγωνία (και περιέργεια) αλλά και για άλλα θέματα που πάντα αναφύονται στον ζωντανό λόγο του. Στο πάνελ θα τον πλαισιώσουν ακόμη ο Θανάσης Βαλτινός και ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ενώ μετά το πέρας των ομιλιών θα ακολουθήσει δεξίωση στο Loring Hall της Γενναδείου Βιβλιοθήκης για τα καθιερωμένα πηγαδάκια με ένα ποτήρι κρασί. Καλοτάξιδο το βιβλίο! Στις σελίδες του περιμένουμε να βυθιστούμε. Μας προσκαλεί από τώρα η φωτογραφία της πρόσκλησης!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή