H πτώση των «κορυφαίων»

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντυπωσιάζει πολύ ο τρόπος με τον οποίον υποδέχονται τα λεγόμενα «κορυφαία» στελέχη του ΠΑΣΟΚ όλα όσα συμβαίνουν στο κόμμα τους από την ημέρα που ο κ. K. Σημίτης, χωρίς να λογαριάσει διαδικασίες, απέπεμψε βαναύσως τον γραμματέα κ. K. Λαλιώτη έως προχθές, που ο νέος πρόεδρος του «Κινήματος» αποφάσισε να φέρει στο σοσιαλιστικό στρατόπεδο τους κ. Στ. Μάνο και Ανδρ. Ανδριανόπουλο.

Υποτίθεται, ότι το ΠΑΣΟΚ διαθέτει μια σειρά από στελέχη με ισχυρή προσωπικότητα και μεγάλη υπουργική πείρα, τα οποία έχουν την εκτίμηση της κομματικής «βάσης» και εγγυώνται την πορεία ενός μετριοπαθούς σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, ευρωπαϊκού τύπου. Υποτίθεται, ότι τα στελέχη αυτά συγκροτούν την κεντρική πολιτική δύναμη ενός κόμματος που μάχεται τον φιλελευθερισμό του αντίπαλου συντηρητικού κόμματος, αυτής της Δεξιάς που θα προκαλούσε, κατά το ΠΑΣΟΚ, εθνική ζημία αν θα ερχόταν στην εξουσία. Την άποψη αυτή υπερασπίστηκαν δημοσίως με πάθος έως προχθές οι «κορυφαίοι», χωρίς να κουράζονται, τονίζοντας πως είναι μεγάλο λάθος να υποστηρίζεται ότι δεν υπάρχουν διαφορές στις πολιτικές που υποστηρίζουν το «προοδευτικό» ΠΑΣΟΚ και η φιλελεύθερη «Δεξιά».

Αυτά τα «κορυφαία» στελέχη, αφού σιώπησαν όταν ο αρχηγός τους κ. Σημίτης, κουρελιάζοντας τις καταστατικές εσωκομματικές διαδικασίες, προκάλεσε την αλλαγή γραμματέα, αφού χειροκρότησαν μία, πάλι εκτός διαδικασιών, παρασκηνιακή απόφαση για την ανάδειξη νέου προέδρου, τώρα υπερασπίζονται στα Μέσα Ενημέρωσης την απόφαση του κ. Γ. A. Παπανδρέου να φέρει στη «μεγάλη δημοκρατική παράταξη» τους νεοφιλελεύθερους, τέως «γαλάζιους» πολιτικούς κ. Στ. Μάνο και Ανδρ. Ανδριανόπουλο.

Είναι σήμερα πραγματικά θλιβερό το θέαμα και το ακρόαμα των «κορυφαίων» που στα τηλεοπτικά «παράθυρα» υποστηρίζουν απίθανα πράγματα προκειμένου να δικαιολογήσουν την προσχώρηση στο ΠΑΣΟΚ των δύο «σκληρών» φιλελεύθερων πολιτικών και να την εντάξουν στο «νέο» που φέρνει στο κόμμα τους ο κ. Γ. Ανδρ. Παπανδρέου. Πολιτικοί έξυπνοι, μορφωμένοι, με πλούσια κυβερνητική πείρα, εμφανίζονται τώρα υπερασπιστές μιας αρχηγικής απόφασης που ήρθε να γελοιοποιήσει όλα τα πολιτικά επιχειρήματα που επί έτη οι ίδιοι προέβαλλαν προκειμένου να διαχωρίζουν το κόμμα τους από οτιδήποτε θα είχε σχέση με απόψεις όπως αυτές που υπερασπίζονται οι δύο πρώην «γαλάζιοι» υπουργοί – σύντροφοί τους σήμερα…

«Δελφίνοι» και (ανεπισήμως) υποψήφιοι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ όλοι τους, οι «κορυφαίοι» υποτάσσονται σήμερα σε ό,τι πιο άσχημο μπορούσε να τους συμβεί στην πολιτική σταδιοδρομία που διέγραψαν μέσα σ’ αυτό το κόμμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή