Το δώρο των σκίτσων, που ήρθε από το κρύο!

Το δώρο των σκίτσων, που ήρθε από το κρύο!

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ωραιότερο δώρο δεν μπορούσε να μας κάνει η «Καθημερινή» μέσα στον χιονιά του Σαββατοκύριακου που έπληξε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα την Αττική μας! Είναι το γεμάτο ευφροσύνη δώρο που δίνει το χιούμορ, βασισμένο στην παρατήρηση και στην ποιοτική κριτική της πολιτικής μας και άλλης πραγματικότητας! Μιλάμε για τη συλλογή των σκίτσων του Ανδρέα Πετρουλάκη σε μια τετρασέλιδη εφημερίδα που λειτουργεί ως σημαία ανεξάρτητης γνώμης, διακωμωδώντας την τάση για υπερβολή που πλήττει τους πρωταγωνιστές του δημόσιου βίου μας – πολιτικούς, ρασοφόρους, δημοσιογράφους, όταν βρεθούν μπροστά σε μικρόφωνο ή κάμερα ή και στα δύο μαζί!

«Μπαπ»! ακούστηκε νωρίς το πρωινό της Κυριακής 15/2/04 ο ήχος του πακέτου με την «Κυριακάτικη Καθημερινή», πολιτική και οικονομική, με το περιοδικό «K», τις «Επτά Ημέρες», την Οικολογία, το πρόγραμμα της τηλεόρασης, όλα όσα κάνουν την Κυριακή μας καλύτερη. Χαρά στους συνδρομητές! O κρότος της άφιξης, σημάδι πως ο αποκλεισμός από το χιόνι είχε λήξει! Παρασκευή και Σάββατο, με ειδικά μπαστούνια του σκι πήγαν οι τολμηροί και αγόρασαν την εφημερίδα τους από κάποιο ανοιχτό περίπτερο! Αλλά την Κυριακή ο καλός μας ο Σωτήρης, φοιτητής, από αυτά τα παιδιά που θα πάνε μπροστά στη ζωή τους, γιατί είναι υπεύθυνα άτομα, είχε φέρει την εφημερίδα στην Αύρας, στην Ξενίας, στη Θέτιδος, στη Γούναρη. Το ουράνιο τόξο της ενημέρωσης και του έγκυρου σχολιασμού είχε βγει! Και μαζί, σαν το κλαδάκι της ελαίας που έφερε το περιστέρι στον Νώε, σημάδι ότι τελείωνε ο κατακλυσμός, η μικρή εφημερίδα με τις πολιτικές γελοιογραφίες του γιατρού και σκιτσογράφου Ανδρέα Πετρουλάκη, τακτικού συνεργάτη της «Καθημερινής», μαζί με τον πρώτο τη τάξει και αγαπητό συνάδελφο, τον Ηλία Μακρή, ζωγράφο και σκιτσογράφο, που η δική του εφημερίδα με τα σκίτσα του, του 2003, είχε κυκλοφορήσει την Πρωτοχρονιά, την πρώτη Κυριακή 4 Ιανουαρίου της νέας χρονιάς 2004! Συγκάτοικοι στο διπλανό γραφείο του Τήλεφου, στον τέταρτο όροφο της «Καθημερινής», μαζί με το καλλιτεχνικό, το τηλεοπτικό τμήμα και τους αρθρογράφους, αλλά και την αγγλική έκδοση «Kathi», ο Ηλίας Μακρής και ο Ανδρέας Πετρουλάκης, κάθε απόγευμα, στα γραφεία τους, δίπλα-δίπλα κι αγαπημένοι, σκιτσάρουν τη δική τους εκδοχή της τρέχουσας επικαιρότητας. Και ακούμε γέλια από τους μεσότοιχους, καθώς ένας επισκέπτης -συνήθως ο Οικονομόπουλος ή ο Μπουκάλας από το διπλανό γραφείο- ρίχνει μια ματιά στο σκίτσο πριν πάει για να τυπωθεί! Κάθε μέρα μάς χαρίζουν γέλιο και τροφή για σκέψη και η συγκομιδή της χρονιάς μάς δίνει, χάρη στην «Καθημερινή», αυτήν την έκδοση-Εκτακτη, όνομα και πράγμα! Γελάστε, σκεφθείτε, ψηφίστε, τελειώσατε!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή