Κάθε… Πέρσον και καλύτερος; Το Ηράκλειο ας απαντήσει!

Κάθε… Πέρσον και καλύτερος; Το Ηράκλειο ας απαντήσει!

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μολυβένιος ο ουρανός – και δεν πρέπει να ‘ναι αιτία της κατήφειας ότι δεν θα γίνει… το σκέπαστρο του Σαντιάγο Καλατράβα! Επίμονη η ψιλοβροχή, γκρίζα λερά οδοφράγματα τα υπόλοιπα του χιονιού, στις γειτονιές, ξεραμένα τα φυτά στις βεράντες, αλαλιασμένα από την πείνα τα σπουργίτια, που στην Κηφισιά υπάρχουν, ίσως γιατί υπάρχουν παιδιά που τα ταΐζουν… H προεκλογική περίοδος έχει μπει σε μια ρουτίνα απέραντης πολυλογίας, των ψηφοφόρων η ζωή τραβάει την ανηφόρα, ιδίως που τώρα, ό,τι κι αν γίνεται στραβό, φταίει… ο πολίτης, σύμφωνα με τη «Νέα Εποχή». Στα ύψη οι τιμές των οπωροκηπευτικών, αλλά ο κ. Κουλούρης έχει άλλα στον νου του, και μάλλον δεν το σηκώνει το κλίμα στις λαϊκές, ακόμη και αν έχουν γίνει πανάκριβες οι ντομάτες! Πάντως, με τις ανοιχτές καλλιέργειες καμένες από το χιόνι, με τα θερμοκήπια κατεστραμμένα από το βάρος της χιονόπτωσης, το Ηράκλειο Κρήτης έστειλε τους αιρετούς του άρχοντες στο αεροδρόμιο να υποδεχθούν τον πρωθυπουργό της Σουηδίας κ. Γκόραν Πέρσον, που έφθασε με ένα λευκό Air Force σουηδικό, πέντε λεπτά πριν προσγειωθεί, στις 6 παρά πέντε της Δευτέρας βράδυ 16/2 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου, με τα σπορ του για να αλλάξει στη συνέχεια, σε κοστούμι και γραβάτα, μιας και θα μοιραζόταν την ίδια εξέδρα με Σουηδό πρωθυπουργό! Τα «μετανάστης είμαι και εγώ, σαν κι εσάς, πρόσφυγας, εξόριστος» και οι ανοιχτοί γιακάδες είναι καλοί για τις συγκεντρώσεις στη Γερμανία.

Το Ηράκλειο, ιδίως η πόλη, είναι «κυριλέ», με την καλή έννοια του όρου, οι άνθρωποι έχουν υψηλό βιοτικό επίπεδο, είναι εργατικοί και συναναστρέφονται -ενίοτε και παντρεύονται- ξένες και ξένους, που έρχονται ως τουρίστες στο φημισμένο κρητικό καλοκαίρι και μένουν. Ισως γι’ αυτό η πλατεία Ελευθερίας, στην καρδιά του Ηρακλείου, δεν ήταν τόσο γεμάτη, όσο περίμεναν τα τοπικά στελέχη. Πολλοί Ηρακλειώτες κοίταζαν τη συγκέντρωση από την… τηλεόραση, στο «Κρήτη TV» που είχε απευθείας κάλυψη! Πάντως, «παλμός υπήρχε», μας τηλεφώνησαν Ηρακλειώτες που βγήκαν ώς έξω στο μπαλκόνι κι έριξαν μια ματιά στην πλατεία Ελευθερίας. «Μιλά εδώ και μισή ώρα ο Πέρσον, μας λέει (στ’ αγγλικά), «να ψηφίσουμε το μέλλον, να ψηφίσουμε τον Γιώργο, που είναι ο κατάλληλος για να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ». Τι έχει να πει επ’ αυτού ο ώς τώρα «καταλληλότερος για πρόεδρος και πρωθυπουργός» κ. Σημίτης, δεν θα το μάθουμε ποτέ. Πάντως, στα σημεία που το ΠΑΣΟΚ και η σουηδική σοσιαλδημοκρατία συμπίπτουν -είπε στους Κρητικούς ο κ. Πέρσον- είναι «ελευθερία, ισότητα και αλληλεγγύη». Για το υψηλό ποσοστό… αυτοκτονιών στον παράδεισο της Σουηδίας, μάλλον θα φταίει κι εκεί η «δεξσά». Αυτά, από το ζωηρό και προκομμένο Ηράκλειο, που κατά τον κ. Γιώργο Παπανδρέου «απόψε έδωσε τη νίκη» και στις 8 Μαρτίου θα βοηθήσει να δοθεί η λύση με αλλαγή πολιτικής. Γιατί, όπως το παραδέχθηκε από το μπαλκόνι ο «Γιώργο, προχώρα, άλλαξέ τα όλα», «πώς θα αλλάξουμε αν δεν έρθουμε σε επαφή με το διαφορετικό». E, αυτό το διαφορετικό θα φέρει η νίκη της Ν.Δ. με τον Κώστα Καραμανλή – που είναι πιο νέος, πιο άφθαρτος, πιο ντόμπρος, έχει ωραία γυναίκα και δίδυμα-κουκλιά και μιλά τη γλώσσα της λογικής, έχει επιχειρήματα, πρόγραμμα και απόδειξη την κατάρρευση της κρατικής μηχανής, μόλις βρέξει ή χιονίσει παραπάνω στην Ελλάδα που κυβερνά 20 χρόνια το ΠΑΣΟΚ των «βολεμένων». Αυτά, για τους αναγνώστες που λένε ότι αποφεύγω να μιλώ για τις εκλογές και δίκιο έχουν. Αλλά να, ο εισαγόμενος ομιλητής – εγγυητής κ. Πέρσον εκ Σουηδίας, άναψε τα λαμπάκια!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή