Με την πριγκίπισσα Αικατερίνη της Γιουγκοσλαβίας στη Lifeline – τη γραμμή φιλανθρωπίας …

Με την πριγκίπισσα Αικατερίνη της Γιουγκοσλαβίας στη Lifeline – τη γραμμή φιλανθρωπίας …

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«O πόλεμος στη Γιουγκοσλαβίας τελείωσε, αλλά τα προβλήματα που άφησε πίσω του εξακολουθούν να είναι πολλά και μεγάλα. Ζητούμε τη βοήθειά σας για να σώσουμε τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και τους πρόσφυγες, μπορείτε να μας βοηθήσετε ν α ξαναχτίσουμε την «κατεστραμμένη» τους ζωή». Αυτά γράφει το έντυπο της Lifeline και ζητεί όποιον θέλει να κάνει μια δωρεά να καταθέσει στον λογαριασμό της Alpha Bank σε ευρώ (αρ. Λογ. 124002101106379) ή να στείλει επιταγή πληρωτέα στη Lifeline ΗumanitariaΟrganizatioστη διεύθυνση 36 Dover Street, LondoW1S 4NH United Kingdom – UK Registered Charity No 102 7278. H «Γραμμή Ζωής» έχει διεύθυνση και τηλέφωνα στην Αθήνα, Πανεπιστημίου 56, 8ος όροφος, 106 78 Αθήνα, Ελλάδα, τηλ. 210-38.05.955 και fax 210-380.81.77 καθώς και e-mail: [email protected]. www.lifelineaid.info.

Αύριο, Πέμπτη 29 Απριλίου, οι ABY ο πρίγκιπας Αλέξανδρος και η πριγκίπισσα Αικατερίνη της Γιουγκοσλαβίας και το Διοικητικό Συμβούλιο της «Lifeline Hellas Ανθρωπιστικός Οργανισμός» δίνουν Φιλανθρωπικό Δείπνο στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», με βραδινό ένδυμα. Σκοπός του φιλανθρωπικού δείπνου: η άμεση παροχή ιατρικού εξοπλισμού ζωτικής σημασίας για τα νεογνολογικά τμήματα των νοσοκομείων της Σερβίας και του Μαυροβουνίου. O διάδοχος του θρόνου πρίγκιπας Αλέξανδρος είναι απόγονος της Ασπασίας Μάνου, που παντρεύτηκε τον βασιλέα Αλέξανδρο με μοργανατικό γάμο το 1919 και απέκτησαν μία κόρη, την Αλεξάνδρα. Γεννήθηκε στη διάρκεια του πολέμου στο «Κλάριτζες», σε διαμέρισμα που είχε χαρακτηρισθεί «σερβικό έδαφος», ως πρεσβεία για τον εξόριστο πατέρα του και ο Αλέξανδρος έχει τη σερβική υπηκοότητα, το δε ζεύγος έχει εγκατασταθεί, μετά την ανατροπή του Μιλόσεβιτς, στο Βασιλικό Ανάκτορο του Βελιγραδίου. H πριγκίπισσα Αικατερίνη είναι επίσης ελληνικής καταγωγής, η δε δράση της για να απαλύνει τα προβλήματα των τραυματισμένων και των παιδιών στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας της έχει κερδίσει τη διεθνή αναγνώριση και συμπαράσταση.

Και μετά το τέλος του πολέμου, εφόσον τα προβλήματα υφίστανται, εκείνη συνεχίζει με την οργανωτικότητα που τη διακρίνει και την πίστη της στον σκοπό του φιλανθρωπικού Οργανισμού «Γραμμή Ζωής», της οποίας είναι η εμπνεύστρια και η «ψυχή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT