Αποχαιρετισμός στον Θεόδωρο Φαγογένη, πρόεδρο της Λέσχης Προστασίας Περιβάλλοντος Κερκύρας

Αποχαιρετισμός στον Θεόδωρο Φαγογένη, πρόεδρο της Λέσχης Προστασίας Περιβάλλοντος Κερκύρας

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Χριστιανά τέλη, ανώδυνα, ανεπαίσχυντα, ειρηνικά και καλήν απολογίαν από του Φοβερού βήματος» εύχεται η Εκκλησία μας και ο Θεός πήρε κοντά του τον καλόν τον άνθρωπο, τον αγαπητό, δραστήριο πρόεδρο της Λέσχης Οικολογίας και Περιβάλλοντος Κερκύρας, τον Θεόδωρο Φαγογένη, ενώ κολυμπούσε στον Ναυτικό Ομιλο Κερκύρας, λίγο παρακάτω από το σπίτι του, την Κυριακή 24 Ιουλίου. Τον θάνατό του, μας τον γνωστοποίησε με γράμμα της στις 27 Αυγούστου, η αγαπημένη του σύντροφος, η κ. Πανώρια Φαγογένη. Είναι η Κερκυραία χρυσοχέρα φίλη και φανατική αναγνώστρια της «Καθημερινής» που μας έστελνε στις γιορτές βαζάκια με σπιτικά γλυκά από φρούτα κήπων της Κέρκυρας – κουμ-κουάτ και μπουρνέλες και φράουλες. H κ. Πανώρια που μας γλύκανε τόσες φορές, δίστασε να μας πικράνει, αλλά τελικά, την έστειλε την είδηση του αποχωρισμού, που τόσο μας λύπησε, όλους, στην εφημερίδα.

«Αυτό που ζέστανε την ψυχή μου -μας γράφει- ήταν η αγάπη και η ηθική στήριξη από όλη την Κέρκυρα, τις δύσκολες μέρες που πέρασα και περνώ. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ…». Και μέσα στο ωραίο, καθαρό, σαν την ψυχή της γραμματάκι, έβαλε τις, πραγματικά, πολύ θερμές δημοσιεύσεις και σημειώματα του κερκυραϊκού Τύπου. Για τον άνθρωπο που ευαισθητοποιούσε τα παιδιά των δημοτικών σχολείων της Κέρκυρας, και μαζί καθάριζαν τις ακτές, φύτευαν δέντρα και με ομιλίες και ενημερωτικές προβολές που πραγματοποιούσε στο γραφείο της Λέσχης Οικολογίας Κερκύρας – Προστασίας Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, ο Θεός επέλεξε να τον πάρει, ενώ κολυμπούσε, μια Κυριακή πρωί, από ανακοπή. Στην αγκαλιά της θάλασσας. Αν αυτό δεν ήταν θάνατος προσφιλούς ανθρώπου, θα λέγαμε ότι ήταν ανταμοιβή. Γιατί είχε προσφέρει τόσα πολλά, δεν ζήτησε ποτέ τίποτε, και η υγεία του τον ταλαιπωρούσε, μέσα κι έξω από νοσοκομεία. Αργά το μάθαμε, καλέ μας φίλε Θεόδωρε Φαγογένη. Στην κ. Πανώρια συλλυπητήρια. Το γράμμα της θα το φυλάξουμε, με την ίδια αγάπη που το ‘γραψε…

Αποσπάσματα από τον κερκυραϊκό Τύπο

«Ετσι ξαφνιικά, μας έφυγε ο Θόδωρος, ενώ κολυμπούσε στα νερά του NAOK. Αυθεντικός άνθρωπος, καλός και συνειδητοποιημένος Κορφιάτης, τις τελευταίες δεκαετίες υπήρξε η ψυχή και η δύναμη της Λέσχης Προστασίας Καθαριότητας και Περιβάλλοντος. Να ‘σαι καλά εκεί πάνω, Θόδωρε. Σίγουρα το «περιβάλλον» θα είναι, όπως εσύ το ορματίστηκες».

«Το περιβαλλοντικό κίνημα έχασε την Κυριακή έναν ακούραστο και σπουδαίο μαχητή του. O αεικίνητος Θεόδωρος Φαγογένης έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω του σπουδαία παρακαταθήκη(…) Οσοι τον γνώριζαν, θα τον θυμούνται να κουβαλά μονίμως μια δερμάτινη τσάντα με χαρτιά, επιστολές και υπομνήματα γα τα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος της Κέρκυρας. Να συμμετέχει ενεργά και με προτάσεις σε συνέδρια συσκέψεις κ.λπ. όπου είχαν θέση τα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα της Κέρκυρας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή