Στην Αθήνα ο sir Roger Moore, πρώην 007 και τώρα πρωταγωνιστής της UNICEF για τα παιδιά…

Στην Αθήνα ο sir Roger Moore, πρώην 007 και τώρα πρωταγωνιστής της UNICEF για τα παιδιά…

4' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αστρο λαμπρό» -και μάλιστα κινηματογραφικό, τηλεοπτικό, ολοζώντανο- ο sir Roger Moore, ο Τζέιμς Μποντ των 7 ταινιών με ήρωα τον 007, οδήγησε το διεθνούς φήμης ιστορικό ξενοδοχείο της «Μεγάλης Βρεταννίας» να διοργανώσει στις 7 Σεπτεμβρίου 2005 μια αξέχαστη, αστραφτερή βραδιά, με δείπνο στις ανθοστόλιστες αίθουσες του Ball Room, για να γιορτάσει τα δέκα χρόνια λειτουργίας του φιλανθρωπικού προγράμματος της Starwood (που έχει τη διοίκηση της «M.B.») για τους σκοπούς της UΝΙCΕF.

Κάθε χρόνο η μεγάλη αυτή φιλανθρωπική γιορτή γίνεται σε ένα μεγάλο ξενοδοχείο της αλυσίδας Starwood, κάθε φορά σε άλλη χώρα. H φετινή δεκάτη επέτειος έπρεπε να τιμηθεί ακόμη πιο λαμπερά και γι’ αυτό επελέγη η «Μεγάλη Βρεταννία» της Αθήνας των Ολυμπιακών Αγώνων 2004, με Τελετάρχη τον γοητευτικό Αγγλο ηθοποιό που έχει τιμηθεί από την αγγλική κυβέρνηση και τη βασίλισσα Ελισάβετ με CBE (Commander of the British Empire) τον Μάρτιο του 1999 και με τον τίτλο του λόρδου τον Ιούνιο του 2003, για την αφοσίωση και τον ζήλο που έχει δείξει στη δουλειά του για τη UNICEF. Είχε πάρει τη θέση της Οντρεϊ Χέμπορν, όταν εκείνη πέθανε ξαφνικά, εκπροσωπώντας τον κινηματογράφο ως Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNICEF. O Ρότζερ Μουρ επιδόθηκε με ιδιαίτερη ζέση σε αυτόν τον ρόλο που του επέτρεπε, όπως λέει, «να δείχνω την ανθρώπινη πλευρά μου κι όχι μόνο την ηρωική και ερωτιάρικη και κυρίως τα αισθήματα που έχω για τα παιδιά που υποφέρουν». Από το 1996 αφοσιώθηκε στα προγράμματα που συλλέγουν χρήματα για τα παιδιά που προστατεύει η UNICEF, γύρισε Ασία, Αφρική, Λατινική Αμερική και Μέση Ανατολή. Ενα από αυτά, πολύ σημαντικό, είναι το πρόγραμμα της Starwood που σε δέκα χρόνια συγκέντρωσε έντεκα εκατομμύρια δολάρια για εμβολιασμό παιδιών ανά τον κόσμο. Οπως χαρακτηριστικά είπε, ο κ. Robert Scott, αντιπρόεδρος και νομικός σύμβουλος Ευρώπης – Αφρικής και Μέσης Ανατολής της Starwood -που είναι και ο εμπνευστής της ιδέας- με ένα εκατομμύριο δολάρια εμβολιάζονται 55.000 παιδιά για τις έξι κυριότερες παιδικές ασθένειες. Σε τι συνίσταται το πρόγραμμα; Κάθε πελάτης όταν έρχεται η ώρα για το check out, πληρώνει -εφ’ όσον θέλει, μπορεί να αρνηθεί- «και ένα δολάριο για τα παιδιά».

Η πρωτοβουλία αυτή είχε και έχει μεγάλη απήχηση και τα χρήματα για τον εμβολιασμό δίνονται στη UNICEF. «Από τα συνήθη ερωτήματα που μου γίνονται -είπε από μικροφώνου, στο βήμα της «M.B.» ο σερ Ρότζερ- είναι και το ακόλουθο: πόσα παίρνει η διαχείριση των χρημάτων. Ρώτησα κι έμαθα πως, για κάθε δολάριο, 9 σεντς πάνε για τη διαχείριση και 91 σεντς για το εμβόλιο…». Not bad, not bad at all, που θα έλεγε και ο Τζέιμς Μποντ, με τη χαρακτηριστική λονδρέζικη προφορά του Ρότζερ Μουρ που υπερβαίνει κατά μία ταινία τον Σον Κόνερι. Εξι γύρισε ο Σον Κόνερι, επτά ο Ρότζερ Μουρ, που είχε κάνει μεγάλη επιτυχία στην τηλεόραση ως «ο Αγιος», στις περιπέτειες του Σάιμον Τέμπλαρ. Ενας άλλος Σάιμον, ο πρέσβης της Αγγλίας κ. Simon Gass, με τη σύζυγό του Marianne, ήταν παρόντες στο εορταστικό δείπνο, καθώς και η υπουργός Παιδείας κ. Μαριέττα Γιαννάκου στο τραπέζι του προέδρου της εταιρείας «Λάμψας A.E.» κ. Μορίς Μοντιάνο και του ιδρυτικού μέλους του Δ.Σ. κ. Απόστολου Δοξιάδη που, με τη σύζυγό του Μαρία, έχουν τη «Μεγάλη Βρεταννία» δεύτερο σπίτι τους.

Στο τιμητικό τραπέζι του σερ Ρότζερ και της ξανθής, αγαλματένιας τετάρτης, κατά σειράν, συζύγου του της Χριστίνας – Κίκα, νορβηγικής καταγωγής, παρακάθησαν ο κ. Robert Scott, ο εφοπλιστής κ. Πάνος Λασκαρίδης με τη σύζυγό του Μαριλένα, ο κ. Λάμπρος Κανελλόπουλος, πρόεδρος ελληνικής επιτροπής UNICEF, με τη σύζυγό του, και αξιωματούχοι της UNICEF από Αγγλία, Γαλλία και άλλες χώρες. Σε άλλα τραπέζια, το ζεύγος Γαλανάκη της HYATT, o πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος, το ζεύγος Βασθεοχαρακη. Ανθοδέσμη με πολλά κόκκινα τριαντάφυλλα έστειλε η «M. B.» για τα γενέθλια της λαίδης Moore. O διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής της «M. B.» κ. Τιμ Ανανιάδης μίλησε εκ μέρους της «Μεγάλης Βρεταννίας» για την επιτυχία του προγράμματος της Starwood, και τη σημασία της αποστολής της UNICEF, και η κ. Χριστίνα Παπαθανασίου, διευθύντρια δημοσίων σχέσεων της «M. B.» ήταν η ψυχή της άριστης διοργάνωσης.

Στα τραπέζια, όλα τα σημαίνοντα πρόσωπα του πολιτισμού, της οικονομικής ζωής και των επιχειρήσεων, ενώ από την πολιτική ήταν εκεί ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Πέτρος Δούκας, ο βουλευτής, πρώην υπουργός κ. Νίκος Χριστοδουλάκης και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου κ. Ευάγγελος Αντώναρος, καθώς και η γενική γραμματέας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου. Ολοι οι φίλοι και πελάτες της «Μεγάλης Βρεταννίας» έδωσαν «το παρών», το δείπνο είχε ορχήστρα με μουσική από όπερες και βαλς, το φαγητό, όπως άλλωστε πάντα ξεχωρίζει, εξαίρετο και το σέρβις γρήγορο και ευγενικό. Και όλοι αυτοί οι επώνυμοι Αθηναίοι χειροκρότησαν το πρόγραμμα της UNICEF θερμά, φόρεσαν την κονκάρδα στο πέτο και δίνουν το δολάριο «για τα παιδιά» όποτε κάνουν check out στα ξενοδοχεία της αλυσίδας! Αλλά ο σερ Ρότζερ, τον οποίο συναντήσαμε ιδιαιτέρως, στην προεδρική σουίτα της «M. B.» πριν κατεβεί για το δείπνο, είναι αντάξιος της φήμης του. Ωραίος, ψηλός, ευγενικός, μόνον που δεν θέλει να ακούσει για επιστροφή στην οθόνη! «Τι να παίξω, που ο Σον Κόνερι παίζει τον παππού, και εγώ είμαι πιο μεγάλος», μας είπε. Για τις εντυπώσεις του από την Ελλάδα, όπου έχει γυρίσει ταινία «Live and let die» και για ονόματα και φωτο, στα ΕΛΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΑ του «K» της άλλης Κυριακής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή