Από τον Δήμο Κηφισιάς στον Αγιο Δημήτριο Κηφισιάς…

Από τον Δήμο Κηφισιάς στον Αγιο Δημήτριο Κηφισιάς…

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και ο Δήμος Κηφισιάς δίνει το «παρών» με μνημόσυνο «υπέρ των πεσόντων στη Μικρασιατική Καταστροφή», το οποίο θα τελέσει αυτήν την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2005 και ώρα 10.30 το πρωί στον μητροπολιτικό ναό Αγίου Δημητρίου. Την πρόσκληση υπογράφει ο δήμαρχος κ. Νίκος Γ. Χιωτάκης, μικρασιατικής καταγωγής και μέλος της Ενώσεως Σμυρναίων. Επειδή η Αθήνα μας -που αγκάλιασε και έδωσε στέγη και δουλειά στους πρόσφυγες, προσφέροντας το κατά δύναμιν στους δύσκολους εκείνους καιρούς- παραμεγάλωσε, μνημόσυνα και δεήσεις θα γίνουν σε διάφορα μέρη, στο κέντρο και στις συνοικίες.

Εδώ δίνουμε τις προσκλήσεις μνήμης, τις οποίες λάβαμε, θα ‘ναι και άλλες, αλλά περιμένουμε και την πρόσκληση του Μητροπολίτη κ. Συμεών ή του δημάρχου Νέας Σμύρνης για μια επιμνημόσυνη δέηση στον ναό της Αγίας Φωτεινής Νέας Σμύρνης, για να ακούσουμε και την καμπάνα στο Κωδωνοστάσιο -πανομοιότυπο με εκείνο της Αγίας Φωτεινής Σμύρνης- να σημαίνει ότι οι Νεοσμυρνιώτες και οι φίλοι της συνοικίας με το τόσο ωραίο όνομα «Νέα Σμύρνη» τιμούν τη μνήμη τη Μικρασιατική, και «δεν ξεχνούν». Στο νεκροταφείο Νέας Σμύρνης αναπαύονται πάμπολλοι που ήρθαν με το καράβι της προσφυγιάς και τα αναμμένα καντήλια και τα λουλούδια αποδεικνύουν ότι οι οικογένειές τους «δεν ξεχνούν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή