Οι αιώνες και η στιγμή…

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αξέχαστη μένει η μυστηριακή ομορφιά της Σαντορίνης, η θέα της Καλντέρας, η πάλλευκη δαντέλα της Οίας και το μόνο που συναγωνίζεται το κάλλος του τοπίου είναι η φιλόξενη διάθεση των Σαντορινιών, δεμένων με τη θάλασσα, που αψηφούν ηφαίστεια και σεισμούς και μένουν ριζωμένοι στον βράχο τους, χτίζοντας εκκλησιές που στον τρούλο τους, λες, ότι καθρεφτίζεται ο θηραϊκός ουρανός. Και, γέφυρα με τον χρόνο και την ιστορία της Θήρας, είναι η ανασκαφή του προϊστορικού χώρου στο Ακρωτήρι, σημείο αναφοράς όλων των αρχαιολόγων και των ερευνητών.

Είμαστε εκεί, τέλος Ιουνίου, με ξένους κορυφαίους εκδότες και δημοσιογράφους, που ξεναγήθηκαν από τον καθηγητή κ. Χρήστο Ντούμα, επικεφαλής της ανασκαφής. Μας έδειξε και τα σχέδια του μεταλλικού Στέγαστρου, που είναι από απόψεως κατασκευής η τελευταία τεχνολογία, με όλες τις εγγυήσεις για αντοχή μετάλλου, σεισμικές δονήσεις, χιονόπτωσης. Κι ήρθε και η κακή στιγμή – πότιζαν τη θηραϊκή γη που είχε μπει στο ολοκαίνουργιο στέγαστρο για να δένει το σίδερο με το γύρω αυστηρό τοπίο και το ένα τόξο από τα δώδεκα, σωριάστηκε πάνω σε τουρίστες. Το βέλος χτύπησε κατ’ ευθείαν στην καρδιά. Ενας νεκρός και 6 τραυματίες, οι πέντε ξένοι, που μεταφέρθηκαν σε αθηναϊκό νοσοκομείο. Αδικος, τραγικός επίλογος για το φετινό καλοκαίρι που η Θήρα συγκέντρωσε την προτίμηση των ξένων, κι όλοι πήγαν, προσκυνητές της ιστορίας στο Ακρωτήρι. Από τη μια οι αιώνες, κι από την άλλη η στιγμή…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή