Το 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο AIDS τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας

Το 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο AIDS τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το AIDS δεν είναι μάστιγα, ούτε οι ασθενείς «θύματα». Είναι μια ασθένεια που δεν έχει βρεθεί ακόμη η θεραπεία της»…

Μια ασθένεια όμως που σάρωσε τον κόσμο. «Στην Ελλάδα από το 1981, που αναγνωρίστηκε ο ιός, έχουν εκδηλωθεί 7.371 κρούσματα, ενώ οι θάνατοι από έιτζ ανέρχονται στους 1.436. Ανησυχητικό το ότι εμφανίστηκε υπότυπος του ιού σε ασθενείς που προσβλήθηκαν μετά το 1994 και μεταδίδεται εύκολα», θα διαβάσατε στο σχετικό ρεπορτάζ της συντάκτριάς μας Πέννυς Μπουλούτζα στη χθεσινή «K», με τις δηλώσεις του διευθυντού της Μονάδας Λοιμώξεων του Ερυθρού Σταυρού δρος Μάριου Λαζανά και του προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του έιτζ δρος Παναγιώτη Γαργαλιάνου – Κακολύρη, με αφορμή την έναρξη του 17ου Πανελλήνιου Συνεδρίου AIDS, που θα γίνει στις 25, ημέρα Παρασκευή, και θα διαρκέσει ώς και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο DIVANI CΑRΑVΕL.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, ο οποίος θα παραστεί στην τελετή έναρξης. Στον χώρο του συνεδρίου θα γίνουν παράλληλες εκδηλώσεις με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα την έκθεση ζωγραφικής, όπου τα έργα 16 καλλιτεχνών θα διατίθενται και τα έσοδα θα πάνε σε παιδιά και οικογένειες με το πρόβλημα.

Κανείς δεν πρέπει να αποφεύγει, «να ξορκίζει» το έιτζ, που δεν χτυπά «τη διπλανή μας πόρτα», αλλά μπορεί να μπει στη ζωή μας και να ανακόψει την πορεία της, να θερίσει ανθρώπους στο άνθος της νιότης και της ελπιδοφόρας σταδιοδρομίας τους.

Η έρευνα για το εμβόλιο, για τη θεραπεία, για την καταπολέμηση της ασθένειας έχει ενταθεί σε όλον τον κόσμο, όπου προσωπικότητες και διάσημοι καλλιτέχνες, όπως η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, η αείμνηστη πριγκίπισσα Dianna, ο σερ Ελτον Τζον, πήραν μέρος σε μεγάλες εκδηλώσεις με τα έσοδα υπέρ της επιστημονικής αντιμετώπισης. Είναι παρήγορο ότι άρχισαν και στην Ελλάδα να γίνονται εκδηλώσεις γύρω από το θέμα του έιτζ, ότι έπαψε να είναι taboo, σημάδι σίγουρο ότι εκπολιτιζόμαστε και γινόμαστε περισσότερο άνθρωποι.

Η δε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. K. Παπούλια στην έναρξη της Παρασκευής 25 Νοεμβρίου, ώρα 19.00, αίθουσα «Ολυμπία», θα παραδειγματίσει πολλές επώνυμες παρουσίες που μπορούν να συμβάλουν προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η πρώτη μας ενεργός συμμετοχή ας είναι η επίσκεψη στην Εικαστική Εκθεση, που έχει τίτλο «Με αφορμή το AIDS» και γίνεται στο πλαίσιο του 17ου Συνεδρίου AIDS. Δεκαέξι γνωστοί Ελληνες καλλιτέχνες εκθέτουν τα έργα τους στην αίθουσα «Βεργίνα» του DIVANI CARAVEL από 25 έως 27 Νοεμβρίου, τα δε έσοδα θα διατεθούν για παιδιά και οικογένειες με το πρόβλημα. Το πρώτο βήμα είναι εκείνο που μας πάει μακριά…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή