Στον Κήπο της αγγλικής πρεσβευτικής κατοικίας με τον Simon και τη Marianne Gass για τους σκοπούς του MDA Ελλάς

Στον Κήπο της αγγλικής πρεσβευτικής κατοικίας με τον Simon και τη Marianne Gass για τους σκοπούς του MDA Ελλάς

3' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιξαν τις πόρτες της πρεσβευτικής κατοικίας στη Λουκιανού ο Βρετανός πρέσβης κ. Simon Gass με τη σύζυγό του Marianne Gass για μια εκδήλωση υψηλού στόχου: γεύμα στον Κήπο της πρεσβείας για κυρίες, που τα έσοδα πηγαίνουν στον σκοπό του Σωματείου MDA Ελλάς, για τη δημιουργία της B΄ Μονάδας στη Θεσσαλονίκη αυτή τη φορά, για άτομα με νευρομυϊκές παθήσεις. Με χαμόγελο τα μέτρα ασφαλείας, τάξη και ασφάλεια στη Λουκιανού. Με τα ανοιξιάτικά τους κυρίες και δεσποινίδες περίμεναν τη σειρά τους για να χαιρετήσουν την κυρία Marianne Gass, που ήταν επί της υποδοχής στο μεγάλο σαλόνι, με δίπλα της την πρόεδρο του MDA Ελλάς κυρία Βάνα Αθ. Λαβίδα και την αντιπρόεδρο κυρία Καίτη Γ. Δαυίδ. Κάτω από το πορτρέτο του Philips με τον Λόρδο Βύρωνα με εθνική ενδυμασία ευκαιρία για αναμνηστικές φωτογραφίες. Λουλούδια παντού, η άνοιξη έβαζε τη σφραγίδα της και έξω στον κήπο λευκές ομπρέλες και λευκές ροτόντες με λουλούδια περίμεναν τις κομψές συντροφιές των κυριών. Δεν άργησε να έρθει στην υποδοχή και ο Αγγλος πρέσβης κ. Simon Gass, με σκούρο κοστούμι για να τιμήσει την εκδήλωση. Στο βήμα ο πρέσβης κ. Simon Gass πήρε από τα χέρια της προέδρου κ. Βάνας Αθ. Λαβίδα ένα ασημένιο – χρυσό γλυπτό με το σήμα του MDA Ελλάς, έργο του γλύπτη Δικέφαλου και διάβασε το μήνυμα-χαιρετισμό της υπουργού Παιδείας κας Μαριέττας Γιαννάκου, που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί και έστειλε τα συγχαρητήριά της στο Δ.Σ. του MDA Ελλάς για το έργο που επιτελούν «το οποίον αξίζει κάθε ηθική και υλική υποστήριξη από όλους μας». Ολα αυτά στα ωραία του ελληνικά και όπως είχε υποσχεθεί έκανε ο κ. Gass, στη γλώσσα του Σαίξπηρ, μια επίκαιρη όσο και διαφωτιστική ομιλία. «Θα σας μιλήσω για τις γυναίκες στη διπλωματία, αφού τόσον η Ελλάδα όσον και η χώρα μου απέκτησαν πρόσφατα υπουργό Εξωτερικών γυναίκα» είπε, αναφερόμενος στην κ. Ντόρα Μπακογιάννη, πρωτότοκη κόρη του προέδρου Κώστα Μητσοτάκη και της κ. Μαρίκας Μητσοτάκη που ήταν η επίσημη καλεσμένη στο κεντρικό τραπέζι του πρέσβη και του προεδρείου του MDA. H κ. Margaret Becket είναι η νέα υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, που περιμένουμε να δούμε τη γραμμή που θα ακολουθήσει ως προς την Κύπρο, Τουρκία και Ευρωπαϊκή Ενωση. Αλλά δεν ήταν, βέβαια, αυτό το θέμα του κ. πρέσβη, που έκανε μια αναδρομή στο παρελθόν, στους αγώνες των γυναικών για να γίνουν δεκτές στο διπλωματικό σώμα, με το χιούμορ να διανθίζει τις φάσεις αυτής της διεκδίκησης! «Εάν μια διπλωμάτις είναι έξυπνη, οι άλλοι διπλωμάτες δεν θα την εμπιστεύονται. Εάν είναι όμορφη, δεν θα την πάρουν στα σοβαρά» είχε πει ο Ελβετός πρέσβης, όταν είχε ζητηθεί η γνώμη του σχετικά! Ολη η γλαφυρή, όσο και ενδιαφέρουσα ομιλία, με την άδεια του πρέσβη κ. Simon Gass δημοσιεύεται στη σημερινή Kathi, την αγγλική έκδοση της «Καθημερινής», σελίδα 2 και ο τίτλος που έδωσε ο κ. Gass είναι: «Women and diplomacy» – «Γυναίκες και διπλωματία».

Ωραίο θέμα η κατάκτηση αυτής της θέσης από γυναίκες, που παίζουν πλέον αποφασιστικό ρόλο στη χάραξη της εξωτερικής πολιτικής, με θέρμη χειροκρότησε τον Αγγλο πρέσβη η ομήγυρις επώνυμων κυριών! Ακολούθησε γεύμα με σερβίρισμα σε πλούσιο μπουφέ. Χορηγός εταιρεία η Glaxosmithkline και υποστηρικτές η Coca Cola Τρία Εψιλον, η Boutari και το Studio Philothei για τις λουλουδιαστές συνθέσεις.

Στο κεντρικό τραπέζι του πρέσβη και της κ. Simon Gass που πλαισίωσαν την κ. Μαρίκα Μητσοτάκη, με ανοιξιάτικο σύνολο, την πρόεδρο κ. Βάνα Λαβίδα και την αντιπρόεδρο κ. Καίτη Δαυίδ κάθησαν επίσης η κ. Βίβιαν Αβραμοπούλου, σύζυγος του υπουργού Υγείας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, η κ. Νίκη Κων. Μπουτάρη, η κ. Καίτη Τζιτζικώστα, η κ. Μπέση Βουράκη. Στα πρώτα τραπέζια οι κ. Τασία Δημ. Αγγελοπούλου, Γέλη Κων. Αγγελοπούλου, Εμιλυ T. Παπούλια, Εφη Χριστοδούλου, Κάτια Παύλου Ιωαννίδη, του Ιδρύματος Ωνάση, Ελένη Σαμαρά – Κωνσταντακάτου, Γιάννα Δεσποτοπούλου, Ηρώ Γ. Κόβα, η σκηνοθέτις Λυδία Καρρά, η Νάντια X. Δαυίδ, τα μέλη του Δ.Σ. κυρίες Τριφύλλη και Φωστηροπούλου, Τέτα Στ. Μιχαλαριά, Φλερ Ποταμιάνου, Σάντρα Πρετεντέρη, Ξένια Λαμπροπούλου -Τριφύλλη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή