Ευρωβίζιον ή ευρω-σκορπίζιον;

Ευρωβίζιον ή ευρω-σκορπίζιον;

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα λεφτά είναι για να τα χαλάμε και να τα γλεντάμε, κι όχι για να τα κρύβουμε εκεί όπου σης και βρώσις αφανίζει και όπου κλέπται διορύσσουσι και κλέπτουσι. Και αν είναι να τα δαπανήσουμε για καλό σκοπό (το «καλός» με την έννοια του ιερού ή του εθνικού), τότε οποιοσδήποτε δισταγμός είναι ανεπίτρεπτος, για τον επιπλέον λόγο ότι τα προς διανομή (ή και διασπάθιση) ποσά δεν αντλούνται από την τσέπη μας αλλά από τον περιβόητο εθνικό κορβανά. Για το ότι η Γιουροβίζιον αποτελεί εθνικό σκοπό δεν χωρεί αμφιβολία. Τους ελάχιστους μεμψιμοιρούντες μπορεί να τους αποστομώσει πανεύκολα η βεβαιότητα ότι θα έρθουν στην πατρίδα μας για τη μουσική πανήγυρι τουλάχιστον 387 τουρίστες (οι τραγουδιστές, τα συγκροτήματα και η συνοδεία τους), που θα γνωρίσουν τα κάλλη της και θα γίνουν αμέσως έπειτα διεθνείς διαφημιστές μας. Δεν είμαστε δα και καμιά χώρα με υψηλό τουρισμό, οπότε και ο τελευταίος επισκέπτης είναι άκρως απαραίτητος.

Η αλήθεια είναι ότι εκείνα τα τρία εκατομμύρια ευρώ που πλήρωσε για τα σποτάκια της Γιουροβίζιον η EPT (πάντοτε γενναιόδωρη, αν κρίνουμε και από το ότι, για να πάρει τους αγώνες του Ολυμπιακού, έδωσε τα διπλάσια απ’ όσα έδινε ώς τώρα το ιδιωτικό κανάλι), αφήνουν αρκετά περιθώρια για πικρόχολα σχόλια. Ενα δισεκατομμύριο δραχμές και κάτι ψιλά για να διαφημιστεί τι και για να πειστούν ή να σαγηνευτούν ποιοι; Για να διαφημιστεί μια διοργάνωση υπέρ της οποίας έχει στρατευτεί μήνες τώρα σχεδόν ολόκληρο το πρόγραμμα της «δημόσιας» τηλεόρασης, από τις ειδήσεις της (που διά της υπερβολής τραυματίζεται η σοβαρότητά τους, όση κατορθώνει και μένει αλώβητη από τον κομματισμό) έως τις ειδικές εκπομπές της, και για την οποία λένε και ξαναλένε, γράφουν και ξαναγράφουν όλα τα κανάλια, όλες οι εφημερίδες, όλα τα περιοδικά; Και για να πειστούν να τρέξουν στην Καλογρέζα ή να αγοράσουν σταμπαρισμένα μπλουζάκια, καπελάκια και κούπες οι υπερπληροφορημένοι Ελληνες, που ξέρουν ήδη απέξω κι ανακατωτά το γενεαλογικό δέντρο της κ. Βίσση και του κ. Καρβέλα, τις γαστρονομικές τους προτιμήσεις και το νούμερο των παπουτσιών τους;

Φαίνεται ότι εκεί στην Αγία Παρασκευή αφενός ερμήνευσαν λάθος τη λέξη «Ευρωβίζιον» (παίρνοντας το πρώτο συνθετικό της σαν αφορμή για την «ανακύκλωση» εκατομμυρίων ευρώ), αφετέρου δεν δείχνουν να προβληματίζονται ιδιαίτερα για το περιεχόμενο της λέξης «κορεσμός». Ευτυχώς η ημέρα της διοργάνωσης πλησιάζει. Αν είχαμε μπροστά μας άλλον ένα μήνα βομβαρδισμό, θα δίναμε τα πάντα για να σωθούμε από την ασφυκτική πολιορκία του «everything».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή