Εντος Των Τειχων

4' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κώδικας… ντα βίντζι!

Ούτε… με «βίντζι» δεν μαζεύονται οι «αδέσποτες»! Εν αιθρία, ήλθε η «βόμβα» Κωστόπουλου. Τι το’ θελε ο χριστιανός αυτό το περί «εντολής Καραμανλή» για την υπόθεση του Χρηματιστηρίου; Πες τα, βρε πατριώτη, ελεύθερα. Ποιος δεν γνωρίζει ότι με ένα μισθό υπουργού ή βουλευτή δεν χτίζονται βίλες τρίπατες στη Σύρο, δεν παντρεύεσαι στο Four Seasons, δεν έχεις σπίτι στα βόρεια με θερμαινόμενη πισίνα και σάουνα, δεν έχεις εξοχικά στη Μύκονο και τον Κόρφο; Πες τα εσύ κι εμείς ξέρουμε ποιους εννοείς. Αλλά χωρίς χειροπιαστά στοιχεία ουδείς καταδικάζει! Και καλά έκανε ο Καραμανλής και δεν άφησε τα πράγματα να φθάσουν σε μεγαλύτερη οξύτητα, χωρίς απτές αποδείξεις.

Ο Μήτσος Κωστόπουλος, πάντως, επιμένει και διακηρύσσει ότι «έχει φακέλους και στοιχεία». Μακάρι να τα έχει, γιατί θα κάνει καλό και στο ΠΑΣΟΚ, που θα ξεκαθαρίσει τις σχέσεις του με τυχόν δικά του «λαμόγια». Και απ’ ό,τι γνωρίζουμε, δεν είναι λίγοι εκείνοι στη Χαριλάου Τρικούπη που θα κάνουν πάρτι αν βγουν τίποτε «καραμπινάτα» στοιχεία και πάρει κάποιους η -όποια- μπάλα! Και κάτι ακόμη. Φαίνεται πως το’ χει τ’ όνομα. Είναι ο δεύτερος Μήτσος Κωστόπουλος που διαγράφεται από κόμμα!

Αλλαξαν οι καιροί

Τριάντα επτά κυβερνητικά στελέχη έχουν παραιτηθεί -ζωή να’ χουν- στους 26 μήνες που κυβερνά η Νέα Δημοκρατία. Σημάδι υγείας, θα έλεγα, για ένα κόμμα που δείχνει ότι παρεμβαίνει αμέσως όταν δεν πάει κάτι καλά. Πού είναι εκείνες οι εποχές που στη Σοφοκλέους χάνονταν περιουσίες και ουδείς είχε το θάρρος να αναλάβει ευθύνες. Αλλά πώς να τρέξεις με γεμάτες τις τσέπες!

Πόσα χρόνια είχε να συγκληθεί το Υπουργικό Συμβούλιο με αποκλειστικό αντικείμενο ενεργειακά θέματα; Δύσκολο να θυμηθεί κανείς. Πάντως, ο Δημ. Σιούφας φέρεται αρκετά ικανοποιημένος από την πορεία των πραγμάτων στον χώρο της ενέργειας, της έρευνας και της τεχνολογίας, ιδιαίτερα δε για τον όλο αυξανόμενο αριθμό ελληνικών εφευρέσεων! Εφευρετικοί οι Ελληνες, αλλά και πενία τέχνας κατεργάζεται…

Συγγραφικός οργασμός

Λοιπόν, εκεί στο ΠΑΣΟΚ καλά περνάνε. Δουλειά δεν έχουν και το’ ριξαν στα βιβλία! Βιβλίο ο Βενιζέλος, βιβλίο και η Διαμαντοπούλου. Και το θέμα που απασχόλησε τους παρευρεθέντες (σχεδόν όλοι οι βουλευτές) ήταν… ποιος συγκέντρωσε πιο πολλούς! Ο αρχηγός Γιώργος δεν πήγε στον Ευάγγελο, διότι μιλούσε στον ΣΕΒ. Για να μην τον αδικήσει δεν πήγε -λόγω ασθένειας, όπως έγινε γνωστό επισήμως- ούτε στην Αννα, η οποία στο εξώφυλλο του δικού της πονήματος μοστράρισε υπερμεγέθη και με καλό ρετούς φωτογραφία της. Αν έγραφε βιβλίο η Αντζελα Γκερέκου, δεν θα έλεγα όχι, αλλά δεν είναι πάντα σωστό να μοστράρεις το πρόσωπό σου σε εξώφυλλο βιβλίου. Δίνεις αυτομάτως ένα τόνο ελαφρότητας.

Να και η είδηση: Βιβλίο ετοιμάζει -για την πολύ ενδιαφέρουσα ζωή του- και ένας «βεριτάμπλ» Βενιζέλος, ο Νικήτας. Απόγονος γνήσιος του Ελευθερίου Βενιζέλου, πολιτικός, πρώην βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής, εφοπλιστής και επιχειρηματίας, πατέρας οκτώ παιδιών. Εχει ζήσει μεγάλες πολιτικές στιγμές, κατοικεί απέναντι από την Ακρόπολη, μπήκε στην πολιτική με παρότρυνση του Αριστοτέλη Ωνάση, έζησε χρόνια στο Μόντε Κάρλο και τη Νέα Υόρκη, γνώρισε καλά μεγάλους πολιτικούς άνδρες και συνεργάσθηκε μαζί τους. Και απ’ ό,τι λέει, δεν του αρέσει που ακούει το όνομα Βενιζέλος πολύ συχνά. Θα έχει ενδιαφέρον το πόνημα…

Επί κοντώ…

Στην επιτυχή ενασχόληση του Προέδρου της Δημοκρατίας Καρόλου Παπούλια με τον κλασικό αθλητισμό (ήταν αθλητής του άλματος επί κοντώ) αναφέρθηκε, προσφωνώντας τον, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χοσέ Μπορέλ. Τον είχε ενημερώσει σχετικώς ο αθλητικογράφος-ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Μαυρομμάτης. Οι ευρωβουλευτές χειροκρότησαν και ο Πρόεδρος, στην ομιλία του, αποκάλυψε και το ταλέντο του στην… πυγμαχία, καθώς γρονθοκόπησε (λεκτικώς) επαρκώς όσους επιμένουν να αγνοούν ότι ένα κράτος-μέλος της Ε.Ε., η Κύπρος, παραμένει χωρισμένο στα δύο και υπό κατοχή από ένα κράτος που θέλει να απολαύσει τα αγαθά της εντάξεως στην Ενωση. Επί κοντώ με… τα γάντια, δηλαδή!

«Μπάχαλο»!

«Κόλαση» για το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να είναι οι δημοτικές εκλογές στη Νίκαια. Ο επί δύο τετραετίες δήμαρχος, παιδοχειρουργός Βασίλης Τράπαλης, εξήγγειλε ανεξάρτητη υποψηφιότητα μετά την «αήθη», όπως τη χαρακτήρισε, αντιμετώπισή του από στελέχη του κόμματός του. Ο τ. δήμαρχος, που είναι πρώτος με διαφορά στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ στην πόλη, παρουσιάστηκε από τον φιλοκυβερνητικό Τύπο να εκλιπαρεί «για μια θέση στο ψηφοδέλτιο Φασούλα στον Πειραιά», πράγμα που ο ίδιος διαψεύδει. Τρίβει τα χέρια του ο (ΚΚΕ) δήμαρχος Νικαίας αλλά και ο Χρ. Αγραπίδης, στον Πειραιά, όπου η στάση του ΚΚΕ αναμένεται να είναι καθοριστική αν υπάρξει δεύτερος γύρος!

Και να θέλεις να πλήξεις, δεν σ’ αφήνουν τα τεκταινόμενα! Εκεί που πας να αποστρέψεις το πρόσωπο από το απεχθές θέμα των απαγωγών, έρχεται ο συρφετός των θρησκολήπτων, που διαμαρτύρονται για τον «Κώδικα Ντα Βίντσι». Οι περισσότεροι χωρίς να έχουν διαβάσει το -ευρηματικότατο- μυθιστόρημα. Κι από κοντά τα «κανάλια», να προβάλλουν την εικόνα της κυρίας Λουκά, γνωστής από τα «πάνελ» των εκατομμυριούχων σκουπιδολόγων. Εικόνα η οποία, χωρίς αμφιβολία, θα κάνει τον γύρο του κόσμου, για να δείξει ότι στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμη φανατικοί. Πώς το είπε ο Προκαθήμενος; «Θα μας μείνουν μόνο οι αγιασμοί». Φοβούμαι ότι δεν θα μείνουν ούτε αυτοί. Πιο εύκολα βρίσκεις ευχαριστημένο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ παρά παπά για αγιασμό την παραμονή των Θεοφανίων!

ΥΓ.: Χρόνια Πολλά στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, στους Κώστα Μητσοτάκη και Κώστα Σημίτη και στον Κωστή Στεφανόπουλο. Εορτάζει και η Ελένη σήμερα. Για κανένα Κώστα δεν έγινε πόλεμος. Για την Ελένη, όμως…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή