Μετάθεση μεταρρυθμίσεων

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γράφει ο κ. Ν. Νικολάου στην «Καθημερινή» της 31ης Οκτωβρίου για τις «Εύνοιες του κ. Γ. Αλογοσκούφη» κακίζοντάς τον διότι με το να μην αυξάνει τα τέλη κυκλοφορίας για τα αυτοκίνητα υψηλού κυβισμού ευνοεί τους πλουσίους και τους νεόπλουτους. Ομολογώ ότι μου έκανε εντύπωση η απομόνωση ενός ασήμαντου έως ανύπαρκτου θέματος και η αγνόηση άλλων απείρως σοβαρότερων και απίστευτα προκλητικών από την πολιτεία του κ. Αλογοσκούφη. Η εισαγωγή του ΦΑΠ στις οικοδομές ανάγκασε την πολιτεία να αυξήσει σημαντικά τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων το 2006. Ηδη προεξοφλείται ότι θα υπάρξει νέα μεγάλη αύξηση -πολλαπλάσια του πληθωρισμού- το 2007.

Σε πολλές περιοχές της Αττικής το άρτιο οικόπεδο (το μικρότερο δηλαδή οικόπεδο που μπορεί να οικοδομηθεί) έχει αντικειμενική αξία που πλησιάζει ή υπερβαίνει το 1 εκατ. ευρώ. Αν ένας γονιός θελήσει να δωρίσει ένα τέτοιο οικόπεδο στο παιδί του θα πληρώσει στον υποθηκοφύλακα (μερικοί είναι… άμισθοι) 7.750 ευρώ και στο Ταμείο Νομικών για τέλος μεταγραφής 1.250 ευρώ! Θα πληρώσει και τον συμβολαιογράφο 12.000 ευρώ! Τέλος, θα πληρώσει και τον δικηγόρο 5.219 ευρώ. Κάθε πράξη σε ακίνητο αντικειμενικής αξίας 1 εκατ. ευρώ συνεισφέρει στον συμβολαιογράφο 12.000 ευρώ, 7.750 ευρώ στον υποθηκοφύλακα και 5.219 ευρώ στον δικηγόρο. Και το κάτι τις (1.250 ευρώ) για το Ταμείο Νομικών. Τρεις επαγγελματικές τάξεις είδαν τις αποδοχές τους να αυξάνονται κατά 25% τουλάχιστον το 2006 χάρη στον κ. Αλογοσκούφη χωρίς απεργίες, καταλήψεις, πορείες ή αλλες συναφείς εκδηλώσεις και προσδοκούν βασίμως ότι θα αυξηθούν εκ νέου το 2007, πάλι χάρη στον κ. Αλογοσκούφη.

Οι τυχεροί που ασχολούνται με δικαιοπραξίες επί ακινήτων σε περιοχές υψηλών αντικειμενικών αξιών, εξασφαλίζουν χάρη στον κ. Αλογοσκούφη μηνιαία εισοδήματα δεκάδων ή και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, που θα κάλυπταν το σύνολο της μισθοδοσίας του τυπικού σχολείου (διδακτικού και διοικητικού προσωπικού) της περιοχής. Φαντάζομαι ότι ο κ. Αλογοσκούφης, αν ερωτηθεί τι προτίθεται να κάνει για τις κυριολεκτικά σκανδαλώσεις ρυθμίσεις που περιέγραψα, θα παραπέμψει στην περίοδο μετά τις εκλογές. Οπως έκανε και για τους επίσης σκανδαλώδεις ειδικούς λογαριασμούς των υπουργών που αποκάλυψε η «Καθημερινή». Οπως λέει και για τις αναγκαίες αλλαγές στο ασφαλιστικό. Οπως κάνει και για την Ολυμπιακή.

Ολα δείχνουν ότι οι εξαιρετικά περιορισμένες και δειλές αλλαγές στην Ανώτατη Παιδεία μετατίθενται και αυτές για μετά τις εκλογές. Το ίδιο και η αναδιάρθρωση της Δημόσιας Διοίκησης.

Η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή δεν κάνει μεταρρυθμίσεις, τις μεταθέτει. Δεν είναι ακόμη κυβέρνηση, θα γίνει μετά τις εκλογές. Αν βέβαια τις κερδίσει. Η γνώμη μου είναι ότι ό,τι δεν έγινε την πρώτη τετραετία, έχει μικρότερες πιθανότητες να γίνει τη δεύτερη. Αν υπάρξει δεύτερη. Οπως ακριβώς συνέβη και με τις κυβερνήσεις του κ. Σημίτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή