Ανοιχτό χριστουγεννιάτικο Bazaar με δώρα ελληνικής παράδοσης

Ανοιχτό χριστουγεννιάτικο Bazaar με δώρα ελληνικής παράδοσης

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επειδή το επιβάλλουν οι μέρες των γιορτών να θέλουμε να κάνουμε δώρα στους δικούς μας, στους φίλους μας ή και στον εαυτό μας κάτι καλό, εκλεκτό και με ποιότητα, η στήλη προτείνει την επίσκεψη στο Κατάστημα (Πρατήριο) του ΣΕΜ, στη Στοά Κολοκοτρώνη 3. Από τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου ώς και τις 13 Δεκεμβρίου θα προσφέρονται, σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, εργόχειρα και υφαντά του ονομαστού εργαστηρίου. Την πρόσκληση απευθύνουν η πρόεδρος κ. Δέσποινα Κότση και η γραμματέας κ. Δάφνη Γεωργιοπούλου, ύστερα από σύσταση του ιδρυτικού στελέχους του ΣΕΝ Κας Πατέρα. Ο ΣΕΝ, με έτος ιδρύσεως 1872, είναι το πρώτο γυναικείο σωματείο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα, με αποκλειστικό σκοπό την εκπαίδευση των νέων κοριτσιών και την απασχόληση των απόρων γυναικών.

Τα κεντήματα και τα κιλίμια των εργαστηρίων του συλλόγου έχουν βραβευθεί κατά καιρούς σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό – Βιέννη, Παρίσι, Σικάγο. Ο μεγαλύτερος ευεργέτης του Συλλόγου ήταν ο Ανδρέας Συγγρός με τη σύζυγό του Ιφιγένεια, οι οποίοι άφησαν μεγάλο μέρος της περιουσίας τους για τους σκοπούς του Συλλόγου. Είναι ευχής έργον που, σήμερα, ο ΣΕΝ συνεχίζει τη δημιουργική του λειτουργία με το «Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Ανδρέας Συγγρός», τμήμα Παιδοκόμων και τμήμα Υφαντικής, που στεγάζονται στη λεωφόρο Αμαλίας 38, ενώ το Εργαστήριο Κεντήματος στεγάζεται στην οδό Κολοκοτρώνη 3. Εκεί απασχολούνται 30 κεντήστρες για την κατασκευή παραδοσιακών κεντημάτων, πολλά από τα οποία είναι αντίγραφα εκθεμάτων του Μουσείου Μπενάκη. Τα μοτίβα, τα χρώματα, η ποιότητα, το ότι είναι βγαλμένα από άξια χέρια, καθιστούν τα προσφερόμενα είδη του ΣΕΝ στη Στοά Κολοκοτρώνη (τηλ. 210-32.21.100 και του πρατηρίου τηλ. 210-32.39.693) από τα πιο περιζήτητα και σε συμφέρουσες τιμές δώρα. Ειδικά οι ξένοι μένουν εκστατικοί, σειρά μας να τιμήσουμε τα 130 χρόνια ελληνικής παράδοσης που αντιπροσωπεύουν το έργο του Συλλόγου και που επαινούν και το δικό μας γούστο!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή