Η συζήτηση στη Βουλή

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκινά σήμερα η συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή. Το παρελθόν μας προϊδεάζει για όσα πρόκειται να συμβούν. Αλλά μπορούμε να ευχόμαστε ότι κάτι διαφορετικό θα συμβεί.

Οι κορώνες και επιδείξεις ρητορείας χωρίς ουσία είναι άχρηστες. Η άδεια αίθουσα μετά τις ομιλίες των αρχηγών δεν τιμά την κοινοβουλευτική διαδικασία. Τέλος, η συζήτηση δεν μπορεί να μεταβάλλεται σε διάλογο κωφών. Εικάζει κανείς ότι κάθε κόμμα έχει κάτι ουσιαστικό να προτείνει. Η οχύρωση πίσω από άκαμπτες θέσεις δεν βοηθάει τον τόπο.

Τα κόμματα καλούνται να διατυπώσουν συνολικές προτάσεις οικονομικής πολιτικής. Οι πολίτες γνωρίζουν τα προβλήματα. Βλέπουν και κρίνουν αυστηρά: την κυβέρνηση για όσα αποφασίζει και την αντιπολίτευση για την ποιότητα και το περιεχόμενο της κριτικής που ασκεί.

Ιστορικά, η συζήτηση του προϋπολογισμού γέννησε την κοινοβουλευτική διαδικασία. Γι’ αυτό οι πολίτες θα τιμήσουν την υπεύθυνη στάση, επειδή η διαχείριση των δικών του χρημάτων κρίνεται. Θα παρακολουθήσουμε ποιοι και πόσο σέβονται το ευρώ του πολίτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή