Ατολμα μέτρα για το ψωμί

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε όλη την Ευρωπαϊκή Ενωση, ο καταναλωτής μπορεί να μπει σε ένα κατάστημα τροφίμων, να παραγγείλει τον άρτον τον επιούσιο και σε 5΄ να τον παραλάβει ζεστό και φρεσκοψημένο. Αυτή είναι η διάσημη, πλέον, μέθοδος παραγωγής ψωμιού «bake off».

Τι εξοπλισμός απαιτείται γι’ αυτήν τη μέθοδο; Ενας μικρός φούρνος κι ένα ψυγείο όπου θα φυλάσσεται η προψημένη ζύμη. Αυτά ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, πλην Ελλάδος.

Η κυβέρνηση (φιλελεύθερα) ρητορεύει περί της κατάργησης των κλειστών επαγγελμάτων γενικώς, αλλά αυτές τις ημέρες ο αρμόδιος υπουργός (ανελεύθερα) νομοθετεί ειδικώς, αποκλείοντας (με μεθόδους της 10ετίας του 1950…) από τη χρήση αυτής της μεθόδου τα χιλιάδες μικρά καταστήματα τροφίμων και μίνι μάρκετ.

Ο κ. Δ. Σιούφας, επιμένοντας να ικανοποιήσει τους αρτοποιούς, πέτυχε να δυσαρεστήσει τους πάντες. Ολοι διαμαρτύρονται: αρτοποιοί, αρτοβιομήχανοι, καταστηματάρχες τροφίμων. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας «τραβεστί απελευθέρωσης». Ας το ξανασκεφτεί έως τις 9 Ιανουαρίου…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή