Η σημαία ανεμίζει στην πλώρη του καλοκαιριού…

Η σημαία ανεμίζει στην πλώρη του καλοκαιριού…

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον Ιούνιο να ‘χει μπει για τα καλά, ο φετινός άστατος καιρός αποφάσισε να χαρίσει ένα ηλιόλουστο Σαββατοκύριακο με ανεκτά μποφόρ για να ευχαριστήσει όλους όσοι αγαπούν τη θάλασσα – όλους τους Ελληνες δηλαδή! Και οι μεν ευκατάστατοι πήραν τα κότερα και ξανοίχτηκαν στα κοντινά νησιά και λιμάνια, οι οικογενειάρχες πήγαν στις παραλίες της Αττικής, πολλοί για το πρώτο μπάνιο της χρονιάς, παίρνοντας μαζί και το καλάθι με τα γεμιστά και τα κεφτεδάκια και το κρασί που έστειλε ο κουμπάρος από το χωριό.

Στην ελεύθερη πλέον για όλους και δωρεάν θάλασσα του Αγίου Κοσμά γιόρτασε και ο δήμαρχος Ελληνικού κ. Χρήστος Κορτζίδης, που δικαιώθηκε στην 24η ημέρα απεργίας πείνας. Χωρίς φράχτες, χωρίς κάγκελα, καταδική τους να την καθαρίσουν από τα φύκια και να την κρατήσουν όχι μόνο ελεύθερη αλλά και καθαρή! Βγήκαν τα ιστιοπλοϊκά σαν λευκά γλαροπούλια στον Σαρωνικό, αλλά και αγωνιστικά σκάφη για το πρωτάθλημα Formula 1 που διοργάνωσε ο Δήμος Φαλήρου με εκκίνηση στη Μαρίνα του Φλοίσβου, επιστροφή με το ασημένιο κύπελλο που κατέκτησε το Victory Team του Ντουμπάι.

Στο Πόρτο Χέλι που βρέθηκε αθηναϊκή φιλική συντροφιά, ο περίπατος έδινε κι έπαιρνε στην ήσυχη προκυμαία με τις ανθισμένες πικροδάφνες, η μόνη γλώσσα που δεν μιλιόταν ήταν η ελληνική! Αλλοδαποί οι εργάτες για τον οικοδομικό οργασμό που παρατηρείται εδώ και χρόνια στο Πόρτο Χέλι, όπου φθάνει κανείς γρήγορα είτε με αυτοκίνητο είτε με το ιπτάμενο της γραμμής είτε με τα κότερα και, τώρα τελευταία, και με ελικόπτερο, ιδιωτικό.

Οι πρώτες επαύλεις μέσα σε κατάφυτα κτήματα έχουν αλλάξει χέρια, μεγάλα ονόματα έχτισαν εξοχικά σπίτια-μέγαρα με δική τους προκυμαία και ανταλλάσσουν επισκέψεις, ενώ οι νέοι μένουν πιστοί στη Μύκονο, γιατί εκεί η βραδινή διασκέδαση εγγυάται ξενύχτι με μουσική και χορό ώς το πρωί, που οι ανεμόδαρτες παραλίες έχουν τον λόγο. Πάντως, το Πόρτο Χέλι ετοιμάζει αντεπίθεση, οργανώνει πλούσιο θερινό πρόγραμμα, με εκδηλώσεις και φεστιβάλ, μήπως βγάλει τους ιδιοκτήτες από τις βίλες τους και τραβήξει και τους νέους. Οσο για τους ντόπιους, όσο τα οικόπεδά τους παίρνουν αξία, δεν έχουν κανένα παράπονο. Και η σημαία κυμάτιζε στα χρώματα του ουρανού και της θάλασσας…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή