Επίσκεψη Κων. Μητσοτάκη στα γραφεία της «Καθημερινής»

Επίσκεψη Κων. Μητσοτάκη στα γραφεία της «Καθημερινής»

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια συζήτηση με τον κ. Κώστα Μητσοτάκη είναι πάντα ενδιαφέρουσα και χρήσιμη. Ο πρώην πρωθυπουργός της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε χθες τα γραφεία της «Κ» στο Φάληρο και συζήτησε με τον πρόεδρο του Δ.Σ. της «Καθημερινής» Α.Ε. κ. Αριστείδη Αλαφούζο, τον διευθύνοντα σύμβουλο του Δ.Σ. κ. Θεμιστοκλή Αλαφούζο, τον εκδότη της «Κ» κ. Αντώνη Καρκαγιάννη, τον διευθυντή της εφημερίδας κ. Αλέξη Παπαχελά και τον σύμβουλο εκδόσεως κ. Νίκο Νικολάου, όχι μόνο τις τρέχουσες, αλλά και τις… επερχόμενες πολιτικές εξελίξεις.

Ευθυτενής και ευχάριστος, με την ευγλωττία και την οξύτητα του πνεύματος που τον χαρακτηρίζει, διατύπωσε τις σκέψεις και τις απόψεις του με περισσή ακρίβεια, χωρίς να αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας.

Πιστεύει μεν ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις εκλογές, υπογραμμίζει όμως ότι θα πρέπει να βαδίσει προς την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση προβάλλοντας ένα «πολύ μελετημένο» μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα -«και να είναι βέβαιη ότι ο λαός θα την καταλάβει»- και όχι να υποσχεθεί παροχές, «όποιες και αν είναι αυτές». Σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό, που επανήλθε στην επικαιρότητα λόγω της επίσκεψης Μπερνς και ο ίδιος χειρίστηκε από τη θέση του πρωθυπουργού, όταν ανέκυψε ως θέμα, μέσα σε ένα εξαιρετικά τεταμένο κλίμα, πιστεύει ότι ή δεν πρέπει να του δώσουμε μεγαλύτερη σημασία από αυτή που έχει και συμβουλεύει «να μην βιαστούμε και να μην κάνουμε ούτε υποχωρήσεις ούτε προκλήσεις». Θεωρεί δε ότι η Ελλάδα πρέπει να επιμείνει σε μια λύση σύνθετης ονομασίας και ότι διαθέτει μοχλούς πίεσης για να κατευθύνει και τα Σκόπια προς αυτήν την κατεύθυνση.

Για την έτερη, μεγαλύτερη εκκρεμότητα στη γειτονιά μας, το μέλλον του Κοσσυφοπεδίου, ο κ. Μητσοτάκης δεν κρύβει τη διαφωνία του με την προώθηση της ανεξαρτησίας του -«είναι λάθος», σημειώνει- και υπογραμμίζει τις ευθύνες της Ευρώπης για τον διαμελισμό της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Η συζήτηση επεκτάθηκε, όπως ήταν φυσικό, και σε άλλα θέματα και παλαιότερες ιστορίες, με τον πρώην πρωθυπουργό να επιδεικνύει την εξαιρετική μνήμη του, αναφέροντας στιχομυθίες και διαλόγους, που έγιναν πριν από πολλά χρόνια. Δεν έκρυψε επίσης την ηλικία του -γεννήθηκε το 1918 και διανύει το 89ο έτος της ζωής του- και είπε ότι το «μυστικό» της καλής του υγείας είναι ότι πάντα έβρισκε το χρόνο για ένα μεσημεριανό ύπνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή