Μάθημα Ιστορίας

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σ’ αυτή τη χώρα μιλάμε πολύ για την Ιστορία, αλλά σπανίως την σεβόμαστε. Πολλές φορές αμελούμε, αλλά τις περισσότερες νιώθουμε πολιτικά αμήχανα γι’ αυτήν.

Θύμα αυτής της αμηχανίας υπήρξαν και τα Ανάκτορα Τατοΐου, ένας χώρος στον οποίο διαδραματίστηκαν πολλά που διαμόρφωσαν την πορεία της Ελλάδος. Τα ερειπωμένα κτίρια, τα χαμένα κειμήλια, οι πίνακες που σάπιζαν έδειχναν μια χώρα αδύναμη να διαχειριστεί το παρελθόν της. Να το αποδεχθεί και να προχωρήσει.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό το γεγονός ότι άρχισε η συντήρηση όλων των αντικειμένων που κάποτε χρησιμοποιούσε η βασιλική οικογένεια. Κειμήλια, που ανήκουν στον ελληνικό λαό, είχαν χαθεί στην ομίχλη των πολιτικών σκοπιμοτήτων. Αρχαιότητες κατ’ ουσία κρύφτηκαν, διότι κάποτε βρίσκονταν στη συλλογή βασιλέων. Ενας τεράστιος χώρος, που τώρα μεταμορφώνεται σε χώρο μάθησης και αναψυχής, ρήμαζε.

Το μουσείο των Ανακτόρων Τατοΐου θα είναι ένα διαρκές μάθημα Ιστορίας. Θα διδάσκει όχι μόνο μια μεγάλη περίοδο του Ελληνισμού, αλλά θα μας μαθαίνει και πώς θα πρέπει να χειριζόμαστε την Ιστορία. Θα μας υπενθυμίζει ότι ολόκληρη η Ιστορία μας είναι πολύτιμη. Οχι μόνο κάποια μέρη της, που εξυπηρετούν τις κατά καιρούς πολιτικές σκοπιμότητες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή