Αμερικανοί και Κινέζοι στη φλεγόμενη Αθήνα για την Τελετή Αφής της Φλόγας στην Πνύκα…

Αμερικανοί και Κινέζοι στη φλεγόμενη Αθήνα για την Τελετή Αφής της Φλόγας στην Πνύκα…

3' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον αέρα των Κένεντι που κάνει τα μέλη της πολιτικής δυναστείας να ξεχωρίζουν αμέσως μέσα στο πλήθος, μπήκε χθες το μεσημέρι στο γεμάτο από κόσμο Roof Garden της «Μεγάλης Βρεταννίας», όπου μένει η αμερικανική και κινεζική αντιπροσωπεία, ο dr Timothy Shriver, ο πρόεδρος των Special Olympics International. Ψηλός, λεπτός, με τα κυματιστά μαλλιά της οικογένειας και το πλατύ χαμόγελο, ο Tim έσφιξε χέρια, αγκάλιασε και φίλησε σταυρωτά την πρόεδρο του S.O. Ελλάς κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου, χαιρέτησε τον αντιδήμαρχο της πόλεως της Σαγκάης κ. Zhou Taitong και τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιώργο Ορφανό, τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού κ. Σταύρο Δουβή, αναπληρωτή πρόεδρο της Επιτροπής Διεκδίκησης των Παγκόσμιων Αγώνων S.O. του 2011 στην Αθήνα. «Yassou Eleni», χαιρέτησε τη δημοσιογράφο της «Κ» με την κτηθείσα φιλική οικειότητα στους Πανευρωπαϊκούς της Ρώμης και πριν καθήσει στο τραπέζι, επιλέγοντας την κινεζική αντιπροσωπεία, στάθηκε κοντά στα παράθυρα, κλειστά λόγω του καύσωνος, που απομονώνουν την ταράτσα από τη ζέστη, αλλά όχι από τη μεγαλειώδη θέα και είπε: «Τι φως! Τι ομορφιά! Αθήνα, είσαι υπέροχη!». Το ίδιο βράδυ της Πέμπτης ανακοίνωσε και επίσημα στη δεξίωση – γαλαξία προσωπικοτήτων στο Κτήμα Νάσιουτζικ την απόφαση της Διεθνούς Επιτροπής S.O., της οποίας είναι πρόεδρος, να αναθέσει την ευθύνη της διοργάνωσης και φιλοξενίας των Παγκόσμιων Αγώνων S.O. του 2011 στην Αθήνα. Τέσσερα χρόνια από τώρα! Ολοι υπολογίζαμε πόσων χρόνων θα είμαστε τότε και ίσως, ειδικά για τον Timothy Shriver -τον γιο της Eunice Shriver, που ίδρυσε το 1968 τους Αγώνες S.O., για να τιμήσει τη μνήμη της αδελφής τους, που είχε νοητική υστέρηση- θα ‘ναι καιρός να στραφεί προς την πολιτική, γιατί το Δημοκρατικό Κόμμα και οι ΗΠΑ θα ‘χουν ανάγκη από έναν Shriver-Kennedy! Βέβαια, ο ίδιος το αρνείται, ήδη η προεδρία ενός τέτοιου γιγαντιαίου θεσμού, όπως είναι οι διεθνείς Ολυμπιακοί Αγώνες, με θερινούς και χειμερινούς αγώνες σε παγκόσμιο επίπεδο, κάθε τέσσερα χρόνια, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, δεν αφήνουν περιθώρια χρόνου και για πολιτική καριέρα. Συνεχιστής του έργου ζωής της μητέρας του, ο Timothy Shriver είναι η κινητήρια δύναμη και το χαμόγελο του θεσμού των Special Olympics, που εξασφαλίζουν σε άτομα με διανοητική αναπηρία το δικαίωμα στην αθλητική εξάσκηση, που γυμνάζει σώμα και πνεύμα και τα στηρίζει οικογενειακά και κοινωνικά.

Την ώρα που η εφημερίδα μας διαβάζεται από τους αναγνώστες της, στον Ιερό Λόφο της Πνύκας, στις 11 πριν από το μεσημέρι, σήμερα, γίνεται η Τελετή της Αφής της Φλόγας της Ελπίδας που θα φθάσει ώς τον βωμό των Παγκόσμιων Αγώνων της Σαγκάης τον Οκτώβριο του 2007, για τους εκεί Παγκόσμιους S.O. Γι’ αυτό τον λόγο, για να δουν τη Φλόγα να ανάβει από τις ηλιακές ακτίνες αντίκρυ στον Παρθενώνα, έχει έρθει στην Αθήνα η πολυπληθής κινεζική αντιπροσωπεία και η αμερικανική, με τον αντιπρόεδρο και επικεφαλής της διοργάνωσης των Παγκόσμιων Αγώνων κ. Lee Todd και τη Senior γενική διευθύντρια των Αγώνων κ. Ase (προφέρεται Οσα) Torheim, από τη Νορβηγία, οι οποίοι είχαν έλθει πριν από λίγους μήνες και εξέτασαν τον φάκελο της δικής μας διεκδίκησης, είδαν εγκαταστάσεις, κλίμα φιλοξενίας και τη διοργανωτικότητα της προέδρου Γιάννας Δεσποτοπούλου και ο κύβος ερρίφθη! Η Αθήνα θα διοργανώσει τους Παγκόσμιους Αγώνες S.O. το 2011, που δεν είναι και τόσο, χρονικά, μακριά! Γι’ αυτό η ελληνική αντιπροσωπεία είναι επίσημα προσκεκλημένη στους αντίστοιχους Αγώνες της Σαγκάης αυτόν τον Οκτώβριο, για να δει το Know How και να βάλει τη δική της σφραγίδα σε Αγώνες που στοχεύουν να είναι εφάμιλλοι των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα, στο πνεύμα των Special Olympics πάντοτε. «Ωρα για την οικογενειακή φωτογραφία» είπε, γελαστά, ο Timothy, όλοι πήραν θέση στον φακό της «Κ». Οι Κινέζος φωτογράφος, από εφημερίδα που έχει μερικά εκατομμύρια αναγνώστες, ζήτησε και την Ελληνίδα δημοσιογράφο – εθελόντρια και έτσι έχουμε δύο… κόπιες!

Κινεζικά ομπρελίνα κόντρα στον καύσωνα!

Στη σημερινή, ώρα 11, Τελετή της Αφής της Φλόγας της Ελπίδας που θα τιμήσουν με την παρουσία τους η πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Αννα Μπενάκη, η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιώργος Ορφανός και η κ. Νατάσα Παζαΐτη-Καραμανλή ως επίτιμος πρόεδρος της Διεκδίκησης των Παγκόσμιων Αγώνων, ο Λόφος της Πνύκας είναι κάτω από το μάτι του ήλιου. Πρόβλεψε η ελληνική διοργάνωση και προμηθεύτηκε από την Κίνα λευκές και χρωματιστές ομπρέλες, ψάθες και ατομικά ανεμιστηράκια τελευταίας τεχνολογίας για αντι-μέτρα κατά της ζέστης! Ολοι όσοι θα ανεβούν στην Πνύκα, καλεσμένοι για την Τελετή, οι αθλητές, οι οικογένειες των παιδιών, τα τηλεοπτικά συνεργεία, θα εφοδιασθούν κατάλληλα! Με αποτέλεσμα, στις φωτογραφίες και στην τηλεοπτική δορυφορική μετάδοση, μια θάλασσα από πολύχρωμες ομπρέλες θα ‘χουν φόντο το λευκό του Παρθενώνα στον Βράχο της Ακροπόλεως! Ναι, η Αθήνα μας είναι όμορφη και με καύσωνα! Χωρίς όμως τις πυρκαγιές που κάνουν στάχτη όχι μόνο σπίτια και νοικοκυριά αλλά και τις εντυπώσεις των επισκεπτών της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή